88lisica88 0 Napisano Marzec 15, 2012 biore jaz od 3 lat pierwszy raz zdarzylo mi sie zpaomniec tabletki! zapomnialam wziac tabletke szosta, wiec przyjelam ja razem z siodma, 3,5 dnia wczesniej mialam stosunek z narzeczonym, dzwonilam do swojego gina i kazal mi sie nei denerwowac, ze wszystko jest ok i nie bedzie ciazy. ale ja nadal panikuje, to dlaczego na opakownaiu jest napisane ze niezwlocznei skontaktowac sie z lekarzem? myslicie ze istnieje jakies ryzyko ciazy? pierwszy raz mi sie to zdarzylo dlatego tak panikuje... na tabletke "po" jest zapozno minelo grubo 72h od stosunku do zapomnienia tabletki. lekarz powiedzial ze 24h to "norma" i ze gorzej jakbym przyjela ponad 36h... prosze o odpowiedzi! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salianka 1 Napisano Marzec 15, 2012 Skoro gin twierdzi, że masz się czym martwić to pewnie tak jest. Większe ryzyko zapłodnienia jest, gdy uprawia się seks po dniu z zapomnianą pigułą. Brałam Yaz jakiś czas i wydaje mi się, że przy pominięciu wiekszym niż 24godz.powinno się już odpuścić tabletkę i brać po prostu kolejne - doczytaj sobie na ulotce, bo nie chcę cię wprowadzić w błąd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
88lisica88 0 Napisano Marzec 15, 2012 chyba Ci chodzilo ze "nie ma sie czym martwic" hehe :P na ulotc ejest napsiane z etrzeba sie w tej sytacji skontaktowac z lekarzem a on kazal mi wziac 2 tabletki na raz. nalezy tak postepowac w pierwszym tyg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Marzec 15, 2012 "Brałam Yaz jakiś czas i wydaje mi się, że przy pominięciu wiekszym niż 24godz.powinno się już odpuścić tabletkę i brać po prostu kolejne - doczytaj sobie na ulotce, bo nie chcę cię wprowadzić w błąd." Trzeba wziąć pominiętą tabletkę i nic nie opuszczać. Jedynie jeżeli pominięcie nastąpi w dniach 15-24 można pominąć różowe tabletki i od razu przejść do tabletek placebo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
88lisica88 0 Napisano Marzec 15, 2012 tak wlasnie postapilam :)wzielam zapomnianą i dziejsza na raz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
88lisica88 0 Napisano Marzec 15, 2012 czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji? ile godzin plemnik jest zdolyn do zaplodnienia? max 72h? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Marzec 15, 2012 Uprawiam seks prawie codziennie. Zdarzyło mi się nawet spóźnić z tabletką dwa razy pod rząd. Plemniki w sprzyjającym środowisku (przy braniu tabletek środowisko im nie sprzyja) mogą przetrwać ponoć nawet 5 dni, a raz czytałam o 7-dniowych komandosach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
88lisica88 0 Napisano Marzec 15, 2012 dziekuje Perwersja.. troche jestem wystraszona, bardzo sie boje, pierwszy ra zmi sie cos takiego zdarzylo... mam nadzieje ze poprostu te 3dni od stosunku to duzo, no i jakos 23 godziny sie spoznilam. ehhh strasznei jestem an siebei wsciekla! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach