Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uyydggggggg

1000 kcal cp jesc ? i jak?

Polecane posty

Gość uyydggggggg

j,w

Gość uyydggggggg
co najlepiej jesc zeby schudnac w ramach 1000 kcal?a czego nie jesc?

na 1000 kalorii masz jojo jak w banku. Zwiększ o 300-600 kalorii i dołóż dużo ćwiczeń to schudniesz ładnie i będziesz sexy na plaży :) Poza tym zapraszam na topik "Rozsądne ale efektowne odchudzanie bez jojo :)"

Gość uyydggggggg
dziękuje zaraz tam wpadne

to nie prawda, dieta 1000 kcal jest jak najbardziej zdrowa, o ile dobrze ułożona i dopasowana, jest dla osób raczej nie ćwiczącycg intensywnie ale umiarkowanie

Gość uyydggggggg
ja nie moge obecnie cwiczyc

Dieta 1000 kalorii moze być dobra ewentualnie dla 70 letniej pani, prowadzącej ekstremalnie siedzący tryb życia. Podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne tzw spoczynkowe jest znacznie wyższe u większośći ludzi. Np ja mam 172 cm wzrostu , ważę 77 kilo, a mój BMR to 1530 (czyli gdybym tylko leżała i pachniała całe dnie). Doliczając do tego współczynnik aktywności wyjdzie jeszcze wyższa liczba np 2000 kalorii. Od tego odejmując np 500 dziennie w ciągu tygodnia tracimy pół kilo, optymistycznie-> tłuszczu. Dodając ćwiczenia siłowe tracimy jeszcze więcej tłuszczu i zyskujemy mięśnie które tłuszcz spalają nawet jak się obijamy. 1000 kcal spowoduje znaczny spadek mięsni, tak że summa summarum nawet jeśli schudniesz np 10 kilo to może się okazać że procentowy udział tłuszczu w twoim ciele wzrósł i jesteś tłustsza niż przed dietą właśnie kosztem mięśni.

Gość uyydggggggg
a dukan ?

Gość ankaakk
nio nio, zdrowa dieta to 300-400 kcal mniej niż Twoje zapotrzebowanie. Czyli 1500-16000 kcal i więcej (zależnie od wagi, wzrostu, wieku). 1000 kcal to jest wyniszczająca organizm, niszcząca mięśnie, spowalniająca metabolizm dieta głodówkowa.

Gość uyydggggggg
ze wzgledow zdrowotnych mam cos z kregoslupem tez

Gość uyydggggggg
tak maszerowac moge a nwet musze bo amm 2 psy i z nimi jetsem tak ponad 3 godziny w marszu troche biegam z nimi tez

Gość uyydggggggg
dzisiaj bylam z nimi jak obliczyłam 4 .5 godziny za miastem ( 2,5 godz) duzo biegaly no i potem po osiedlu szybkie spacery ze 2 godziny bylo

Gość Nowa otluszczona
mam podobnie, tylko ze ja 176 cm i 81 kg, 66 % tluszczu. Chodze na aerobik 2 razy w ryg i staram sie jesc 1300 kalorii. Mam podobne zapotrzebowanie jak Ty. Jem 5 posilkow

Gość Nowa otluszczona
36% mialo byc:P:P:P i jestem odwodniona, musze pic 2,5 litra wody dziennie

Napisałam Ci długiego posta i sie skasował ..Damn :) W skrócie: Maszeruj w tempie 50-60% tetna maksymalnego (220-wiek). Powyżej to juz nie beda aeroby i nie bedzie takiego spalania. jedz 5-6 razy dziennie 100gram miesa lub ryby bez tluszczu i warzyw do woli. Naprawdę DO WOLI. Wyjątek to kukurydza i gotowana marchew oraz buraki. Dodatkowo jedz 2-3 razy dziennie węgle złożone np kasze, platki owsiane lub ryz brazowy. Mozesz dodac lyzeczke oliwy z oliwek do salatki ale uumiar jest cecha dzentelmenów ;) Dwa ostatnie posiłki powinny być bez węgli, samo białko. Przedostani posilek zjedz z waqrzywami a na noc zjedz np porcje mareli lub białko serwatkowe z lyzeczka oliwy. W ten sposób zminimalizujesz spalanie miesni a tluszcz bedzie ginal :) Dobrze tez jest (to kontrowersyjne) wywalic mleko bo zawiera cukry proste (laktoze). W ogóle cukier tuczy. Cukru unikaj jak sie da. Powodzenia!

Czesc Nowa otłuszczona :) Wpadaj na mój topik "Rozsądne ale efektowne odchudzanie bez jojo :)" Tutaj tylko dorywczo jestem, żeby uchronić innych :P

Gość uyydggggggg
dziekuję ale skad mam wiedziec w jakim tempie maszeruje?

Gość Nowa otluszczona
chetnie zajrze na tamten topik:)

Gość takie tam duperele nic więcej
Nigdy nie stosuj diety 1000kcal, padniesz z braku energii. Dla młodej i ćwiczącej dziewczyny musi być te 1600-1800 kcal. Ja jestem po 40-ce, dietę układa mi dietetyczka i zaczęła od 1500 kcal bo nie ćwiczę, po 10 dniach zwiększa kalorie o jakieś 200. Przez 2 miesiące schudłam 9 kg bez ćwiczeń i efektu jojo :D Radzę udać się do fachowca bo samemu niewiele można osiągnąć a zrzucenie niewielkiej wagi demotywuje, pojawia się jojo i kółko się zamyka :(

za 6 dych dostaniesz zegarek z paskiem pod biust Kalenji na przykład w Decathlonie. Albo zmierz sobie puls "na oko" czyli ile razy w ciągu 10 sekund ci zabije serce, przykładając trzy palce do szyi. Jak ci piknie np 15 razy to mnozysz przez 6 i juz wiesz ze masz tetno 90 czyli za niskie. jak piknie 20 to masz 120 etc. Albo krócej mniej dokladnie: jak w sekundzie bedzie 2 razy to ok jak 3 razy to zwolnij(jesli masz np 20 lat)

Gość uyydggggggg
bardzo bardzo dziekuje, jak bede w decathlonie to zakupie na pewno

Powodzenia :) A jak Ci sie zdrowie polepszy to zainwestuj w hantle, dodaj przysiady. Warto

Gość uyydggggggg
dziekuje:) pozdrawiam :)

Gość haaaaaaaaaaaaaaaaaaha
jedz co chcesz