Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miklju

Wyrzuty sumienia po Postinorze

Polecane posty

Gość nestea..........
postinor to nie aborcja, wiec nie wiem skąd te wyrzuty. przesadzasz.

Gość wfewrf
Autorko tematu, pociesz się że jesteś zbyt głupia żeby mieć dziecko. Wyrzuty sumienia po Postinorze, to brzmi jak żart. A może... już lepiej przygotuj się do tej mszy, księżulu. I ręce precz od dzieci.

Gość miklju
Nie zycze sobie nazywania mnie za głupia na dziecko Prosiłam o powazne odpowiedzi Jezeli komus sie nie podobał ten post nie musiał na niego wchodzic i komentowac

Gość ajkirhfgwitrg
Ale zrozum że ty się zachowujesz jak jakaś wyjątkowo głupia więc czego oczekujesz? Czytasz jakieś wyrywcze info o postinrze (pewnie głównie od katolickich niewydymek i ksieży) a tu stękasz. Poczytaj ulotkę a tam się dowiesz że ten lek nie przerywa istniejacej ciąży więc gdyby jednak doszło do zapłodnienia to byś miała dziecko. A lek na nic by nie wpłynął. A dlaczego by nie wpłynął? Bo dziecko drogie, to hormony! Wiesz przynajmniej co to jest? Postinor zawiera w sobie Levonorgestrelum to samo co znajduję się np. Rigevidonie (tabletki antykoncepcyjne) lub Mirenie (wkładka domaczicna). Czyli wedlug twojego mniemania tabletki antykoncepcyjne to talbletki poroonne bo skład jest taki sam. A levonorgestrelum to nic innego jak progestagen, żeński hormon który tak normalnie wytwarzany jest przez kobietę, a dokładniej przez np ciałko żółte lub łożysko w czasie ciąży. Wiec nie dziw się że ludzie traktują cię jak idiotkę.

Gość miklju
a czy ty dostrzegasz subtelna róznice miedzy ZAPŁODNIENIEM a ZAGNIEZDZENIEM?????

Gość miklju
Poczytaj ulotkę a tam się dowiesz że ten lek nie przerywa istniejacej ciąży więc gdyby jednak doszło do zapłodnienia to byś miała dziecko. A lek na nic by nie wpłynął. Gdyby doszło do zapłodnienia i zagniezdzenia to "ewentualnie" miała bym dziecko. Bo gdyby doszło do samego zapłodnienia - (połaczenia 2 gamet- początek nowego życia) a postinor ma za zadanie nie pozwolic na zagniezdzenia sie zarodka w słuzówce macicy No i własnie stad moje przemyslenia Z powodu tego drugiego sceniariusza A informacji nie szukam z katolickich stron tylko takze z fachowej literatury , ulotke oczywiscie takze czytałam

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmnnnnnnn
.

Gość cloudydayy
Rozumiem Twoje rozterki, jednak są one bezpodstawne. Dawno zostało powiedziane, że tabletki typu 72h (aktualnie tylko escapelle) PODTRZYMUJĄ ciążę, jeśli doszło już do zapłodnienia.

Gość ekspert_po_72
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Gość Mamuśka007
Autorko, sama napisałaś, że mechanizm działania jest taki sam jak przy normalnych anty, więc powinnaś mieć wyrzuty każdego dnia:). Nie ma sensu nad tym myśleć. W PL aborcja jest nielegalna, gdyby te tabletki miały takie działanie, to by ich nie dopuszczono do sprzedaży.

Gość hdhfn
up

Gość hejdontworryy
ej ale nikogo nie zabiłaś, przynajmniej miałaś życie jeszcze zeby sie wyszaleć a teraz jesteś gotowa na dziecko wiec jest dobrze, mysl o tym co jest teraz,ja tam jestem przkonana ze wtedy nawet nie doszło do zapołodnienia bo to tez nie tak łatwo,chociaz nie twierdze,ze nie mogłoby,ale badz dobrej mysli,poza tym skoro uzywasz prezerwatyw to tez nie pozwalasz ""im sie zagniezdzic" hehe wiec, tak samo prawie jak tabletka na moje :) uszy do góry i duzo szczescia zycze i pieknego małego piłkarza albo słodkiej malutkiej laleczki w brzuszku :)

Gość lkokj
up

Gość flora pro aktif
3 składnikowe nowoczesne tabletki anty działaja podobnie do Postinoru - uniemożliwiają zagnieżdżenie jeśli dojdzie do zapłodnienia (czasami tak się zdarza) więc to tak jak byś brała go regularnie. skoro masz wyrzuty sumienia to po co bierzesz to świństwo??