Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladkaa milkaa

Co to za kaszel jak nie ma ani przeziębienia ani grypy itp?

Polecane posty

Gość czekoladkaa milkaa

Piszcie jakie macie pomysły bo ja już nie wiem, a pediatra też oczywiście nie wie :o Sytuacja wygląda tak, że moja dwulatka co rano budzi się z kaszlem. Wtedy daję zaraz coś do picia i śniadanie i jej przechodzi ( tu pomysł lekarki że z suchego powietrza -ok niech będzie że się z tym zgadzam) ALE jak w dzień ją kładę na drzemkę to czasem po 15 minutach wybudza ją suchy kaszel. To w tym momencie już nie kumam- to potrafi spać całą noc i nic a w dzień się nie może nic wyspać bo ją budzi kaszel. Mamy już nawilżacz powietrza, miernik wilgotności, nie przegrzewam, wietrzę pokój. Już nawet spała w innym pokoju, ba nawet jak u siostry byłam i tam zasnęła to to samo. Kaszel i koniec- drzemka przerwana. nie wiem o co chodzi to już nie noworodek, do tej pory nie było takich problemów. Ok, opisałam co miałam zajrzę tu później. Z góry dziękuję jak mi ktoś odpisze :)

Gość to straszny film
I pewnie lekarka ma rację - dziecko jak śpi, to oddycha przez usta i dlatego powietrze osusza śluzówkę i stąd kaszel... Jaką masz wilgotność w pokoju i temperaturę?

alergia, suche powietrze, pasożyty pierwsze co to zbadaj kał na pasożyty + krew na gliste ludzką

Gość alaaaaaaaaaaaaaaaa
a w ajkiej pozycji śpi? tylko to za częste jak na codzienny kaszel

Gość czekoladkaa milkaa
wilgotność w pokoju 55-60%, teraz nawet nie włączam nawilżacza, bo się już prawie nie grzejemy. Miałam iskierkę nadziei że faktycznie od powietrza i czekałam aż skończy się sezon grzewczy, a tu lipa. Temperaturę w pokoju ok.20 stopni. Alergia - przemyślę to Pasożyty, hmm mała była odrobaczana (tak na wszelki wypadek, bo w badaniach nic nie wyszło) kilka miesięcy temu. Z tym że akurat krwi nie badałam, tylko kupke. Pozycja spania: trochę na plecach, trochę na brzuchu, róznie jak to dziecko;)

Gość czekoladkaa milkaa
dzięki za odpowiedzi, chyba skoncentruje się na alergii, wezmę pod uwagę to badanie krwi.

Gość xdxd
alergia na pierze na kurz/roztocza