Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jopka

Nie-oczywiste zajścia w ciążę, czyli...

Polecane posty

Gość Jopka

... czyli czy któraś z Was zaszła w ciążę pomimo stosunku bez zabezpieczenia w dni niepłodne (?) i z prezerwatywą w pozostałym czasie. :) Czy to możliwe?

Nie mozna zajść w ciąże w dni niepłodne, jeśli cos takiego sie zdażylo znaczy po prostu z jakiś przyczyn owulacja sie przesunęła. Jeśli chodzi o prezerwatywe to ja mam dziecko z takiego zabezpieczenia, jednak nie ma w tym nic dziwnego poniewaz pękła w czasie stosunku.

Gość Jopka
Dlatego napisałam (?) przy dniach niepłodnych. :) Mówią, że kalendarzyk to metoda na zajście w ciążę a nie antykoncepcja. :)

Gość nie ja osobiście, ale moja
przyjaciółka - nie dość, że przerywany, nie dość , że to 10 dc przy średnio 30 dniowych to jeszcze zażyła postinor duo 12 h po.... mała ma 4 latka :)

Gość skoro na 100% były to dni
niepłodne, to jakim cudem miałaby byc ciąża? Skąd wiesz, że niepłodne?

Gość nie ja osobiście, ale moja
Jopka powinna napisać ' teoretycznie niepłodne' :D Ja zaszłam jakieś 3 dni przed terminem miesiączki ... Ale miałam wtedy multum stresów, pracowałam długo i cieżko, więc owulacja po prostu się przesunęła ... :D

Gość Jo-------anna
Ja, bez zabezpieczenia,w dni niepłodne.:P

Gość amelkowa mamaaa
ja zaszłam :) dni plodne mi sie przesunely (byly wczesniej niz powinny) :) corcia ma rok i 10 miesiecy

5 dc- jaszcze @ mialam maly jak widac ponad 2 latka byl planowany- ale suprajs mialam jak zrobilam test i 2 kreski wyskoczyly :)

Gość Jopka
Ha! Wiedziałam, że te ciąże to nie takie niemożliwe i jakby tak się zastanowić, to mógłby być powód do zrobienia testu przy dziwnych okresach jakby były ale nie do końca, albo innych rewelacjach. ;)

Gość ja zaszłam w ciążę z drugim
dzieckiem nieoczekiwanie. Tzn. może źle ujęte. Staraliśmy się o maleństwo od pół roku, a zaszłam w ciążę w cyklu, w którym przeszłam grypę. Nie przeziębienie, a grypę z wysoką gorączką i fatalnym samopoczuciem przez 2 tygodnie. Wszystko się poprzesuwało, co jasne, ale jakim cudem akurat wtedy był szczęśliwy cykl to nie wiem. Zaszłam w ciążę 22 dnia cyklu i urodziła się córeczka:)

Gość zajście w dni niepłodne
jest fizycznie niemożliwe. Opcja jest taka, że albo się coś przesunęło i kobieta miała jednak płodne, źle sobie coś sama "wyliczyła" a potem mowi ze zaszła w niepłodne.

Gość ekspert_po_72
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.