Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila4393

ubieranie dziecka

Polecane posty

Gość kamila4393

dzisiaj jest u nas jakies 7 stopni., sloneczko ladnie swieci. Mam 3,5 miesieczne dziecko. jak moge je ubrac zeby nie przegrzac zawsze mam z tym problem .... . Boje sie ze moze za cieplo ubiore albo za zimno. mysle ubrac jej body na krotki rekaw, bluzeczke na dlugi, rajstopki, spodenki, skarpetki, czapeczke i wsadzic w kombinezon na to kocyk i tyle. Tylko niewiem czy brac ta zaslonke na wozek ... Prosze o rady

Gość vbnmg
Na cebulę. 2 warstwy, zdejmiesz jedną, jeśli się ociepli. Odkryjesz.

Gość vbnmg
Osłona tylko gdy wieje lub pada.

Gość co to jest za maniera
już któryś raz widzę na kafe "body na krótki rękaw"? to jakaś gwara?

Gość kamila4393
a niby jak to sie nazywa..?? :) jak nie body na krotki rekaw.... . Ja znam tylko takie okreslenie.

Gość Ondyyna
Body Z krótkim rękawem.

Gość jasiedziwie
dziwie sie ,że matka nie potrafi sama sobie poradzic z ubiorem własnego dziecka,to na prawdę dziwne,przeciez to wiadomo,zawsze cieplej takie maleństwo trzeba ubrać niz siebie lub też tak jak poprzedniczka napisała zdejmiesz jedną warstwę jeśli się ociepli

Właśnie, body Z krótkim/długim rękawem.

A na temat: tak, jak proponujesz, autorko, to ja nie ubierałam dziecka nawet podczas mrozów. Zrezygnuj z kombinezonu, albo z koca.

Gość kamila4393
potrafie ubrac wlasne dziecko. Tylko nie chce za bardzo przegrzac i chce pczytac opini innych mam. Chyba po to jest kafe zeby sobie pogadac a przy tym jedna drugiej pomoc. To moje pierwsze dzieciatko jestem sama niemam kogo sie poradzic za bardzo, a jezeli sa tu bardziej doswiadczone mamy to dlaczego nie skorzystac z madrych porad.

Gość a ja tu jestem od niedawna
Albo kocyk, albo kombinezon.Jedno i drugie to za ciepło

kamila4393 Nie przejmuj się docinkami, nie ma sensu.

ja już trójkę odchowałam, ale przy pierwszym też nie miałam się kogo poradzić i np. wyprawkę kupiłam jak dla pięcioraczków :-) W dodatku 70% było za małych ubranek :-(

Gość jasiedziwie
oj wiele kobiet ma pierwsze dziecko i jakoś sobie daja rady nie pytając o ubiór swojego dziecka obcych osób,ubierają jak uważają same i jest wszystko ok

Gość kamila4393
ja tez sobie daje rade. poprostu chcialam spytac, pogadac i nie widze w tym nic zlego. I nie widze powodu aby zaraz pluc jadem w moja osobe bo sie zapytałam.

Gość jasiedziwie
kto pluje jadem ?

Gość kamila4393
ja tez do tej pory przez 3,5 miesiaca dawalam sobie rade i nikogo nie pytalam w co mam ubrac wlasne dziecko, albo jak mam karmic dziecko. A dzisiaj weszlam i sie spytalam i co w tym złego? A ty od razu z tekstami ze nie potrafie poradzic sobie z ubiorem wlasaego dziecka, bez przesady lekkiej.

Gość kamila4393
Dzieki mamuski za dobre rady :) . Ubieramy sie na spacerek.

Gość jasiedziwie
No bo nie potrafisz jesli pytasz to nie potrafisz,kobieto najlepiej zaufać samej sobie nie obcym,bo to Ty najlepiej wiesz co dobre dla swojego dziecka,przeciez sama napisałas "mysle ubrac jej body na krotki rekaw, bluzeczke na dlugi, rajstopki, spodenki, skarpetki, czapeczke i wsadzic w kombinezon na to kocyk i tyle. " i wiedziałas co ubrać a pomimo to masz wątpliwości,pytasz po co, przeciez Ty już wiedziałas co ubrac i najlepsza decyzja to była Twoja nie obcych kobiet.Miłego spacerku

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Ja w kombinezon tylko na mrozy ubieram. Dzisiaj słoneczko świeci i jest 10 stopni. Ubieram go w body z krótkim rękawem, rajstopki, spodnie i bluzeczka z długim rękawem. Na wierzch tylko czapka i kurtka i cienki kocyk na nóżki. Ma prawie 8 msc i jeździmy w spacerówce.

Proponuję mamie,która tak wyletni dziecko (prawie 8 mies.)niech sama posiedzi na ławeczce godzinkę:(ehh...kobitki...

Dlaczego? Czy ja napisałam jaka kurtka? Czy zimowa czy letnia? Nie napisałam to proszę się nie udzielac. :)

Co do tego 'wyletniania'. He he dziecko mi po 5 minutach zaczęło płakac, bo był cały spocony, biedy tak zmarzł. :D :D :D