Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przesrałam życie

wasze dzieci też są takie pełne energii ''żywe srebra''?

Polecane posty

bo ja juz mam dość.. dziś w sklepie np patrze a tu podobny wiekiem do mojego diabełka chłopczyk idzie spokojnie za reke,,a a moje??? bieg szał, za reke nie chce :o chce wszystko sama, nie chce iśc gdzie i ja:o wszystko dotyka.. i tak jest non stop, żywioł że szok, ja już mam-6 kg mniej jak przed ciąża, tak latam za córką a ma 14 miesięcy, czy już jej tak zostanie uspokoi się czy zawsze już tak będzie:o

Gość Killme
Mój syn unosi się nad podłogą,wszędzie go pełni, zajrzy w każde miejsce.Ma 15 miesięcy

Gość jak bym czytała o swojej
córci :) odkąd zaczęła raczkować (jak miała 9miesięcy) to wszędzie jej pełno. Chodzi od 13miesiąca i ja już nie nadązam momentami. Teraz ma 20 miesięcy i jak narazie to coraz wiecej energii ma :)

Gość na tyle ile pozwole tak jest
są żywe i pelne energi ale kiedy huukne donosnym glosem np przestać -zachowuj sie- gdy naprawde p[rzegina ktores to wiedza ze trzeba przystopowac bo z mamą sie nie zadzie ra bo nie wygra :)

Gość na tyle ile pozwole tak jest
i co z tego ze za ręke nie chce isc? chwytasz ją i koniec, a jak tobie bedzie wybiegac z chodnika na jezdnie bo za reke nie bedzie chciala chodzic wtedy rowniez jej ustapisz? ja sie tak nie bawie :)

Nie chcę cię martwić, ale tak może być jeszcze parę lat. Pamiętam że moja córa do 2 roku życia była diabłem wcielonym, bez posłuchu. Potem był okres pół na pół - była grzeczna wtedy kiedy chciała, a teraz ma ponad 3 lata, i wg pań w żłobku jest przewodniczącą grupy, wszystkie dzieci robią to co ona, a że czasem ma głupie pomysły to panie narzekają że jest najbardziej krnąbrnym dzieckiem w grupie. Dwa dni temu wyszarpała rurę za kibelkiem i tryskała woda, musiał hydraulik przyjechać ... do tej pory nie mogę w to uwierzyć, jak mogła to zrobić mała dzieewczynka, wg mnie rura musiała być już poluzowana) W domu jest nawet grzeczna, sama sobie przyniesie, mówi dzień dobry i do wiedzenia, prosze, dziekuję itp. Nie wybiega na ulicę, chodzi za rękę. Ale w złobku jakiś diabeł w nią wstępuje ...

Gość matka pracujaca.......
duzo dzieci takich jest. moj synek ma prawie2 latka i zawsze byl dosc grzeczny. ale on ogolnie jest cierpliwy, uklada puzle, lubi sluchac jak mu czytam bajki. ale oczywiscie tez kopie i rzuca pilka, biega i jezdzi na hulajnodze. duzo mam mi zawsze mowi, ze bardzo grzeczny, wiekszosc dzieci ktore widze dookola jest bardziej rozlatana ;) mysle, ze nie masz sie czym marwtic tylko w cierpliwosc uzbroic i moze kupic smycz?

Gość isaurelka
Nie żaden diabeł,a instynkt stadny. Dzieci w grupie zawsze się tak zachowują. Ja bym się zastanowiła kto się opiekuje tymi dziećmi,bo na wyrwanie rury to jednak trzeba trochę czasu. A to znaczy,że dziecko nie miało w tym czasie opieki.

Gość isaurelka
Ale tego,że nie chodzi za rękę bym nie darowała,albo za rękę albo szelki.

Na 25 dzieci jest 6 pań, jedna z nich twierdzi że to była chwila, dlatego ja uważam że rura musiała już być uszkodzona wcześniej, skoro 3 latka z łatwością ją odłączyła.

Gość moze_bedzie_syn
na moja córe wszyscy mowia tornado wszędzie jej pełno, chodzi po blacie w kuchni. Wszędzie sie wspina. Ma 3,5

ja tez mam takiego diabelka :(( brakuje mi sil do niego i nawet nie bede pisac co zbroil bo on tylko to robi, mam wrazenie ze to dziecko sie nie bawi tylko kombinuje co zepsuc i nie zgadzam sie ze to niewychowanie bo ja mam 2 synow wychowywani identycznie a roznica ogromna na mlodszego nic nie skutkuje on ma tyle energii ze wykancza wszystko i wszystkich :/