Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malamartaw

podłużne zgrubienie w pachwinie

Polecane posty

Gość malamartaw

W ubiegłym roku z lewej strony w pachwinie pojawił się u mnie podłużny guz. Zwlekałam z pójściem do lekarza, lecz w końcu ból okazał się nie do zniesienia. Pani doktor powiedziała, że pierwszy raz coś takiego widzi. Zapisała mi 3-dniową kurację antybiotykową i kazała robić okłady z rywanolu. Po około 10 dniach wszystko zniknęło. W zasadzie nie dowiedziałam się co mi dolega. W równy rok po zakończeniu leczenia znów to samo. Zaczęłam sama robić okłady z rywanolu. Obrzęk się zmniejszył ale guzek jest nadal wyczuwalny. Dodam jeszcze, ze mam kłopoty hormonalne (za niski poziom estrogenu). Miesiączki występują u mnie raz na 40-60 dni. Podpaski powodują u mnie podrażnienie pachwin. Co to może być? Czy zapalenie węzłów chłonnych? Może zapalenie żyły? W środę zamierzam pójść do mojego ginekologa, ale się boję :(

Gość mozliwe, że to powiekszony
węzeł chłonny. gdzieś czytałam, że takie bolące są objawem jakiegoś stanu zapalnego natomiast niebolące są bardziej groźniejsze, bo być może mogą oznaczać coś znacznie gorszego...

Gość malamartaw
Teraz to mnie wystraszyłaś. Rok temu gdy po raz pierwszy się pojawiły to strasznie bolały, tym razem są zupełnie bezbolesne. Są widoczne gołym okiem. Są długie ..tak jak by spuchnięta żyła

Gość malamartaw
Tak też zrobię. W międzyczasie zmieniłam ginekologa. Może ten będzie wiedział co mi dolega. Mam nadzieję, że to nic poważnego :(

Gość mozliwe, że to powiekszony
trzymam kciuki 🌼 nie zamartwiaj się na zapas

Gość na badanie do ginekologa
koniecznie na wizytę do ginekologa. Masz zapewne jakiś stan zapalny lub nadżerkę. To na 99% powiększony węzeł chłonny pachwinowy.

Gość malamartaw
W poniedziałek albo w środę idę do ginekologa. Napiszę co to było. Dzięki za rady, sugestie i wsparcie dziewczyny :)

Gość wezel
i co lekarz Ci powiedział?