Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trtr

Bardzo niepraktyczny kubek. Odradzam!

Polecane posty

Gość trtr

http://cucinare.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/z/szklanka_27542.jpg Kupiłam córce taki kubek jak w linku, bo jej się podobał. Potem okazało się że: 1) obkręcona dookoła słomka jest za długa żeby dziecko mogło wciągnąć napój, w szczególności gdy szklanka nie jest cała napełniona więc ciśnienie napoju nie jest maksymalne, 2) dziecko nie mogąc wciągnąć napoju przechyla szklankę a wtedy napój łatwo się wylewa bo nie dziecku do ust, skoro ono próbuje pić przez słomkę, 3) słomka jest tak umiejscowiona że gdyby dziecko chciało pić prosto ze szklanki, trafiałoby sobie w oko. Właściwie "niepraktyczny" kubek to mało powiedziane. To jest niebezpieczny bubel.

Ja bym tego nie kupiła ze względu na trudność w utrzymaniu czystości . U nas króluje zwykły kubeczek + jednorazowe słomki ;)

Gość trtr
Jak się wlewa wodę do kubka, to słomka się wypłukuje. Z tym nie jest źle. Oczywiście jakieś porządne szorowanie czy wysuszenie nie wchodzi w grę. W każdym raze wybrałam się po normalny kubek a małej się spodobało a ja nie przewidziałam kłopotów i przestrzegam bo może ktoś inny też by się nabrał (właśnie dokończyłam napój z tego, musiałam w tym celu odciągnąć słomkę, co grozi jej złamaniem a że to sztywny plastik to słomka może wystrzelić lub skaleczyć).

Gość trtr
(Ale naturalnie masz rację, z tym myciem to też istotny minus.)

Gość brbrbrbrbrbrbr
Kup Avent ze słomką, wydasz trochę kasy ale będziesz zadowolona.

Gość trtr
Dzięki za radę.

Gość buzię masz ładną,
ile dałas za ten kubek z linku?

Gość brbrbrbrbrbrbr
Tutaj link do allegro http://allegro.pl/avent-kubek-ze-slomka-350ml-18m-nowosc-warto-i2151646482.html są jeszcze mniejsze pojemności Kupowałam w Realu w podobnej cenie. Ja jestem bardzo zadowolona, chociaż czasami zaworek się zatyka. To prawda, nie ma to jak normalny kubek + słomka, ale w podróży czy na spacerach avent jest jak znalazł (nie kapie)

Gość szz
moja mała bratanica ma identyczny kubek. Z wynienionych przez ciebie wad, nie zauważyłam żadnych. Jedynie moge potwierdzić że trudno jest go zachować w czystości. U nas mała pije z niego wyłącznie wode, bo jesli wleje sie tam np gęsty sok czy napój, praktycznie nie da sie dobrze umyć wnętrza słomki

Gość trtr
Dzieci są cierpliwe i dociekliwe, i z tym kubkiem wykombinują jak go opróżnić. Może starszemu łatwiej ale naprawdę trzeba uważać. Ile dałam? Nie pamiętam ale cena była bliska 5 złotych.