Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oluuu

Choroba Lokomocyjna

Polecane posty

Gość Oluuu

Witam. ;) Mam 12 lat. W samochodzie zazwyczaj śpię, ale ogólnie nie mam żadnych objawów choroby lokomocyjnej. Natomiast w autokarze jest tak: w klasach 1-3 jeździłam na każde wycieczki i wszystko było ok. Ale raz w 4 klasie jechaliśmy na 1 godzinną wycieczkę i wzięłam wtedy Lokomotiv, był upał i wymiotowałam. Od tamtego czasu po prostu boję się jeździć na wycieczki autokarami. Teraz, dokładnie za tydzień w niedzielę jadę na następny wycieczkę, też 1 godzinną i nie wiem co zastosować. Cały rok nie jechałam autokarem i nie wiem czy nadal będzie się pojawiać ta głupia choroba :/ Słyszałam, że zaklejanie pępka pomaga i chciałabym się dowiedzieć co Wy o tym sądzicie co? Bo tabletek raczej nie biorę, bo one tylko usypiają a wiadomo, ze znajomymi nie będę spała ;( Pomóżcie proszę !

Gość szz
Kiedyś też miałam chorobę lokomocyjna. Zaklejanie pępka mi nie pomagało, Locomotiv też. Brałam natiomiast Aviomarin. Inne zasady których starałam sie przestrzegać to : - nie jeździć na pusty żołądek - nie siadac w autokarach w miejscu gdzie jest koło (poznasz je po wybrzuszeniach przy siedzeniu) -nie siadać przy oknie i unikać patrzenia w nie -nie czytać w czasie drogi -zająć się czymś Pociesze cię, ze u mnie choroba lokomocyjna sama nieoczekiwanie sie skończyła kiedy miałam z 14-15 lat

Gość lotta 23
To prawda,że zaklejanie pępka pomaga.Wypróbowałam ten sposób na swoich dzieciach.wszelkie medykamenty odpadają.

Gość choroba lokomocyjna
To są słowa lekarki.Irena Wartołowska Lekarz pediatra alergolog

Gość ana456/23
w zyciu bym na to nie wpadała,że to pasożyty są odpwoeidzialne za chorobe lokomcyjna. Kurde ale cos w tym jest, ja ciagle wymiotowałam podczas jadny autobusem, w aucie troszke mmnie mdliło ale mniej, no chyba ze bardzo daleko jechałam i było duszno to było gorzej. Pamietam ze wykryto u mnie gliste luszka i lamblie i po odrobaczeniu objawy ustapiły choroby lkomocyjnej ustapiły ale nie waizałam tego z zarobaczeniem po prostu myslałam ze minęło i juz, a tutaj masz babo placek :) ale sie zdziwiłam i postanowiłam sie podzielic moim przezcyciem bo to musi byc prawda.

Gość ana456/23
przepraszam za literówki ale pisałam szybko bo w takim szoku jestem :)

Gość shdvbgevfde
a to wczas ze robale wywołuja ta chorobe, nie wioedzialiscie, juz moja babcia mi o tym mówiła :)

Gość michał b
z dobrym kierowcą nie ma co się bać choroby lokomocyjnej :)