Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskanamamazłobkowa

ŻŁOBEK-WĄTPLIWOŚCI

Polecane posty

Cześć dziewczyny, potrzebuję wsparcia... Oddałam dziecko do żłobka, córka ma 15 miesięcy. Byłam z nią w żłobku 5 dni, trzeciego dnia zostawiłam ją pierwszy raz na 1 godzinę. Kolejnego dnia na 2 godziny, a trzeciego na trzy godziny. Oczywiście moment rozstania to był wielki płacz (i dziecka i mój) Rozstania były krótkie, za każdym razem całowałam, mówiłam pa pa i wychodziłam. Panie ze złobka tuliły córcię. W tym złobku (prywatnym) jest 6 dzieci i dwie opiekunki. Wszystko nowe i pełno zabawek. Mam jednak wątpliwości czy stres związany z rozstaniem nie odbije się na jej psychice. Proszę mamy z podobnymi doświadczeniami o rady, jak to przejść w miarę bezboleśnie.

Mój syn chodził do żłobka, dość szybko się zaadaptował, ale były dzieci, które płakały cały okres żłobkowy, nie przywykły do tego. Cięzko coś doradzić, zobacz co się będzie działo w następnych dniach. Na pewno ogromny komfort prywatnego żłobka to ilość opiekunek, o której w państwowym można zapomnieć. Na pewno córka też czuje twoje zdenerwowanie i dlatego sama się boi. Poza tym daj jej ukochanego misia, pieluszkę itd. Tak, żeby miała coś swojego.

bardzo dziękuję za odpowiedź... widziałaś jakieś zmiany w zachowaniu synka??? pozytywne lub negatywne????

Dzięki żłobkowi? W sumie w większości pozytywne, dużo takich społecznych zachowań. Ja byłam bardzo zadowolona, teraz drugi syn też pójdzie do żłobka.

Gość sporttozdrowie
a ile placicie miesiecznie ze zolobek?? ja tez chce mojego synka zapisac od wrzesnia

650 zł miesięcznie za 10 godzin, ale moja córka będzie w nim przebywała 5 godzin. są różne pakiety, można np wziąć pakiet 40 godzin, który kosztuje 350 zł.