Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalwina bret

Fotograf z Poznania

Polecane posty

Gość kalwina bret

Czy znacie może jakiegoś dobrego fotografa z Poznania? Najlepiej jeśli możecie pokazać jego fotki ;-) Z góry dzięki ;-)

Gość Ja juz po ślubie
Tak najlepiej pokazujcie strony gdzie fotografowie pokazują kilka wybranych najładniejszych zdjęć ze ślubu. Oj chyba przesadziłam z tymi kilkoma zdjęciami. Najczęściej jest to jedno do trzech zdjęć jednej pary zamieszczonych na stronie fotografa. Takich pokazanych 50 pięknych zdjęć musi zrobić wrażenie na osobach oglądających stronę fotografa. Teraz wypada krzyknąć cenę powyżej 3000 zł a to że dostarczone po ślubie i plenerze zdjęcia są całkowicie inne niż te pokazane na stronie i nie są takie piękne to już jest mało ważne. Która PM przyzna się że ma słabej jakości zdjęcia za które wywaliła masę kasy. Jak się wstydzi pokazać swoje zdjęcia wykonane przez super fotografa od trzech ślicznych zdjęć to zawsze można pokazać jego stronę. Pisze to z zaciśniętymi zdjęciami bo ja jestem jedną z tych PM która na własną prośbę dała się naciągnąć na piękną stronę z wybranymi zdjęciami. Dopiero po jakimś czasie dotarło do nas że i albumy ze zdjęciami które jako portfolio były nam pokazane też były oszukane bo żaden album nie był albumem jednej MP. Pewnie zaraz odezwą się fotografowie że nie ma sensu pokazywać na stronie większej ilości zdjęć tych samych ludzi. Że jest taka moda aby tak robić swoje autorskie strony itp. głupoty. Aż mam łzy w oczach że dałam się tak przerobić fotografowi który uważa się za jednego z najlepszych w mięście stołecznym. A miałam zamówić całkowicie innego fotografa, tańszego i jak się okazało uczciwego.

Gość dodać jeszcze.....
trzeba że manipulacją są umieszczane na stronach fotografów w dużej ilości zdjęcia czarno białe. Tak się ukrywa nieudolność robienia ładnych zdjęć kolorowych.

Gość kalwina bret
Ale dla mnie zobaczenie kilku fotek na forum/www jest tylko podstawą do spotkania. U fotografa chciałabym już oglądać całe albumy, a na pewno nie pojedyncze zdjęcia!

Gość Lidka Wawka
Ja mam ostatnio chroniczny brak wolnego czasu. Jeśli fotograf na www pokazuje kilkanaście zdjęć lub co fotka to ktoś inny to go szybko omijam. Omijam też tych co jak się to mówi sprzedają zdjęcia w plikach na kg. Jeśli fotograf kombinuje na swojej stronie www to zakładam że na spotkaniu osobistym też będzie to samo robił. Widziałam u koleżanek sporo zdjęć tych niby super fotografów z pięknymi stronami www i aż podczas oglądania oczy odwracało.

Gość fotograf_wawa
Sam jestem fotografem nie rozumiem dlaczego decydujecie się podpisać umowę bez obejrzenia co najmniej kilku pełnych reportaży ślubnych danego fotografa. Ja na spotkaniach z przyszłymi parami młodymi pokazuję im zawsze albumy tradycyjne i fotoksiążki z przynajmniej 3 ślubów i sesji plenerowych. Nie są to oczywiście albumy z wymieszanymi zdjęciami z różnych ślubów. Każdy album to osobny reportaż ze ślubu innej pary młodej. Poza tym większość szanujących się fotografów oprócz typowego portfolio prowadzi również blogi. W portfolio faktycznie umieszcza się najwyżej kilkadziesiąt najlepszych zdjęć, ale już na blogu pokazuje się zdjęć dużo więcej. Jeśli robię na blogu wpis dajmy na to pt. "Ślub Ewy i Adama", to pojawia się tam ok. 100 zdjęć z tego właśnie ślubu. Osobiście nie mam niczego do ukrycia i nie chwalę się samymi "perełkami". Oczywiste jest, że nie każde zdjęcie z tych 100 będzie idealne. Naprawdę wystarczy trochę zdrowego rozsądku, żeby uniknąć takich problemów jak opisywane przez osobę "Ja już po ślubie". Po prostu żądajcie od fotografów pokazania pełnego materiału z co najmniej kilku ślubów i to najlepiej w formie papierowej (album/odbitki).

Gość palenka b.
U nas był on - http://www.piotrbryja.com/ Poproś o "specjalne" zdjęcia to będziesz pozytywnie zaskoczona. My również szukaliśmy kogoś, kto zaproponuje nam inne podejście do fotek, a nie stały szablon. Szczególnie jeśli chodzi o plener ;-)

Gość kilka groszy do tematu
Palenko o ty fotografie sporo pisano i nie były to pochlebne recenzje. To co go cechuje to zdjęcia na których tak naprawdę nie ma młodej pary, wodotryski, ohydne kolory i bardzo udziwnione zdjęcia. Zero wiarygodności w pokazywanym portfolio. Palenko b czy ty aby nie jesteś fotografem?? Pisać można wszystko ale oczu nie da się oszukać. Poprzednicy mają rację że fotografowie na swoich stronach i podczas osobistych spotkań manipulują ludźmi. Te manipulacje widać już na stronach autorskich fotografów.

Gość palenka b.
Hmmm... my byliśmy bardzo zadowoleni. A czy ty nie jesteś jakaś konkurencją tego gościa? Bo nie zauważyłam kiepskich opinii na temat jego zdjęć. Zresztą sama wiem co dostałam.

Jestem z Gdańska, mój mąż jest fotografem i na nasz ślub zdecydowaliśmy się na fotografa z Poznania: blekitne.com

Gość kalwina bret
Trochę pokręcone to wszystko co piszecie... Skoro miałaś wesele w Gdańsku to z jakiej parafii ściągaliście kogoś z Poznania? ;-)

Gość palenka b.
To taka przypadkowa reklama hehe... Czy kontaktowałaś się z Bryją? Szkoda, że ta komentatorka krytykantka nie pojawiła się ponownie.

Gość kalwina bret
Dzisiaj mam spotkanie, wczoraj miałam z innym gościem, a w poniedziałek z kolejnym. Z tych trzech wybierzemy jednego - chyba że wszyscy będą kiepscy.

Gość kalwina bret
Na razie moim liderem jest Bryja - zrobił najlepsze wrażenie i ma fajne fotki. Ktoś tutaj głupoty wypisywał. Oglądaliśmy 10 różnych sesji. Dziś mam ostatnie spotkanie - będę musiała iść sama, bez narzeczonego. Zobaczymy.

Gość palenka b.
Heh... źle wspominam takie własne chodzenie po fotografach - masakra wtedy była. Tych spotkań mieliśmy z 10 i nie wybraliśmy nikogo dobrego... Szkoda gadać. Dziwne, że tak trudno jest znaleźć dobrą osobę.

Gość kalwina bret
Kolejne spotkanie mnie tylko bardziej zniesmaczyło ;-) Szok - co za poziom. Nie będę wskazywała nazwy firmy... Jeśli Bryja nadal będzie miał wolny termin to umowę podpiszemy na 100% z nim.

Gość Ewik Biedrusko
Ale niesmaczna reklama Bryi Wiece narobi szkody niż kopyści. Zresztą co się dziwić przy takich umiejętnościach tylko zostaje darmowa reklama. Powodzenia panie Bryja ale daleko takimi metodami pan nie zajedzie.

Gość Malwina Zapała
Ludzie czytam forum i wydaje mi się że problem niektóryz sami sobie robią. My zamawialiśmy zdjęcia w studiu neston bo nie płaci się jak u większości ogromnych zaliczek tylko płaciłam po slubie za zdjęcia które wybrałam. Malwina

Gość karelus
ewik - żenujące komentarze. Na 99% jesteś konkurencją tego gościa. Widocznie takie masz metody. Szkoda komentować.

Gość he he he
Cyrk na kółkach. Widzę, że na tym forum już nawet zapytać o nic nie można, bo zaraz odzywają się krytyczne głosy tych, których nazwiska się w dyskusji nie pojawiły. Zmieńcie podejście, bo na razie jest ono dramatyczne!

foto-video.gdziewesele.pl/?mod=82&t=iP&iSearch= Sami najlepsi fotografowie, świetna strona, jestem zachwycona łatwością wyszukiwania !

Gość do ludkse201
ludkse201 tak samo wiarygodna jest ta twoja strona jak ten twój tutejszy wpis. Ubaw po pachy. Coraz mniej jest młodych par i fotografów i widocznie grunt ci się usuwa spod nóg