Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zomzzzzz

kiedy pierwsza poduszka dla niemowlaka i jak...

Polecane posty

Gość zomzzzzz

Ukladacie swoje dziecko do snu tzn. W jakiej pozycj

Gość Dla niemowlaka
nie ma zaleceń by dawać poduszkę! Najzdrowiej bez poduszki , chyba że to poduszka klin dla dzieci które muszą mieć wyższy poziom podczas snu bo na przykład ulewają ale mają kłopoty z oddychaniem w nocy. Pierwsz płaska poduszeczka jest dopiero od 1 roku zycia . Niemowle ma dość miękki kręgosłup więc powinno spac bez opduszki by go niepotrzebnie nie kwrzywić.

Gość niki567890
ja poduszkę zaczęłam dawać jak córka sama się na mojej kładła. Miała w tedy 1,5roku teraz ma ale czasem śpi na a czasem bez w zależności jak jej jest wygodniej

Gość TakaSobieMama ;)
Poduszka najwczesniej po 1 roku zycia... i to taka typu "flak" ;) A co do pozycji do spania.... sa rozne szkoly :P ale u nas zalecaja tylko i wylacznie na plecach :)

Synek śpi głównie na boku, poduszkę dawałam jak głowę miał mniejszą od klatki piersiowej- miał nie wiem, moze 9-10 mcy... Nie czekałam równo do roku, bo jednak jak głowa jest mniejsza, a dziecko na boku śpi, to też się krzywi jak chce tą głowę położyć, prawda? Wtedy też już właściwie zawsze spał w tej ustalonej, bocznej pozycji (boki na zmianę raczej), układać chyba nie ma sensu skoro odwraca się jak tak lubi. Wcześniej kładłam na boku, raz jednym, raz drugim, spał jak chciał, i na wznak, i na brzuszku... Poduszkę mamy taką płaską całkiem, z Ikei.

Gość Briomne
Do roku nie ma sensu, chyba, że coś za tym przemawia.

Gość zimzzz
Czyli w wozku tez bez poduszki? W sensie ze nawet bez "flaka"?