Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a mnie naszło na placki

wszyscy lubią placki ziemniaczane

Polecane posty

znacie kogoś kto nie lubi placków ziemniaczanych? bo ja nie:) oczywiście są dziwadła co jedzą je z np z cukrem, ale generalnie, wszyscy kochają placki ziemniaczane

ja do moich placków dziś podam sos z jogurtu greckiego ziołowo-czosnkowy, mmmm

Gość Eustaś
Ja nie lubie plackow, i nie czuje sie dziwadlem. Pozdrawiam plackowiczow.

Gość Kraczucha
u mnie tez dzisiaj placki ziemniaczane:) bede je szamac i popijac maślanką .

Gość Wioletka321
A mnie strasznie nie smakują. Placki "ziemniaczane" jem tylko z cukinii, bo z ziemniaków są ohydne.

ja nie mówię, że ktoś, kto nie lubi placków jest dziwadłem :), tylko że nie znam nikogo takiego :) inna sprawa to osoby bezczeszczące :p ten smak :)

Gość ja nie przepadam za nimi
zjem raz na ruski rok jak mnie ktoś na siłę częstuje , ogólnie nie cierpię ziemniaków

Gość my ding ding dong
placki ziemniaczane są obrzydliwe :D

Gość pluszaq
nie lubie :D tzn. raz na jakis czas, jak mnie ktos poczestuje, to zjem, ale sama w zyciu bym sie nie babrala z ich robieniem. uwielbiam za to ziemniaki w naturalnej postaci, wiec nie bede ich marnowac na jakies przetworzone, wymieszane z maka, wysmazone placki. zamiast plackow milion razy wole zjesc frytki, jak juz mnie najdzie na cos niezbyt zdrowego ;)

ja uwielbiam ale tylko z sola :P ewentualnie z sosem miesnym ;) na slodko? w zyciu :d lubie tez placki kalafiorowe, a no i ziemniaczane mozna robic w piekarniku bez tluszczu - ale smak juz nie ten sam

Też nie przepadam, ogolnie nie jadam ziemniaków. Czasem jednak, od wielkiego dzwona wezmę sobie np jednego w restauracji od męza, który z kolei przpeada... W domu, nie robimy nigdy...

Gość ja uwielbiam placki
ziemniaczane!!! sto razy bardziej niż jakieś tam kotlety :D Jem je zazwyczaj z gulaszem lub z sosem pieczarkowym :) A znam kogoś kto nie lubi, jest to mój mąż, nie tknie placków bo po prostu nie lubi i jak ja robię je na obiad to on je na mieście, ewentualnie jak robię gulasz do placków to jemu gotuję do niego kaszę lub je z chlebem :)

Gość mała czarna 28
to dajcie przepis! u mnie się nie jadło, ale spróbowałabym:)

Gość Ktossie
Ja nie lubie plackow ziemniaczanych. Cala rodzina uwielbia a ja nawet zapachu plackow nie lubie. Sa rozne gusta. Tak samo jak bys napisala, ze kazdy Polak MUSI lubic bigos.

Gość brazzzzka
A od kiedy tylko dziwadla jedza placki zieniaczane z cukrem? Dla mnie dziwne jest jedzenie ich ze smietana. U mnie cala rodzina je z cukrem i wszyscy w moim otoczeniu tak jedza.

Gość placki ziemniaczane przepis
ziemniaki zetrzeć na tarce (lub w maszynce) o najdrobniejszych oczkach (czyli na taką papkę), do tego zetrzeć małą cebulę, dodać jajko, sól, pieprz, kminku mielonego, trochę mąki zwykłej, trochę ziemniaczanej. Wymieszać masę, ma być nie za gęsta i nie za rzadka (nie podaję proporcji bo zawsze robię na oko) i smażyć placki na patelni z obu stron na złoty kolor. Wielkość placków zależy od upodobań :) Jeśli robie placki z gulaszem to smażę wielki pacek na całą patelnię, na talerzu polewam go gulaszem, składam na pół, na to kleks śmietany i obiad najlepszy z najlepszych!!! mniam ale się głodna zrobiłam

Gość audrey h.
no to jestem inna bo nie lubię placków ziemniaczanych

Gość sdfghjkl
kiedyś nienawidziłam placków ziemniaczanych.Teraz zrobiłam i bardzo zasmakowałam,jem tylko i wyłącznie z cukrem.Zreszta nie znam nikogo kto je placki z czyms innym,no jedynie po węgiersku,ale ta moda przyszła kilkanascie lat temu

Gość szz
Ja uwielbiam, zwłaszcza z cebula i papryka, szynka parmeńska lub bekonem. I z dodatkiem sosu jogurtowo-czosnkowego ze szczypiorkiem. Myślałam ze takim daniem zachwyce mojego faceta ale...okazało się ze nie lubi placków ziemniaczanych !

Gość pomyślałby kto
ja lubię placki bardzo a najbardziej chrupiace z cukrem i gęstą śmietana :p

Gość pomyślałby kto
starte ziemniaki się odciska z soku! Sok odstawia, jak osiądzie skrobia sok się wylewa a skrobie dodaje do ziemniaków, do tego na 1 kg ziemniaków 1 łyzka mąki pszennej i jedno jajko, starta cebula, sól, pieprz i ząbek czosnku. Jak placki dobre to można jeść nawet same :p

Gość pluszaq
matko, tyle roboty, tarcia, odciskania, zeby zrobic placki ziemniaczane :D a jakie pyszne sa ziemniaki w formie naturalnej, upieczone, albo utluczone z nojrozniejszymi dodatkami smakowymi, zielenina, orzechami, serami, innymi warzywami...

Gość poweselna
W moim regionie placki ziemniaczane je się tylko z cukrem! :) Gdy przeprowadziłam się do Poznania i w barze mlecznym podano mi placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, to dopiero byłam zdziwiona...

Gość trollo
u mnie w domu rodzinnym się je z kwaśną śmietaną i cukrem; ja na słodko nie lubię i zawsze robię sobie sos ze śmietany z czosnkiem i ziołami. Albo grzybowym, czy mięsnym. Generalnie uwielbiam, ale jem bardzo rzadko, bo są wyjątkowo tłuste i niezdrowe :-( acha, i nie przypominam sobie, żebym spotkał kogokolwiek kto nie lubi, ale może ja po prostu takich osób nie spotykałem 🖐️

ja trę pyry na małyuch oczkach, ale nie na papkę, tylko na drobniutkie wióreczki :) placki wychodzą zajebiste i chrupiące, a ja się tak nie narobię :) jemy z sosem czosnkowym lub pomidorowym, pychota :)

Gość lubię placki ale
z cukrem lub dżemem - więc jestem dziwadłem.... trudno... :-D