Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trawiasta

kawałek ciasta w weekend a odchudzanie

Polecane posty

Gość trawiasta

Odchudzam się już 2 tygodnie, jak na razie spadł mi jedyniekilogram, ale fakt przyznam się że ta moja dieta to 1400 kcal i czasami zdarzają mi się wpadki np kanapka z nutellą... ale ważne że kilo jest już mniej. A więc do rzeczy, mama co weekend piecze ciasto, jutro będzie sernik. Chciałam się was zapytać czy jak zjem np w sobotę kawałek i w niedzielę kawałek to mi może zaszkodzić? Tylko nie piszcie że lepiej zjeść czekoladę gorzką itd, bo wiadomo że to ciasto pachnie w całym domu, wszyscy jedzą, ehh. ????

Gość hahjajnz
hehe 1 kg mniej w 2 tygodnie :D ja ważę 3 kg mniej po dzisiejszym sranku :D

Gość szarlotttka
zjedz. Nadwaga nie powstaje po kawalku ciasta, tylko pracujemy na to nie uwazajac co jemy na co dzien. Jesli trzymasz diete, male odstepstwo nie zaszkodzi

Gość trawiasta
super naprawdę zazdroszczę, tylko obawiam się że jutro będziesz miał/a 3 kg w górę

Gość hahjajnz
nie musisz się obawiać, bo jutor zjem 100 gram czekolady, więc w górę będzie 100 g

Gość pratattataata
zrob sobie dietetyczne ciasto to nie utyjesz a zeby przytc 1 kg trzeba zjesc nadprogramowo 7000 kcal wiec sama widzisz

Gość ja napisze ci to na moim
przykładzie. Sam jestem na diecie i staram się po prostu ograniczać kalorie. Wczoraj na przykład zjadłem kawałek pizzy (350 kcal), a i tak schudłem. To nie chodzi o to co jesz, ale w jakich ilościach. I pamiętaj, że trzeba jeść aby organizm nie przerzucił się na tryb awaryjny i wtedy waga może stanąć. Może dlatego masz taki mały spadek wagi, no chyba, że jesteś szczupła

Gość ja napisze ci to na moim
nie podchodź do diety za restrykcyjnie, że tylko marchew i woda. To dobre dla anorektyczek. Jedź co chcesz ale pilnuj kalorii

Gość haneczka

Ja ostatnio piekę sporo ciast takich "odchudzonych", daję jakiś zdrowy słodzik, ciemne kakao decomorreno, które ma mało tłuszczu, a dużo białka. Staram się też używać np. mąki ryżowej albo kokosowej.