Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze mała dziewczynka

Mam 19 lat i jeszcze nie miałam okresu!!!

Polecane posty

Mało tego wyglądam jak chłopak. Praktycznie nie mam piersi.... a u gina za całe 19 lat nie byłam czy to powód żeby tam isc z takim głupstwem, wstydze się.

Gość puuuuukkjhg
lezałam na porodowce z 19 latka..........uwazasz,ze brak okresu do tego czasu to głupstwo?? do lekarza marsz! mamie sie nie zaliłas?nie zareagowala?

Gość hxncdgfdsk
Koniecznie do lekarza. Coś nie tak z Twoimi hormonami...

Gość z zielonej
Jeżeli nie miesiączkujesz to powinnaś się zgłosic do gina około 16 roku życia.

Gość wyrodna matkaa
to nie glupota. Tylko pewnie problem hormonalny. Radzę iść do lekarza

fajnie:) ja juz dostalam i tez mam 19,ale mam prblemy,bo bywa tak ze nie mam kilka miesiecy:)

heh w średniowieczu kiedy nie było w niczym hormonów wzrostu itp. pierwszy okres około 18 roku życia był norma :P

mówiłam mamie jakiś rok temu, to powiedziała tylko żebym nie robiła z igły wideł, że na pewno jeszcze przyjdzie na mnie czas a do ginekologa to się idzie jak się w ciąże zajdzie..

Levviatan to jakim cudem kiedyś kobiety w wieku 15 lat wychodziły za mąż i zaraz zostawały matkami?

Gość zagnica
powinnaś isc do gina i nie ma sie co tutaj stresowac, bo gorszym stresem dla ciebie okazac sie moze wieczny brak okresu niz jedna wizyta u lekarza. powinnas dostac skierowanie na wyniki hormonalne. sa tez u niektorych cykle bezowulacyjne, mimo wszystko udaj sie do lekarza

Gość vieralg
Ja miałam podobny problem, ............. też już byłam blisko 18, udałam się do lekarza , zbadał mnie , zlecił badanie hormonalne i zaczął leczyć niestety hormonami , zdarzyło się, że miałam też wywoływane miesiączki a cykle bardzo nieregularne. Nie zwlekaj tylko udaj się do lekarza, ja niestety miałam też problemy z ciążą bo nie mogłam zajść............ ale teraz już jest ok......... nie zwlekaj.........

Gość z zielonej
do gina nie chodzi sie tylko z ciążą.

Gość vgftrh
"pierwszy okres około 18 roku życia był norma " W średniowieczu? Gdzie 14-latki rodziły dzieci?:D

Gość Men Struacja
:O

ja myslę że ewolucja zmniejsza ilośc ludzi na ziemi... niby niż w europie, krajach cywilizowanych ale ludzi ogolnie jako gatunku coraz wiecej dlatego okres będzie się pojawial coraz później a menopauza coraz wcześniej efektem tego będzie krótszy czas gdy kobieta jest płodna i za tym mniejsz ailość ciąż i narodzin :) dziękuje. na tym zakończe ten wykład. jesteście wolni.

Nox - nic dziwnego że nie masz przy takiej wadze ;D a sztuczne cycki na szkielecie okropnie będą wyglądać :D

Podobno jak się do któregoś tam roku życia 16-18 nie dostanie się pierwszej miesiączki to podobno jest się bezpłodnym albo będzie miała problemy z zajście w ciąże. Do lekarza i to już!