Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efwwfefwe

jak "otyłość z choroby" wytłumaczą mi osoby na przykładzie obozów koncentracyjny

Polecane posty

Gość efwwfefwe

I wcale nie pytam złośliwie, tylko chcę wiedzieć. Czy uważacie, że takie osoby otyłe z powodu swojej "choroby" jako jedyne w obozach koncentracyjnych byłyby grube? Wszyscy byliby wychudzeni, a one grube?

Gość ania2131213213213
ja uważam ,ze jak ktoś naprawde mało je to nie mozliwe żeby był gruby wystarczy spalać więcej kalorii niż sie je i juz wtedy sie chudnie a w końcu organizm musi wykorzystać ,,zapasy" z organizmu

Gość ania2131213213213
tylko ,ze jedni chudna łatwiej ,a inni wrecz przeciwnie. to zalezy od determinacji popatrzcie na Anne Balon z top model jak schudla

Gość to , ze ty sobie tak wyobraza
sz, to tylko twoja opinia, popatrz na glodujace dzieci np z afryki,nic nie jedza a maja "wybulone"brzuchy.dlatego , ze nie spalaja zaspobow tkanki tluszczowej?

Gość mte dzieciaki mają podobno
jakieś pasożyty w organizmie, dlatego tak wyglądają.

Gość efwwfefwe
w jakimś temacie ktoś napisał że wtedy (w czasie wojny) nie było tak zmodyfikowanej chemicznie żywności, nie było tylu chorób, więc naturalnie że wszyscy którzy nie jedli byli chudzi więc ponawiam pytanie: czy z powodu chorób, zmodyfikowanej żywności, genów i innych rzeczy którym się osoby otyłe tłumaczą - w obozach koncentracyjnych, mimo braku jedzenia, jako jedyne były wciąż grube? (pytanie kieruję do osób otyłych z powodu "choroby lub genów")

hahaha podobno a jakies konkrety?

wciaz by nie byly grube, ale po dluzszym czasie owszem ,o ile by ich choroba wczesniej nie wymeczyla

poczytaj coś o zespole cushinga to zobaczysz, że jest taka choroba, a obozy koncentracyjne to śmierć glodowa i chyba nikt by sobie nie zapewniał takiego odchudzenia, w szczególności osoba chora na ten zespół, bo to pewna śmierć. zanim zaczniesz pisać takie pierdoły, to racę najpierw zdobyć trochę wiedzy na ten temat!!!

Gość efwwfefwe
Po1 - gdzie pierdoły? Widziałaś gdzie twierdzenia o których napisałem? Czy tylko pytania? Po 2 - w obozach nie wszyscy umierali z głodu. Dostawali jakieś tam racje żywnościowe. Wniosek jest tylko jeden: skoro mocno się ograniczy jedzenie, robi się chudym. Nie ma bata. Ani geny ani choroby tego nie powstrzymają.

a przeczytalaś coś o tej chorobie? za szybko wyciągasz wnioski, a masz za mało wiedzy

Gość kroszek.29
"zanim zaczniesz pisać takie pierdoły, to racę najpierw zdobyć trochę wiedzy na ten temat!!!" ooo! grubaska "z choroby" się odezwała :D:D zaraz napisze, że jest szczuplutka :D:D

g. prawda samo ograniczenie nnic nie da,albo da, pewna smierc, trudno ci zrozumiec , ze nie wszyscy moga byc wieszakami? (nie jestem "gruba", wiec nie bronie swojej nacji)

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Racje żywnosciowe. 1/3 bochenka chleba i kubek wody. Kurwa weź dziecko podręcznik i poczytaj.... Albo lepiej wybierz się do muzeum w oświęcimu czy majdanku to trochę inaczej na to spojrzysz kretynie.

kroszek.29 rozumiem ze 29 to nie wiek , ale iloraz inteligencji?

nie napiszę że jestem szczuplutka, ale że studiuję biologie :) poza tym znacie coś takigo jak OBRZEK? to nie tłuszcz, a już może sprawić, że ktoś jest grubszy, albo wzdęcia? nie umiecie dyskutować

Gość kroszek.29
"amo ograniczenie nnic nie da,albo da, pewna smierc" ooooo jakie smutne :(:(:(:( grubasy nie moga się odchudzać bo umrą :(:(:( super tłumaczenie, takiego jeszcze nie znałem :D:D:D:D

Gość sssskorta
Tydzień temu postawiono mi - po kilku miesiącach poszukiwań przyczyny dolegliwości - diagnozę: niedoczynnośc tarczycy. Mam nadzieję, ze wreszcie przestanę tyć "z powietrza".

kroszek ale z ciebe ikretynka nie kumasz ,ze np.chory na cukrzyce ma swoja diete,ale jakos schudnac nie moze? juz wiem 29, to twoj rocznik , tylko ze w wersji 92 , to wszystko tlumaczy

Gość wielke PHI!
Przekonać się bardzo łatwo: 1) dojść do władzy 2) Wproadzić reżim pzreciwko grubasom i grubaskom taki jak: A0 odwmowa spzradrzy jedzenia B Przymusowy oboz pracy przy budowie autostrad na przykład Czyż nie byłoby pięknie?

Gość Justyna naturalna blondyna
Też mam niedoczynność, ale Dukan zadziałał i udaje się w miarę utrzymywać wagę mimo normalnego jedzenia

co ty wiesz o decie dukana?znasz tez ciemne strony? watpie

Wiem więcej niż Ty, bo stosowałam. :)20 kg w półtora miesiąca z lekkim efektem jojo. Zresztą każda nastawiona na szybkie efekty dieta wyniszcza organizm, nie ma mocnych

Gość wielke PHI!
wystarczy jeśli normalnie i zdrowo Oczyszczone białe makarony i pieczywo zamienić na pełnoziarniste Jeść "garściowo" a częściej i zrezygnować z cukru i z soli już nie mrowiąc o słodyczach. I koniecznie jakiś fitnesik.

Gość wielke PHI!
a i jeszcze 0 tłuszczów zwierzęcych chude gotowane mięso z indyka

Nie nie, zdrowa dieta powinna być zbilansowana, więc i tłuszcz musi być. Byle nie za duże :)

Gość wielke PHI!
zwierzęcych powiedziałam. Lepsza jest oliwa len i rzepak

Gość pirapapa
ja stawiam na to, że po pewnym czasie przebywania w takim obozie GŁÓD by takie osoby wyleczył z chorób;) No co, nie czytaliście o głodówkach leczniczych (chodzi o głodowanie o wodzie, nie można jeść nawet ociupinki, bo wtedy dość szybko organizm się wycieńcza i następuje zgon):classic_cool: Tak czy siak nic nie bierze się z niczego... Tłuszcz też się nie bierze z kosmosu...

Gość chorzy ludzie
Zacznijmy od tego, ze chorzy ludzie nie trafiali doo obozów koncentracyjnych. Umierali znacznie wcześniej z braku leków, a ci, którym udało się jakimś cudem przetrwać umierali w transportach z wycieńczenia, na czerwonkę, dur brzuśzny, gruźlicę... To była pierwsza selekcja - słabsi dojeżdżali jako trupy. Proponujęcie takie "kuracje"? Brawo.