Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dkfdig

jestem w ciąży i nie wiem jaką sukienkę na ślub wybrać

Polecane posty

Gość dkfdig

Od razu uprzedzam, że ślub nie jest z powodu ciąży bo planowany i stąd właśnie ten problem jak okazało się że jestem w ciąży a sukienkę miałam już upatrzoną. Ślub tylko cywilny bez tradycyjnej sukni ślubnej. Chce długości nad kolano ale te jakie miałam upatrzone wszystkie obcisłe. Biorąc ślub będę na przełomie 4/5msc więc jaką suknie wybrać? Typowe ciążowe są wszystkie takie same - klasyczne na ramiączkach, odcięte pod biustem i wszystko poniżej to sobie po prostu lata :O brzucha jeszcze raczej nie będę mieć dużego ale jednak żeby obcisłą to chyba nie bardzo pasuje prawda, rozmiar ciuchów noszę S, więc może pomożecie wybrać mi jakiś krój żeby było mniejce na większy lub mniejszy w tym czasie brzuszek, a jednocześnie zachowała elegancki wygląd a nie byle czego letniego i od razu też uprzedzam, że zmienić terminu już nie zmienię bo WSZYSTKO ustalone a pare osób specjalnie przylatuje z daleka, a później przy dziecku to też nawet nie wiem kiedy czas na to znajdę

Gość skurvviel swiadomy hipokryta
jesteś w ciąży, więc już współżyłaś, ach, jakie to podniecające... ooooooooooooooooaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! ...ups, chciałem powiedzieć: gorszące. O ty grzesznico.

Gość Miła Annia 16
Wkurwiaja mnie takie puszczalskie szmaty! Najpierw ciaza i z brzuchem do oltarza w bialej sukni! Dziwko!

Gość hejjueuei
co za DEBILE nieumiejący wyraźnie autorka pisze, ze bierze ślub CYWILNY

Gość przeczytali tylko tytuł tematu
a teraz mają pożywkę :D a na sukienkach się nie zna

Gość Miła Annia 16
CHORA PUSZCZALSKA SUKO ZAKŁADAJ BIAŁA ZAKŁAMANA SZMATO!

Gość fghfghf
JakA suknie. Sraką. Coi sie głupio pytasz. Nie wciskaj ludziom kitu, że slub planowany...To z jakim wyprzedzeniem wy ten cywilny planowaliście, że nie wiedziałś a slub bedzie w 5 mcu?????????????????//

Gość ona z BYtomia
NAJLEPIEJ ŚNIEŻNOBIAŁA COBY PODKREŚLAŁA TWOJE PUSZCZALSTWO!

Gość bukkake_
Jak jesteś wierzaca to cywilny to nie ślub.

Gość pomocnice.spolecznice
ZAKŁADAJ BIAŁA PUSZCZALSKA DZIWKO!

Gość dajcie spokój565656556565
jest w ciąży z narzeczonym, dlaczego jej ubliżacie? Nie widzę w tym nic złego, 3mam kciuki za ciebie i maluszka kochana :) Co do sukienki to najlepiej przejrzyj jakieś katalogi i na miarę niech ci krawcowa uszyje :) Nie przemuj się głupim gadaniem, ja bym ci radziła coś "rozkloszowanego" od biustu :) najważniejsze żeby było ci wygodnie i żebyś czuła się w tym dobrze :*

Gość po co ją obrzucacie kamieniami
chcecie żeby z nerwów albo w szoku poroniła? Taki wasz faryzejski pseudokatolicyzm. Myslicie że pójdziecie za to do nieba? Nie, tym większa kara was czeka. Zazdrość was zzera że dziewczyna sobie układa życie a wy nie. Bo wy już zostaniecie starymi pannami i starymi dziadami ze zwiędłymi flakami w ręku.

Gość Wiki098
Co wy pierdolicie że slub cywilny nie ważny. Wlasnie wkurwa najwazniejszy. A co mi z kościelnego? Pierdu pierdu ksiedza i co? Po cywilnym jesteście prawnie małżeństwem

Gość Wiki098
I chuj wam do tego czy planowali slub wcześniej czy dopiero gdy w ciążę zaszła.

Gość Wiki098
I chuj wam do tego czy planowali slub wcześniej czy dopiero gdy w ciążę zaszła. Autorko tutaj wiesz wszyscy świętojebliwi przecież są same dziewice orleanśkie więc nie rozumieją jak to można bzykac się przed ślubem

Gość kobieta niezależna :)
Na Twoim miejscu czekałabym do ostatniej chwili, bo nie wiesz jak Twój brzuszek będzie rósł (moja koleżanka jest na początku 4 miesiąca, a ma taki sam brzuch jak ja pod koniec 6). Jak będziesz (mniej więcej) wiedziała w jakim tempie on rośnie to wtedy wybierz suknię :) A dla tych co Cie próbują ocenić przytoczę historię kolegi i koleżanki, którzy termin ślubu mieli za dwa lata (duże wesele i miejsc wcześniej nie było) i strasznie chcieli mieć wcześniej dziecko, ale z powodu takich niewybrednych komentarzy podarowali sobie i postarali się o dziecko bardzo szybko po ślubie. Jak możecie kogoś tak oceniać? To jej życie i jej sprawa - nie wasza. Same święte na tym forum :)

Gość iwona już po slubie
jak mnie cos takiego wk...** jestem wierząca, mam ślub koscielny, teraz spodziewamy się dziecka. Taki mielismy plan na życie i tak jesteśmy szczęśliwi. Jakim prawem banda jeło**ów krytykuje autorkę za to, że jest w ciązy przed slubem. To JEJ zycie i ona ma je przeżyć tak, aby była szczesliwa, a tu wielcy "katolicy" próbują ją oceniać. Jakim prawem?? Na pewno nie prawem Bożym :/ I właśnie przez takich moherowych beretów potem katolicy sa postrzegani jak jacyc psychiczni :/ A jeśli chodzi o meritum sprawy - poczekaj może jak najdłużej w wyborze sukni, żeby się nie zdziwić, jak brzuszek bedzie większy albo mniejszy niż się spodziewałaś :) Ps. gratuluję dzidzi i slubu :)

Ślub cywilny ważniejszy od kościelnego? BZDURA! Teraz istnieją śluby konkordatowe.

Gość vfjekfsx
Gość koleżanka szklanka :)
ta pierwsza śliczna :)

Gość kjhgsbn
Nalatujecie na dziewczynę która bierze ślub cywilny, nie określiła się czy jest wierząca czy nie a taka hipokrytka Ślubniczka2012 która w wielkiej białej bezowej sukni idzie do ołtarza z trzyletnim dzieckiem to już jest dobra?

Gość Jak to jest....???
Pewnie że cywilny ważniejszy! Co mi kurwa z duchowego ślubu kościelnego? Wez sam kościelny i idź załatw sprawy męża- gowno zrobisz bo w świetle prawa nikim dla niego nie jesteś

Gość iwaaaaadd
Jak to jest....??? - teraz nie bierze się ślubu kościelnego, tylko konkordatowy (taki head&shoulders :) )

Gość Jak to jest....?
Kobieto zrozum. Chodzi mi o sama istotę ślubu. Bo ktos tam zjechał dziewczynę że kościelnego nie bierze tylko cywilny to napisałam który dla mnie ważniejszy Gowno mnie interesuje czy biorą konkordatowy czy wszystko osobno

Gość czyli dalej grzeszycie
pamiętajcie ze to grzech a grzech sprowadza cierpienie możne sprowadzić wypadek ,śmierć , kalectwo np dziecka lub narzeczonego Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe.

Gość oookkss
Jesteś szmatą!! Dziwką i puszczalską! po hooooj pisać ,ze jesteś w ciazy i jaką sukienke masz wybrać to po co lazłaś i dawałaś dupy komus i teraz masz buaahahaha szmaciaro