Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kik87

duphaston problem ważne

Polecane posty

Cześć Dziewczyny! Mam pewien problem, a w sumie dylemat. Mam nieregularne miesiączki-lekarz przepisał mi duphaston od 16-go dnia cyklu. Przypuszczam jednak, że 16-go dnia bierze się go jeśli cykl trwa ok 28-29 dni. Mój ostatni cykl trwał natomiast 34 dni. Dziś mija 16 dzień i powinnam teoretycznie wziąć duphaston, ale nie wiem czy go brać-jeśli nie miałam jeszcze jajeczkowania (mierzę temp.i wynika ze nie) to biorąc tabletkę ponoć się je zatrzymuje, a tego nie chcę. Co powinnam zrobic? Zaczekać na owulację, doliczyć sobie dni mojego cyklu? Pomóżcie!

witam.lepiej oblicz sobie dni swojego cyklu..żebyś według swojego organizmu ustaliła odpowiedni moment

prosze bardzo wiem co to za problem ja teraz przen nie regularne miesiaczki podejrzewam ze moge byc 3 miesiac w ciazy ale chyba juz fiksuje

Gość litra
jeśli mierzysz temperaturę to wtedy się zaczyna brać 2 dnia po skoku temperatury i przez 10 dni. Teoretycznie o zatrzymanie owulacji nie trzeba się aż tak martwić, bo to większa dawka powoduje, ale pewnie coś może zakłócić. ale jeśli lekarz ci zapisał na nieregularne miesiączki i to bez badań to radziłabym najpierw zrobić badania, głównie prolaktynę.