Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milenka100000

Daylette.

Polecane posty

Może był już ten temat ale potrzebuję szybko odpowiedź ! Ginekolog wypisała mi tabletki Daylette . Przyjmuje się je bez przerwy ( 24 białe tabletki z hormonami + 4 zielone puste) .Moje pytanie dotyczy tego jak np. dostanę okresu przy 2 tabletce zielonej (placebo) to mam zacząć brać od nowa z nowego opakowania czy mam skończyć pierwsze opakowanie czyli jeszcze 2 zielone (puste placebo) ?

Pytam bo albo nie dopytałam p.Ginekolog albo po prostu wyleciało mi akurat to z głowy ... bo wiem, że tabletki anty bierze się w pierwszy dzien okresu... akurat z tymi jest inaczej ?

kazde ktore w "zestawie" maja placebo bierze sie wszystkie czyli bierzesz 28 nawet jesli po pierwszej placebo dostaniesz okres:)

patrz teraz z innej strony "zwykle" pigulki czyli te co jest ich 21 bierzesz tez wszystkie i musisz zrobic 7dni przerwy nawet jesli okres przyjdzie 2dni po odstawieniu to nie napoczynasz kolejnego opakowania tylko czekasz do konca "przerwy' i nowe opakowanie na 8dzien... gdyby sie bralo jak Ty mowisz to dziewczyny ktore maja nieregularne cykle nigdy by ich nie "wyrownaly" :)

Gość aniaaaaf
brałam wszystkie białe po kolei o dokładnej porze, dwie zielone(placebo) tak samo, i kiedy pojawiło się krwawienie, wzięłam już białą tabletkę. Co mam dalej robić? Proszę o szybką odpowiedź.

Nie to, zebym byla nieskromna. 😴 Odpisalam Ci w Twoim temacie, zastosuj sie do tego co napisalam, bo wiem co pisze.