Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bartłomiej 05.10.1990

Czy mozna sie nauczyc jezyka angielskiego w dwa miesiace?

Polecane posty

Gość kjhgfddfghjklk
angielski jest na pewno milion razy prostszy od francuskiego wiec skoro bylas w stanie nauczyc sie francuskiego to co to za problem dla ciebie nauczyc sie ang.

Gość Majowa Panna podaj stronki
no wlasnie nie wiem. Nigdy nie uczylam sie angielskiego, nigdy mi nikt podstaw nie tlumaczyl, wiec pewnie wydaje mi sie on jezykiem trudnym. Moj maz mowi biegle po angielsku, nauczyl sie go sam, ja sie troche osluchalam, poniewaz on duzo rozmawia przez telefon w tym jezyku i nawet czesto duzo rozumiem, ale gdy ktos mi zadaje pytanie po angielsku odpowiadam automatycznie po holendersku moge po rosyjsku nawet cos po francusku ale po agnielsku nie potrafie sklecic zdania. Zaluje ze nie uzywalam tak dlugo francuskiego poniewaz kiedys bylam bardzo dobra z jezyka francuskiego.

Gość bulbankowe niebo
dzieki majowa :) ja znam inny portal ale duuuzo bledow bylo i w trakcie je sama wychwytywalam,juz mnie to wkurzalo

Gość kjhgfddfghjklk
majowa a zacznij moze z ksiazek dla dzieci - moze to smieszne dla osoby doroslej ale jak ktos ma problemy to czemu nie sprobowac. ksiazki dla dzieci sa przejrzyste - maja podstawowe zwroty i slowka ktore latwo zapamietac - przjrzysz kilka razy taka kisazke i zostanie ci to w glowie - znam rodzicow ktorzy ucza sie z dziecmi z ich ksiazek i sie cieszą z tego :) takze początek to podstawowe slowka i zwroty takiej codziennej komunikacji , potem jak juz to ogarniesz to troche bardziej zaawanswoana gramatyka plus slownictwo , praca z tesktem pisanym i sluchanym - tzn cwiczenia takie od prostych do stopniowo coraz trudniejszych. potem przydadza ci sie konwersacje to np z mężem mozesz potrenowac, duzo sluchaj np filmow po ang z napisami, piosenki sobie sluchaj, sciagaj tlumaczenia i ucz sie na pamiec, wypisuj sobie przydatne zwroty z piosenek. na poczatek zacznij od slowek i wyrazen w codziennej komunikacji. na pewno nie zaczynaj od gramatyki. w ang nie ma odmian czasownikow - jest tylko jedna literka do 3 os. lpoj w jednym czasie terazniejszym a tak wystarczy ze sie nauczysz jednego czasownika i mozesz stosowac go do kazdej osoby. to ulatwia nauke bo zdanie kali musieć jeść bedzie brzmialo tak samo jak kali musi zjeść. wiec w sumie mozesz mowic jak kali a i tak bedzie git :) ja podziwiam ludzi ktorzy ogarniaja gramatyke jezykow w ktorych sa odmiany czasownikow - to jest meksyk dopiero. francuski czy hipszanski przez to sa dla mnie do przejscia..

kjhgfddfghjklk: Chyba pomyliłeś osoby, bo mi pomoc w nauce angielskiego nie jest potrzebna, od prawie 2 lat pracuję jako tłumacz, miałam staż w "Newsweeku" i sama udzielam korepetycji z angielskiego :D

Gość Majowa Panna podaj stronki
kjhgfddfghjklk - dziekuje za wskazowki :) Majowa spokojnie to do mnie bylo :)

Domyśliłam się tego ;) Ja też angielskiego uczyłam się sama - czytając anglojęzyczne powieści, pamiętam że pierwszą książką jaką przeczytałam w oryginale, był "Wywiad z wampirem" Anny Rice. Polecam tę metodę 🖐️

Gość bulbankowe niebo
majowa wlasnie ten portal ktory podalas ma bledy.......... sporo bledow narawde myslalam ze dasz cos innego :o duzo bledow w cwiczeniach i to na podstawach :o

Mnie chodziło o to, że ten portal tłumaczy gramatykę w bardzo przystępny sposób i z tego co widzę, ludzie go chwalą. Ale objaśnia jedynie podstawowe zasady, więc jest raczej tylko dla początkujących ;)

Gość bulbankowe niebo
tak dla początkujących aby nauczyli sie źle początków..... :o moze i chwalą bo nie wnikaja w szczegoly ja jestem osoba ktora wnikliwie sie uczy i robilam cwiczenia z tej strony z cyfr, czasow byla masa bledow i tylko mi w glowie mieszali :o

Gość gość
Angielski w 2 tygodnie? Chyba ktoś śni :) Jak podaje http://enlinado.pl przy naprawdę ruszeniu tyłka to jest pół roku. Dla mnie to spoko czas, więc myślę że warto tych technik i metod popróbować.

Gość gość
Ucz się przez rozmowę, bo tylko to ma sens teraz, szczególnie w angielskim. Najlepsza sztuczna inteligencja do rozmowy jest na https://www.speakingo.pl. Wiem, bo wszystkie podobne platformy multimedialne już testowałem. Oczywiście testy masz bezpłatne, więc nic i tak nie stracisz.

Gość gość
W dwa miesiæce to sie mozna nauczyć dymać sąsiadke jak mąz wyjechał za granice zarobić kase:-P

Warto mieć dobry sposób na przygotowanie do matury. Ważna jest znajomość słówek i czasów i jak słówek można się nauczyć dużo, to czasów średnio. Z czasów to można takie podstawy poznać i nic więcej. Tutaj http://hobbystyczna.pl/przygotowac-sie-matury-angielskiego/ podsyłam ciekawy artykuł o tym jak można się przygotowywać do matury, bo są tam ciekawe sposoby :)

Tak naprawdę wiele metod i form nauki na swojej dordze poznałem. Jedne były skuteczne chociaż na trochę inne nie. W zasadzie to uczyłem się tylko od egzaminu do ezgaminu. Zdałem nawet certyfikat języka angielskiego na poziomie B2, ale dalej nie potrafiłem ROZMAWIAĆ. To był skandal, dzięki mojej znajomej znalazłem świetny kurs, który naprawdę uczy i motywuje. Motywacja jest najważniejsza. 

Nauczyłem się mówić w kilka miesięcy ucząc się z kursem ENLINADO, dzięki niemu dowiedziałem się jak utrwalić materiał, żeby już został w pamięci długotrwałej. 

Nie mogę powiedzieć tego o innych metoda nauki, które poznałem na swojej drodze. Serdecznie polecam maturzystą i nie tylko obejrzeć darmową lekcję kursu i dołączyć do grupy na facebook. Motywacja się udziela.