Gość 17latkaA Napisano Marzec 17, 2012 ospę złapałam już kawałek czasu temu . pierwsza krostka pojawiła się w poniedzialek , prawie 2 tyg temu . rozdrapałam ją bo nie miałam pojęcia o tym, że to może być ospa , na drugi dzień wysypało mnie na plecach , brzuchu, klatce piersiowej i na twarzy, wtedy już zostałam w domu. Swędziało mnie przez kilka dni (jakieś 3-4) , zasypywałam to pudrem więc szybko zaczęło przysychać. Strupki mam już kilka dni, niektóre już odpadły, a niektóre nie. Ale już od dawna mnie nic nie swędzi. Nie miałam gorączki ani podobnych objawów. Dorwał mnie jedynie wirus grypy żołądkowej ( jestem pewna, że to nie wina ospy, moja siostra się zaraziła w szpitalu, gdzie wszyscy chorowali, a potem zaraziła mnie, chorowali także moi rodzice ) . Jak na razie wykąpałam się 2 razy. Mam pytanie czy mogę już wychodzić z domu? Pogoda jest przepiękna, cieplutko, słońce świeci, a ja muszę odpisać lekcje , mam baaardzo dużo zaległości, więc czy są jakieś przeciwwskazania do wyjścia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach