Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocyczek 2

malejący biust bez powodu

Polecane posty

Gość kocyczek 2

witam, spadło mi o 6 cm w obwodzie w biuście, nie schudłam, wagę mam taką samą. Mam 20 lat. W podstawówce miałam większy biust niż teraz. Nie biorę tabletek. Co może być przyczyną? Staniki noszę dobrane.

Gość zebym to ja wiedziala dlaczego
mam to samo, moze ktos sie wypowie na ten temat?

Gość może masz pasożyty
w cyckach.

Gość rozbita18181
może macie cos nie ta z hormonami?

Gość sprawdź koniecznie
poziom hormonów. Mogły ci spaść lub masz jakieś niedomogi. Zbadaj estrogen, progesteron, testosteron, androstendion (!). Musisz iść do ginekologa po skierowanie i spytaj się w jakich dniach trzeba zbadać hormony. Zrób też usg kobiecych spraw, możesz mieć policystyczne jajniki i wydzielane w związku z tym męskie hormony androgeny. Być może trzeba będzie brać pigułki. Poza tym może spadek wagi być powodem.

Gość sprawdź koniecznie
i prolaktynę i LH. Lekarz powie co i kiedy zbadać. Te hormony są OBOWIĄZKOWE do zbadania!!

Gość może masz pasożyty
Czytajcie ze zrozumieniem, autorka napisała, że nie zmieniła jej się waga.

Gość starzejesz sie ot co
z wiekiem kobieta ma mniej tkanki gruczołowej w piersiach

Gość może masz pasożyty
Ale ma więcej tłuszczowej, nie ma nic do rzeczy.

Gość rozbita18181
ale biust w obwodzie juz tak wiec wszysto wskazuje na chormony

Gość do może masz pasożyty
tkanka gruczołowa może rówież zanikać. A tłuszcz przede wszystkim może się wchłonąć. Lub po prostu tkanka inaczej się rozmieszcza z różnych powodów. Z tymi pasożytami w cyckach-nie wiem czy żart czy powaznie piszesz, ale stuknij się w łeb. Nie znasz się więc nie wypowiadaj się ciemniaku :-o

Gość Do może masz pasożyty
co ty za głupoty wypisujesz! Pasożyty to ty masz w mózgu

Gość może masz pasożyty
gdybyś była intelignetna, to byś zrozumiała, że to żart. A "ciemniaku" to do swojej matki możesz mówić albo ojca.

Gość starzejesz sie ot co
a gdzie jest napisane że jak komuś zanika tkanka gruczołowa to na jej miejsce MUSI wzrastać ilość tkanki tłuszczowej ? nigdy nie znałyście kogoś kto kiedyś był szczupły a jak utył to tkanka tłuszczowa rozmieszczała się nierównomiernie i gdy znowu schudł nie wrócił do poprzedniej figury.... to jak układa się tkanka tłuszczowa zależy od hormonów a równowaga hormonalna zmienia sie na przestrzeni lat dwudziestolatka to nie piętnastolatka

Gość zebym to ja wiedziala dlaczego
po co piszesz o pasozytach? jakbys mial troche inteligencji to bys takich glupot tu nie wypisywal!

Gość Do może masz pasożyty
osoba inteligentna to przede wszystkim takich głupot nie pisze, bo wie że się ośmieszy i tylko sama o sobie świadectwo wystawia. To forum o zdrowiu i urodzie a nie o debilach. .:-o Ludzie potrzebują RADY.

Gość bibbi_23
to może być niestety zanik biustu :-(

Gość kocyczek 2
Dziękuje za odpowiedzi, dopiero teraz sprawdziłam. Mówiłam o tym u ginekologa i tylko prolaktynę i tarczycowe hormony mi powiedział, że mam zbadać, prolaktyna jest w porządku a tarczycy mam niedoczynność, ale lekką i mi powiedzieli, że tego się nie leczy. Pojutrze idę na badania krwi to zrobię dodatkowo resztę hormonów i napiszę co wyszło. Od ostatniego posta znów mi 2 cm spadły w obwodzie. Może faktycznie to normalne, ale trochę się martwię, bo mam nieregularny okres (raz obfity, raz skąpy, co 2 miesiące, co pól ) i bardzo silne bóle przy okresie- drętwienie nóg, bóle brzucha, wymioty, omdlenia i plamienia przy owulacji, których kiedyś nie miałam.

Gość do kosyczka
być może rozwiązaniem będą dla ciebie pigułki antykoncepcyjne. Będziesz miała hormony na równym poziomie i biust powinien osiągnąć swój docelowy rozmiar lub po prostu przestanie maleć. Dziwi mnie że lekarz nie dał ci skierowania również na podstawowe hormony w tej kwestii: czyli estradiol, progesteron, testosteron i androstendion. Musisz to zbadać w 1 lub 3, 14 i 21 dniu cyklu. Ale musisz o terminy koniecznie zapytać lekarza. Możesz mieć nierównowagę hormonalną i/lub za dużo androgstendionu (męskiego hormonu). W tej sytuacji również sypią się włosy, ma się nadmierne owłosienie w niepożądanych miejsach. Badaniem które potwierdzi lub wykluczy problemy z androgenami będzie badanie dopochowowe usg. Możesz mieć policystyczne jajniki, które wywalają za dużo męskich hormonów. Żeby to sprawdzićdomowym sposoem- kup sobie w aptece "test owulacyjny LH". Musisz go zrobić po przebytej owulacji, np 2 dni po. Jeżeli pojawi się wynik mówiący że owulacja dopiero nastąpi, czyli że pojawi się w ciągu kilku dniu to znaczy że masz ciągle podwyższone LH, a ono powinno się zmniejszyć ZARAZ po owulacji. To znaczy że masz problem z androgenami. Miałam to samo, wiem o co chodzi.

Gość do kosyczka
* miało być: "żeby to sprawdzić domowym sposobem". Reasumując: usg jajników badanie estradilu, progesteronu, androstendionu, testosteronu + te badania które dał ci lekarz. Szkoda tylko że nie dał kompletu potrzebnych badań. Ah ci lekarze...

Gość kocyczek 2
Witam, mam za wysoki poziom monocytów, i TSH, ale jeszcze nie byłam z wynikami.