Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hotszot

Żołądek? Jelita?

Polecane posty

Gość hotszot

Cześć wam, pewnie tematów mnóstwo - jeśli tak - dajcie link, bo wyszukiwarka spieprzona, aczkolwiek. Boli mnie brzuch, do tego chyba jelita, bo czuję je na dolnej partii pleców + wzdęcia, brak gazów, zaparcia, ból gardła, strasznie szybko wysychająca jama ustna, ból głowy (zazwyczaj prawa połówka), zmęczenie ogólne, brak apetytu. Miałem morfologię i USG jamy brzusznej - wyszły okej. Ale tutaj kolejny problem - nie wiem czy to przez wzgląd na moją fizyczność (180cm, 60kg, ale jestem STRASZNIE chudy) czy na co, ale gdy np. gazy idą w jelitach i je rozpychają, to podnoszą mi je tak, że widać to aż na brzuchu, w postaci małych górek, które po naciśnięciu palcem znikają. Pchać się na gastroskopie tylko, czy na kolonoskopie też? Dodam, że mam 20 lat i nigdy żadnych problemów nie miałem z żołądkiem ani niczym, a to już blisko 6 miesięcy się utrzymuje. Pozdrawiam.

Gość no wcale że bo nie
A miewasz mdlości w czasie, kiedy boli cię głowa? I jak opiszesz ten ból? Czy miewasz zaburzenia widzenia?

Gość hotszot
no mdłości zazwyczaj wtedy, ogólnie wtedy jestem 'anty' na wszystko. a wzrok spieprzył się od początkowych objawów i trzyma do dziś - oczy pieką, łzawią, dalszy obraz mi się rozmazuje.

Gość hotszot
A ból jaki pulsujący i tępy, nie czuję rwań, przygniatania.

Gość no wcale że bo nie
Mnie tyo wygląda na nietolerancję glutenu ( forma dorosła celiaklii), bo to jedyne, co łączy chudość, problemy jelitowe i migrenę ( jednostronny ból głowy to typowa migrena). Są badania krwi wykrywające celiaklię, można je zrobić na początek. Decydująca jest biopsja jelita cienkiego. Kolonoskopia niewiele ci da, bo w kolonoskopii bada się jelito grube, ale można spróbować,żeby wykluczyć inne rzeczy.

Gość Leon_Zawodowiec___
Bez badań widać że to grzybica, możliwe że też dodatkowo jest inny pasozyt, zbadaj się koniecznie.

Gość hotszot
W tym tygodniu mam zamiar zrobić gastroskopię oraz krew, zobaczymy. Aczkolwiek w nocy miałem straszny ból lewego podbrzusza.