Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lux de Lux

"zle cechy" charakteru na rozmowe kwalifikacyjna

Polecane posty

Gość Lux de Lux

hej... moj chlopak pisze prezentacje na rozmowe kwalifikacyna na stanowisko mechanika maszyn. w prezentacji poproszono o podanie 3 negatywnych cech charakteru, ktore posiada. mamy juz to, ze czasami bywa zbyt ambitny... chodzi o to aby nie pisac tych na prawde zlych cech a takie, ktore jednoczesnie beda wskazywaly na jego kreatywnosc umiejetnosc radzenia sobie w roznych sytuacjach itd. macie moze jakies pomysly na inne " złe " cechy ?

Gość locitan
Jest pracocholikiem? Lubi się wyróżniać?

Gość bitch please...
to,że jest się ambitnym to każdy pisze

Gość poznański kwiatek polny
ambicja jest złą cechą? chyba z chuja spadłas :o

Geez... Rozumiem gdyby miał zostać sprzedawcą odkurzaczy, ale do pracy na stanowisku mechanika prowadzi tego typu durny proces rekrutacyjny?

Gość Lux de Lux
dzieki kondomik a rekrutacja jest meeeeega wiec trzeba sie przygotowac dobrze

Gość Lux de Lux
jeszcze jakies? mamy ambitny uparty zbyt znikliwy ale nie wszystkie sie nadaja.... podpowiedzcie prosze

Gość beddel
Ja bym napisała żartobliwie ; jestem uzależniony od czekolady , nie umiem kłamać , nie umiem gotować itd. , lepsze to niż wypisywane wad , raczej chcesz pokazać się z tej najlepszej strony .

Podpowiadam żeby zamiast tracić na to czas poszukał roboty w porządnym warsztacie, gdzie liczą się umiejętności bądź chęć nabycia takowych. Serio... zgaduję że rekrutacją zajmuje się firma HR, czyli banda panienek które nie mają zielonego pojęcia o pracy na stanowiskach na które rekrutują.

Gość Wady: 1. zawsze zamieszczam
2 klamstwa w listach motywacyjnych, 1.1 Jestem leniwy, 1.2. obmawiam swego szefa

Gość Lux de Lux
bedel super pomysl z nieumiejetnoscia klamania i gotowania wykorzystamy :) jeszcze jakies pomysły? firma mocno powazna wiec tez zbyt zartobliwie byc nie moze... ;/

Nieumiejetnosc gotowania to cecha charakteru? Twoj chlopak wyjdzie na idiote. CHyba, ze maja byc po prostu wady: - zbyt bezprosredni (rozmawia o problemach) - zbyt dokladny - zbyt przejmuje sie obowiazkami -

notoryczny podrywacz? :D nie ma wplywu na prace zawodowa :D

Gość beddel
Problem w tym ze tu trzeba uważać , bo każda wada może zaważyć na przyjęciu do pracy , moja koleżanka nauczycielka zawsze mówi na rozmowie o prace ze ma dwie lewe ręce do gotowania, rozluznia tym atmosferę tym samym daje do zrozumienia ze dzielić się wadami nie ma zamiaru i po takiej odpowiedzi wiecej pytań o złe cechy nie ma , dla mnie nie ma sensu wypisywać wad , przecież chcesz się jak najlepiej sprzedać .

Gość Lux de Lux
nie bardzo... ale dzieki :) napisalismy ta; Czasami bywa ze jestem zbyt ambitny i uparty, a wrodzona wnikliwosc zawsze kaze mi brnac do konca, dopoki nie odnajde przyczyn zaistnialego problemu . i jak myslicie ok ?

Gość ...bez...łez...
Dziś dla pracodawców jesteśmy towarem, żeby nie napisac gorzej. I każdy z nich chce aby towar był na stanowisku pracy był : ambitny, pomysłowy, uczciwy i oddany. Ale w stosunku do pracodawcy to wygląda zupełnie inaczej : ambitny- pracownik nie może byc w stosunku do szeba bardzo ambitny, a już na pewno nie może miec własnego zdania, bo taka osoba nie jest poddatna na wpływy szefa; pomysłowy - lepiej niech nie myśli za dużo podczas pracy, bo jeszcze dojdzie do wniosku że szef go wyzyskuje; uczciwy - pracodawca liczy że pracownik mu się przyzna że popala pety w ubikacji :D, a jeśli szef kantuje na wyplacie a pracownik to wyczuje, to albo jest zwalniany, albo zarzuca mu się nie uczciwośc lub nie wdzięcznośc, zupełnie nie wiadomo czemu ; oddany - pracownik ma byc jak pies, byc na każde skinienie, co z tego że dzieci chore itp...Musi się poświęcic firmie, ale juz firma nie koniecznie jemu - złamiesz nogę to po L-4, won z firmy! Pracownik nie powinien nic wymagac i delektowac sie dobrocią szefa, bo dzięki niemu ma pracę :P Więc czasem pozytywne cechy są traktowane jako złe. Najlepiej napisac 1. nie jestem asertywny 2. łatwo ulegam wpływom 3. raczej nie wymagam zbyt wiele. I może by przyjęli....

Gość Lux de Lux
ok zle cechy juz mammy teraz meczymy sie z takim pytaniem: co uwazasz za najmniej interesujace w pracy technika utrzymania ruchu...( chodzi o park maszynowy i serwis)

Gość mareeekkkk009
Czasami bywa ze jestem zbyt ambitny i uparty, a wrodzona wnikliwosc zawsze kaze mi brnac do konca, dopoki nie odnajde przyczyn zaistnialego problemu chujowo to wymysliliscie

Gość adriiiii787878
przeciez to jest jakies pojebane, jak w ogole mogliscie sie zgodzic cos takiego wypelniac???????????????????? niech szuka ludzkiej pracy a nie typu sprzataczka, wymagania: biegle 5 jezykow

Gość maguzek
A nie wpadł nikt na to, że może w tym całym bajzlu chodzi o to, żeby pracodawca mógł się zorientować czy kandydat jest krytyczy w stosunku do swej osoby??? Z poczuciem humoru czy na serio odpowiedż dostarczy informacji jak z pytaniem gość sobie poradzi. Czy to go zaskoczy? Czy przytłoczy? Czy gośc spontanicznie odpowie nawet bzdurną wadę ale stanie na wysokości zadania... Przy romowie kwalifikacyjnej specjalnie robi sie takie haczyki by zobaczyć co nastapi...

Gość gość
Napisz tak ja mamtylko jedna ceche ngatywna jak rano przyjde do pracy to wychodz dopieo po znym wieczorm