Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muusss owocowy musss

lepsza owsianka czy kanapki na śniadanie?

Polecane posty

Gość muusss owocowy musss

hej, niby ta owsianka taka zdrowa i wgl ale jak tak sobie patrzę to jest ona bardzo kaloryczna, oczywiście zakładając że gotuje ją na mleku z jakimiś rodzynkami, żurawiną i orzechami (różne kombinacje stosowałam) A jak by nie patrzeć takie kanapki np z białym serkiem i ogórkiem są na pewno mniej kaloryczne (1kanapka mniej więcej 150 kcal) i wydaje mi się że bardziej sycące. Co o tym sądzicie?

Gość poiaksm
owsianka jest lepsza. - mam na mysli owsianke z otrab owsianych i ja jestem po niej pojedzona wlasnie z dodatkai, jak zjesz syte sniadne to potem nie podjadasz a po kanapce chwyci cie za cwile wilczy glod i zjesz jeszcze ze dwie

I jedno i drugie jest dobre:) Jeśli wolisz na śniadanie kanapki, warto od czasu do czasu zjeść owsiankę. Jeśli jesteś amatorką owsianki, warto raz na jakiś czas zjeść kanapkę. Płatki są dość kaloryczne, szczególnie te z dodatkiem suszonych owoców, nasion słonecznika, orzechów. Jeśli jesteś na diecie, kontroluj ich ilość. Często wydaje się nam, ze coś jest zdrowe dlatego możemy jeść nieograniczone ilości tego produktu. Tak jest zazwyczaj w przypadku płatków - wiele osób zjada duże ilości muesli, nie zdając sobie sprawy, ze ono samo jest już dość kaloryczne, a po dodaniu mleka i miodu, staje się kaloryczną bombą. Na stronie www.diet.poznan.pl znajdziesz przepis na domowe muesli wraz z kalorycznością takiego śniadania przygotowanego na mleku. Pozdrawiam