Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenek pavlovsky

Dlaczego w Czechach mają pieniądze a w anglii klepią biede

Polecane posty

Gość zdenek pavlovsky

spójrzcie na te dwa kraje. spójrzcie na ich architekture spójrzcie na ludzi spójrzcie na ich ubrania spójrzcie na ich samochody spójrzcie na ich życie i powiedzcie czemu w anglii jest tak biednie

Gość 66asika45
a ten sie do uk pzryjebal mi tam dobzre i nie biedbie w pl biednie masz i skoncz pierdolic.. jak dymas z za 5 funta to ci biednie

Gość byla ukraina, teraz czechy
:D

Gość piwo bartek
a będzie i białoruś,słowacja,litwa,węgry itd. każdy kraj w europie wygląda lepiej niż anglia

Gość to prawda bo w UK
bo w UK utrzymuje sie tabuny darmozjadow, dziecioroby, ktore robia potem nastepne dziecioroby, inwalidow, ktorzy potrafia tanczyc breakdance, narkomanow, alkoholikow, oszustow, trzeci swiat i ciagle nadjezdzaja nastepni. Liczba wyciagajacych lap po pienidza podatnikow (bo tak naprawde powinny sie nazywac benefity, wtedy moze cos do niektorych by docieralo, ze pienidze nie sa z nieba), ciagle rosnie, a liczba podatnikow ktora wplaca do budzetu pieniedze stale maleje, bo kazdy normalny rozwijajacy sie czlowiek ucieka stad jak moze, bo panstwo go ograbi na rzeczy darmozjadow, ktorzy sa "biedni i potrzebujacy"...

Gość w porzadku......
Jezeli wedlug was kazdy kraj w Europie wyglada lepeij niz UK to PO CO non stop sie rozpisywac o tym? :D Ja mam w dupie co dzieje sie w PL, nie obchodza mnie podwyzki, dziurawe drogi, marne pensje, kijowa jakosc zycia, nie przejmuje sie, ze ludzie mieszkaja w blokowiskach jak szczury, nie boli mnie, ze wielu rodzinom brak kasy na wyjazd wakacyjny, itd. Nie obchodzi mnie wiec nie pisze o tym. Ktos ma jakis wielki problem zwiazany z UK :D:D:D:D ALe to twoj problem, pisaniem nie zmienisz niczego, nie zmienisz naszego zycia, lepszego niz w PL, nie zmienisz naszego zadowolenia z zycia, wyjazdow wakacyjnych itd PO CO zakladasz te topiki? Co cie tak boli? :D

Gość krasna cholkaaaa
patrze wlasnie na moja rodzine ,mieszkaja w pradze. i patrze na ich ubrania, na ich samochody na ich zycie . i nie widze nic specjalnego!! no patrze tez na wspomniana architekture i polecam prage wszystkim,piekne miasto. a prownanie z uk nie sensu!! kazdy kraj jest inny, i ma inna architekture inna kulture. poza tym angllia jest moze brzydka od zewnatrz,popatrzcie do srodka tych wszystkich brzydko wygladajacych domow. tysiac razy ladniej sa urzadzone . dlaczego-bo w anglii jest taniej urzadzic sobie mnieszkanie niz czechach czy polsce. co do ludzi takie same pijaki i czesi i angole! siedza tylko po barach po pracy i nic nie robia.

Gość czechy wyglad
czechy wygladaja jak polska pod wzgledem archoitektury, nawet ludzie maja podobna urode, szczerze mowiac oprocz tego ze jezyk jest inny czulam sie tam dokladnie jak w Polsce. Aha, jak ktos jest spod zapadlej wsi w PL to moze praga mu sie wydaje taka wspaniala, mi nie.

Gość ja pracuje z Czeszkami
dwie sa z Pragi, jedna z Brna i jakos nie chca wracac do Czech :D

Gość krasna cholkaaa
Jak sie jest prostakiem to sie nie widzi roznicy:P :D:D

Bylam w Pradze i mi sie bardzo podoba. Mam tez tam rodzine :P. Ludzie sa bardzo przyjazni, i weseli. Moge spokojnie porownac Krakow z Praga. A czy tak jest tam bogato...myssle ze nie jest tak wesolo,skoro tylu mlodych ludzi wyjezdza za praca np. do UK.

Gość biedak angielski
no właśnie czechy wyglądaja jak polska tylko bardziej zadbanie. a czechy to nie tylko praga. także i czechy właściwe,morawy i śląsk. więc jest w czym wybierać. porównajcie to z anglią tymi biedakami to zobaczycie różnice

A co nam da porownywanie wygladu domow? Na tej podstawie okreslasz ktory kraj bogaty a ktory biedny :D?

Gość biedak angielski
nie tylko domów można porównać jakie samochody w kraju jeżdzą, jak ludzie wyglądają, jak dba sie o przestrzeń publiczną , czy ludzie są zadowoleni, jak wygląda kolej, drogi itp. to są wskażniki bogactwa o wiele bardziej miarodajne niż PKB. gdyż pkb nie uwzględnia cen w danym kraju i kosztów. dlatego najlepszy jest parytet siły nabywczej.

Tylko kto klepie w Anglii biedę , no kto ? Bo a nie znam osobiście nikogo kto klepie biedę.

Gość CO WY CIAGLE O TYM ZACHODZIE
tu kretyni nie chodzi o kase, oni maja biede mentalna, biedne zycie socjalne, spoleczne, dzieciaki bawia sie na ulicach, rodzice interesuja sie tylko chalniem, wspiera sie pasozytow i patologie, i taki model sie zrozszerza. Normalni, rozwijajacy sie ludzie, ktorzy chca cos zrobic ze swoim zyciem sa kopani z kazdej strony, haruj i plac i nie mysl sobie, ze jestes lepszy, o nie nie nie. Udowodnimy tobie, ze staniesz sie taki sam ja my... To dewiza UK

Gość ik290
no taki jest kapitalistyczny zgniły zachód. który bogaci się kosztem wyzysku pracowników. celem kapitalistów jest całkowite uzależnienie sobie klasy robotniczej. którzy poprzez pracę najemną bogacą się kosztem wyzysku.

Bo CR to normalny kraj. nawet powiem że lepiej jest tam niż w polsce i gdybym miał wybór wybrałbym CR. a anglia to dziadostwo wiadomo bieda,syf,szeregowce jedno wielkie gówno.

Gość Dor11
A ty myślisz ,że każdy w tych Chinach ma ferrari i wille? 98% nie ma co jeść i pracują za 2$ dziennie. Dostać to mogą kule w łeb lub 25 lat kolonii karnej. Tak więc pakuj sie i jedz tam. Ps nie wiem czy widziałeś ale za malowniczymi wieżowcami ukryte są mega slumsy tu 21 wiek a 200m dalej domy zbudowane z odpadków ,kolesie bez nóg i psy powieszone za nogi na drucie czyli suszenie mięsa.