Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama bojącej się dziewczynki

Kolonoskopia u dziecka!Pomóżcie , bo oszaleję :( !

Polecane posty

Aaa,rozumiem,czyli to chwile tylko po narkozie i do domu,to dobrze.. Stresuję się strasznie :(

Ohh,to już jutro,strasznie się martwię,całą noc dzisiaj spać nie mogłam :O

Gość bolu to ja specjalnego nie
czulam. A na pewno byl przytlumiony przez wstyd. Tak okropne bylo to badanie, tak strasznie czulam sie zazenowana ze wiem, ze nigdy tego juz nie powtorzy, chocbym miala przez to umrzec!

U nas na szczescie mała będzie w narkozie,no ale przed narkozą musi jej zrobić lewatywę i wiem,że mała też będzie zawstydzona :(

Gość i jak córeczka??
są już wyniki?

Gość ..Inez..
Autorko daj znac co u was. Jak córeczka?

Gość mama bojącej się dziewczynki
Dziewczyny,jesteśmy o badaniu . Ogólnie mała zniosła badanie dość ciężko,bo oczyszczaniem przed to byla masakra , Po prostu szarpala sie na wszystkie mozliwe strony,kopała,wrzeszczała . Dopiero po zastrzyku się troche uspokoiła . Ale nie to jest najważniejsze,mała ma najprawdopodobniej polipa,podczas kolonoskopii zostal pobrany wycinek do badania,ale jeszcze nie mamy wyników.Strach jest ogromny..!:(

Gość takatafffsdfrfr
Polipa? Autorko,współczuje ogrom,nie,ale badz dobrej mysli!

Gość lakim*
Jezeli lekarze mowia ze jest to najprawdopodobniej polip to znaczy ze tak jest teraz do badania daja wszystko nawet kurzajke napewno wszystko bedzie dobrze

Gość takatafcrfdwsgrfvbg
Autorko,macie juz wyniki ? Potwierdziły się? :( Jak córeczka to wszystko znosi ?

Gość zalamana.....
hej autorko! jak corka? nie wiem czy dobrze zrozumialam badanie miala robione w klinice gastrologicznej ? nas niedlugo tez chyba czeka to badanie,syn ma 7 lat, od wielu lat leczony bez rezultatu na bol brzucha, jak go chwyci to az wiotki sie robi czasami jakby mial zemdlec za chwile przeszlismy juz tez wizyty w poradni hematologicznej i niestety nie znaleziono przyczyny ostatnio inna dr powiedziala ze to moze byc cos z jelitami a badanie usg nie pokaze czy tam jest cos czy nie i ona wystawila nam skierowanie do poradni gastroenterologicznej i liczy ze tam zrobia mojemu dziecku kolonoskopie jestem juz zmeczona tym lataniem po lekarzach, pojde nawet prywatnie aby to cos pomoglo, ale tu gdzie mieszkam (mala miejscowosc) nie ma takich specjalistow i szukam w ciemno....

Gość gość
mnie w przyszłym tygodnie czeka kolonoskopia mojego dziecka w http://www.s-medi.pl/ strasznie mnie to martwi. Nie wiem jak przygotować córkę na to badanie. Tłumaczyłam mniej więcej jak to będzie wyglądało i niby zdaje sobie sprawę, ale mimo to boję się, że spanikuje w ostatnim momencie

Gość Dominika525
Ja miałam w maju bez znieczulenia, bo mam 15 lat. I to badanie jest koszmarne naprawdę. Na początku jest tylko nieprzyjemne, ale potem zaczyna się piekło. Ból niesamowity do tego jak wpuszczają powietrze to uczucie jakby jelita rozrywało. Nie zrobili mi całej kolonoskopii, bo mi przerywali, bo to bardzo bolało. Za miesiąc mam mieć powtarzaną i obawiam się, że znowu bez narkozy, bo jestem już duża i takie tam. Ale jeśli macie wybór to bierzcie narkoze naprawdę.

Gość gość
Wiem, że szpital Medicover ma w swojej ofercie kolonoskopię dla dzieci. Bo niedawno właśnie mój synek potrzebował takiego badania. Swoją drogą przebiegło ono sprawnie, w znieczuleniu i bez jakichkolwiek zakłóceń. Personel zadbał o komfort malca, a po kilu minutach mogłam skonsultować z gastrologiem stan zdrowia dziecka.