Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LATSTA 02201

opieka nad dwójką dzieci, doradzcie..

Polecane posty

Gość LATSTA 02201

hej mam synka ktory ma 20 miesiecy i zgadalm sie z pena znajoma i mowila ze wraca do pracy i szuka opiekunki czy niechcialabym od kwietnia zajac sie jej dzieckiem, powiem szczerze ze przydalyby sie pieniadze bo obecnie chcemy sie przeprowadzcic na 2 pokojowe mieszkanie , a nsze dochody razem to 2700 zł z czego beziemy placic max 1500 z oplatami za mieszkanie , wiec przydadza sie, tylko chcialam spytac czy sa tu mamy ktore tak pracuja czy mamy dwojki dzieci w podobnym wieku? synek znajomej tez ma 20 miesiecy, boje sie poprostu ze niedam sobie rady ale z drugiej strony zostawalam nieraz z coreczka kolezanki i moim synkiem i niebylo tak zle , ladnie sie bawili .. nieiwem jaka decyzje podjac.. poradzcie:)

Gość LATSTA 02201
mam 2 lozeczka w domu wiec moga w razie czego spac osobno a jesli chodzi o spacery z wozkiem to widzialam takie laczenie ze 2 wozki mozna zlaczyc takim czyms i wtedy jest jak blizniaczy , myslalam o czyms takim, i chce od 8-16

Gość A ja mam już kilka mandatów
Dasz sobie radę.Moja siostra zajmowała się bliźniakami i do tego dwójką innych dzieci.

Gość w czym ty masz problem?
Ja mam 3 prawie z roku na rok i zajmowałam się jeszcze 2 dzieci znajomych i bylo super. Jak masz dobrze urządzone mieszkanie żeby dzieci nie dobrały się do rzeczy do których nie powinny to na prawde 2 dzieci to żaden problem. Głównym problemem sa choroby. Ale jeśli dziecko amsz nie chorowite to będzie fajnie.

Gość LATSTA 02201
nie moj synek ostatni raz chorowal rok temu , nawet w ta jesien i zime nie chorowal:) dzieki za rady , to sie zdecyduje:) beda mieli osobny pokik urzadzony tak zeby niemaialy tam zadbych niebezpiecznych przedmiotow;)

Gość A ja mam już kilka mandatów
Najważniejsza organizacja czasu , nawet jak na początku będzie ciężko to z czasem lżej..

Gość jkskafhn
Moja mama jak moja siostra miala roczek wzieła sobie dodatkowo jeszcze 4 ke dzieci. Gotowała duzy garnek zupy dla wszystkich a bawiły sie razem, normalnie przedszkole w domu bylo i dawała sobie swietnie rade:) a ile kasy zarobila... powodzenia

Gość Parrafinna
Jeśli to nie cały dzień, to spokojnie dasz radę. \Niech tamta mama spisze Ci w zeszycie, czego mu nie wolno, na co dziecko jest uczulone, co podać i gdzie dzwonić w razie gorączki. Uzgodnijcie plan dnia (posiłki, spacery i drzemki). Ustal dokładnie zasady opieki - kwoty i "wolne" dni. Powodzenia :)

Gość do w czym ty masz problem?
3 dzieci rok po roku i jeszcze innych dwoje bawiłaś, w życiu nie dałabym ci swoich dzieci do opieki, muszę ci przyznać, dobra z ciebie królica, kiedy bawiłaś inne dzieci to widać, że u ciebie finansowo nie jest dobrze, także nie mając pieniędzy tyle dzieci narodziłaś, litości, co za ....

Gość gość
Ja pilnowałam 4 dzieci i powiem Ci że bardziej byłam zorganizowana niż pilnując jedno :D

Gość ale jajajaaaaaa
o proszę jakie mamuśki do przodu,