Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yPSYLO33n

w jakim kraju najwięcej na dzieci ? mam 6 i myślimy z mężem gdzie jechać

Polecane posty

Gość yPSYLO33n

no i gdzie najwięcej szans na mieszkanko ?

Gość ilionnnnn199
Wszystkie szwabskie - niemcy dania holandia itp. Moja siostra jest we Francji z trójką i też w sumie nie narzeka ale z opowieści koleżanek wiem że dobre są te co napisałam. Tak samo Szwecja i Norwegia tylko tam duże ryzyko że ukradną ci dzieci i oddadzą do rodzin zastępczych. Pamiętasz sprawę Rutkowskiego ? Znajomkowie zarabiają na tym, bo dostają full kasy od Państwa a dzieci im brakuje i kradną :(

USA :) ale musisz chociaż jedno urodzić na miejscu żeby zostać legalnie

Gość dionizyBbb
ja jestem w holandii i jestem zadowoloy zona + 3 dzieci, 4 w drodze

Gość beklllla
ilionnnnn199 - kto ci powiedzial, ze w Szwecji i Norwegii jest duze ryzyko, ze ukradna ci dziecko? :O

nie wiem jak to jest jak z dziećmi chcesz tam jechać ale wiem że opłaca się rodzić np w niemczech :) kumpela swoje dzieci tam rodziła a teraz w polsce mieszka (tylko na porody jechała tam do rodziny) i dostaje coś po 200 euro miesięcznie na każde z dzieci

Gość Tak czytam i trochę się śmieję
Niemcy pod kątem płac na dziecko są akurat dość marne . Ja mieszkam w Austrii i tu dostaje się przez rok po 1000 euro miesięcznie jeżeli wybierze się profil roczny , do tego dochodzi zwykłe rodzinne i przez rok dodatek pilęgnacyjny. Rodzinne jest do 18 tego roku życia. Ja akurat jeszcze załapałam się na paczkę od państwa z rzeczami dla malucha i wiele innych podarunków. Moja znajoma mieszkała w Niemczech ale przyjechała do Austrii bo tu są lepsze warunki dla matek.

Gość grochowka
a jak to wyglada w Szwajcarii?

Gość Kochajaca do bolu....
w Niemczech duzo na dzieci?? heheh Smieszne jestescie :) Mieszkam tu od 9 lat i to co panstwo na dzieci placi to jakies ochlapy sa.A moze tak za uczciwa prace lepiej sie zabrac a nie zeroac na panstwie i liczyc na dodatki co?

Gość grochowka
w Niemczech bylo malo, teraz jest jeszcze mniej, maja bardzo maly przyrost tak czy siak

Gość w Holandii wysokie dodatki
na dzieci maja ludzi, no co tu duzo gadac, biedni po prostu lub ci bez pracy (a zeby nie miec pracy w Holandii to naprawde trzeba byc ewenementem na skale swiatowa!!). Zreszta tacy maja do wszystkiego dodatki od panstwa i zyja sobie jak paczki w masle :o Cholerne nieroby :o

Gość Mama z Irlandiii
w Irlandii na 6 dzieci dostaniesz 908 euro miesiecznie.