Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helenkaaaharperowna

pieluszki Helen Harper-używał ktoś?

Polecane posty

Gość helenkaaaharperowna

możecie mi coś powiedzieć jakiej jakości sa pieluszki dla dzieci Helen Harper?

Pieluchy są beznadziejne : -nie maja elastycznych boków -są sztywne (mojemu dziecku było nie wygodnie siedzieć,chodzić) -Przeciekały - zlatywały z pupki jeśli dziecko nie miało bodów -nieprzyjemny zapach -źle chłonęły - pupa była mokra mimo iż pieluszka wcale nie była 'pełna' miałam rozmiar 5 .

Gość helenkaaaharperowna
a kiedy je kupowałaś? bo ja właśnie dostałam ale boczki są rozciągliwe.....

Gość OlaCola
Ja też używałam i NIE polecam! Ostatnio kupiłam w Kauflandzie Wickies i sa SUPER!!!

Gość helenkaaaharperowna
ja generalnie uzywam Dada z biedronki....sa rewelacyjne a przedtem zawsze uzywalam pampers ale dady uwazam ze sa wiele lepsze od pampersa...naprawde...placi sie tylko za marke przy czym pampers kosztuje 50zl a Dada 29 :)

Gość brbrbrbrbrbrbr
Taaaaa... to poczekaj, aż dziecko urośnie, najlepiej na rozmiar 5, daj mu pić przed snem i załóż a) Pampersa b) Dadę I wtedy pogadamy.

Gość helenkaaaharperowna
trudno zyzyje je jakos...najwyzej bede zmieniac co godzine....zobaczymy....tymbardziej ze moj maly duzo pije...wiec duzo sika...ehh

Gość helenkaaaharperowna
moj maly uzywa rozm 5 moja droga i pampers nie wytrzymywal do rana a Dada tak wiec nie gadaj glupio...po pampersie zawsze mialam dziecko przesikane rano a po Dadzie nigdy!

Gość brbrbrbrbrbrbr
No to bardzo dziwne, może w innej Biedronce kupujemy. U nas Dada nie wytrzymuje czasami podczas przedpołudniowej drzemki. Pampers daje radę w nocy, w ekstremalnych przypadkach zmieniam nad ranem. Testowane na bliźniakach. Kupuję Pampersy na noc i Dady na dzień. Gdybym jechała na samych biedronkowych, codziennie miałabym zmiany pościeli i piżam.

Gość helenkaaaharperowna
Ja Dady polecam kazdemu naprawde sa rewelacyjne....12h przespi w 1 pieluszce...a naprawde duzo pije....baardzo duzo

Gość zgadzam sie ze dady
sa super, dla nas lepsze od pampersa, lepiej sie pupy trzymaja wystarcza na cala noc a pampers przeciekal

Gość :;;;;;;;;;;;hmmm
według mnie dada lepsza od pampersa nie jest ale jest tak samo dobra :) wytrzymuje całą noc a to najważniejsze.

Gość :;;;;;;;;;;;hmmm
pampers też wytrzymywał ale droższy nestety :(

Gość helenkaaaharperowna
dlatego ja nie rozumiem ludzi , ktorzy kupuja pampers tylko dla marki...lepiej kupic Dady a za reszte pieniedzy jakas zabawke dziecku :) bynajmniej takie jest moje zdanie...

Gość helenkaaaharperowna
a na odparzenia polecam nie zaden sudocrem bo w naszym przypadku nie dzialal a Tormentiol.dostepny tylko w aptece za 8zl mala tubka...minus jeden ze brudzi (ale w pieluszce to nie robi roznicy) ale juz po pierwszym uzyciu odparzenia zmniejszaja sie do minimum! naprawde polecam

U nas nie zadziałał no i brudzi okropnie. Za to jest maść z mustelli na odparzenia. Rewelacja. Nie wiem czemu wcześniej tego nie odkryłam przy starszych dzieciach. Co prawda tania to nie jest, ale warta każdych pieniędzy! No i nie brudzi, jest bez zapachu. http://allegro.pl/mustela-stelactiv-krem-do-posladkow-na-odparzenia-i2201205902.html Na allegro w sumie w miarę tani w aptece daliśmy ponad 50 zl za niego ale jest genialny i pomaga już w naprawdę skrajnych sytuacjach. A na co dzień używam tego: http://allegro.pl/mustela-bebe-krem-odparzenia-przeciw-odparz-100ml-i2202632064.html (ten ładnie pachnie) Sudokrem jest beznadziejny w porównaniu z tymi maściami.

nie rozumiem czemu tak zachwalacie pieluchy dada.moze tylko ja jkas wadliwa paczke kupilam.smierdzialy okropnie stara opona,moze i chlonne ale wogole nie izoluja wilgoci pupka caly czas w siuskach.ja tez uzywam sleep&play na dzien a na noc premium care pampers albo babydream ekologiczne z roosmana.sa troche twarde ale doskonale chlona i izoluja wilgoc.

Dla mnie premium care nie chłoną. Fakt ze izolują i pupka nie jest mokra ale moja córka chyba do nich za dużo sika bo po nocy miałam pranie pościeli. Natomiast sa cudownie przewiewne, delikatne i faktycznie wyjątkowe w porównaniu z innymi pieluchami. No ale nie na noc ;) U nas na noc właśnie nie przeszły. A te z Rosmanna też bardzo fajne i dosyć miękkie. W sumie nie ma pieluch idealnych jak dla mnie. Każde mają jakieś minusy ale też plusy (no może poza Huggiesami. u nich plusów nie zauważyłam :D )

Gość helenkaaaharperowna
huggiesy sa fajne ale z edycji z Kubusiem Puchatkiem sprzedawane w pudelkach w biedronce.jak tylko sie pojawiaja kupuje 2 kartony bo jest ok 90 sztuk badz 80 za 39,99zl ale juz zwykle nie sa takie fajne....a co do premium care to byly pierwsze pieluszki mojego synka i bylam zadowolona choc sa zdecydowanie za drogie :(

chyba wszystko zalezy od dziecka.rano gdy przebieram mala pielucha jest pelna po brzegi ale jeszcze nigdy mi nie przeciekla no i pupka sucha.huggies to dla mnie porazka.widzialam wczoraj w gazetce w tesco ze sa nowe pieluchy huggies super dry.czy ktos uzywal i moze cos o nich powiedziec.

Gość U mnie problemy z chłonnością
pieluch pojawiły sie kiedy mała zaczęła nosić 4 ki, wtedy też potrafiły w dwie godziny po założeniu dosłownie przeciekać bokami u nogawek oraz cała pielucha na pupce była jakaś wilgotna tak że body czy spodenki miały dwa mokre placki na pupie. Córcia dużo pije i potrafi na jedny posiedzeniu wypić 300 ml (podczas obiadku) by za godzinę wypić połowę z tego. Wcześniej zmieniałam pieluchy co 3 lub najdłuzej 4 godziny czyli standard a obecnie używając Dada musze to robić najlepiej co 1.5 godziny by uniknąć przelania pieluchy, o nocy już nie wspominam bo Dada wogóle nie dają rady . Ostantio zakupiłam Wickies (te bez folii) oraz pampers i na noc zakładam pampers i pomimo małej bańki nic nie przecieka a pielucha nie robi wrażenia wilgotnej , natomiast na dzień zakładam wickies i dają radę. Do numeru 4go używaliśmy Dada i Pampers i jedne i drugie były dobre z tym że Dada sztywniejsze wiadomo ale dawała radę, natomiast od 4 ki Dada stała się beznadziejna a Pampers jak widac nadal funkcjonuje . Pampers zakładam tez jak wychodzimy na spacer czy na dłuższe poczekanko na przykład u lekarza. Co do Helen Harper to słyszałam same negatywne opinie u znajomych więc nawet nie kusiło mnie żeby wypróbować.

Gość macie tu linka 11111111111111
skusiłam sie na nie raz i ...załuje bardzo przeciekały! na początku myslałam ze moze krzywo zapiełam. ale potem sie pilnowałam i było to samo. na codzien uzywam Dady i mimo ze wiekszosc je krytykuje ja jestem zadowolona- nigdy mi nie przemokły a i odparzen zadnych nie było. no ale ile "pup" tyle opinii:-D ps. na dazie jest pozytywna opinia Instytutu matki i Dziecka. Na "helenkach" nie ma

Gość mama babelkow
u nas dada tez przelatuje bokami wiec blizniaki jada na naszych ukochanych babydreamach z rossmana na zmiane z pampersem ale od 3 nocy spia w rossmanowskich i po 8-10h pupa sucha spiochy tez wiec jak dla mnie rewelacja Uzywamy 3 tak na marginesie i sa ciensze niz rozmiary 1 i 2 nie wiem jak ta wersja eko.

Gość kolka123456
bardzo polecam huggisy z kubusiem puchatkiem, starcza na cala noc, na dzien aktualnie uzywam pampersow bo szwagierka mnie uszczesliwila wiec chce zuzyc jak najszybciej a mam active baby, dla mnie srednie, nocy nie wytrzymaja, premium care- porazka straszna, dady rewelka jak huggisy i sa w jednej cenie 29,99 w biedronce.

Gość kolka123456
a jeszcze baby dream - jakies troche sztywne, ale byloby ok gdyby nie fakt ze po nasikaniu sa jakby z tektury w srodku. no i pupka zawsze mokra.

Gość fsasaf
dada na noc dla mojego kostka za slaba, pampers dobry. babydream kupilam-wytrzymuje do rana.dziwne.

helen harper mają dobre zapięcia ale straaaaaasznie przeciekają okropnie nie usprawiedliwia ich nawet atrakcyjna cena najlepsze jak do tej pory są dady z biedronki i babydreamy z rossmana przynajmniej dal nas ;0

Gość gdsdsgsdg
co ciekawe babydream dwójki przeciekaly i dopiero po 4 wrocilam do nich!

Gość fasola2306
ja teraz uzywam je i nie nazekam sa tak samo chlonne jak dada bo do tej pory tylko dada uzywalam.Sa chlonne i wygodne i nie ma po nich zadnych odpazen.Moze nie sa tak kolorowe jak inne ale przeciez nie o to chodzi...