Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bCIWUCHGWO;

dziecko---- i sm

Polecane posty

Gość bCIWUCHGWO;

sluchajcie jestem chora na sm.Zdecydowalibyscie sie na dziecko?

Gość 12335445412311657
nie

Gość Ból głowy-ay
Przecież to twoje życie, więc...?

Gość ;pm-nnnnnn9
lekkomyslne ja choruje na rzs(zapalenie stawow) choroba duzo lepsza niz sm a dziecka miec nie bede ze wzgledu na chorobe

Gość ;pm-nnnnnn9
z doswiadczenia innych chorych na rzs wiem ze nacieranie moczem i picie go-nie dziala glodowka-nie dziala a zaostrza proces zapalny diety bezglutenowa, kwasniewskiego inne nie dzialaja wyrywanie 8 semek-tez nie dziala :) leki-maskuja objawy lecz nie lecza pozwalajac w miare sprawnie zyc

Gość ;pm-nnnnnn9
zeby nie bylo kobiety z sm rodza dzieci-sama to dobrze pewnie wiesz

Gość heVO:FH
aha czyli nie ma przeszkod a kochana z rzs? Uwazasz ze to lepsza choroba Twoja? rozgadnij sie bo chyba sie mylisz i to bardzo hipochondryczko jedna

Gość Katia895
Moja ciocia urodziła trójkę dzieci będąc chorą na sm i wszystkie zdrowe. Trzecie dziecko urodziła po 40-stce i już nie chodziła

Gość ;pm-nnnnnn9
tak lepsza a w tym sensie ze nie ma tak ciezkiego przebiegu jak sm moja polega na bolu stawow-ktore mozna wymienic, zastopowiac sm na czym polega wiadomo ale po co ta agresja nie rozumiem?

Gość ;pm-nnnnnn9
juz nie chodzila ale dzieci rodzila--czy to nie lekkomyslnosc i skazywanie dzieci na opieke nad kaleka matka??

o to debilko niedoinformowana ze teraz sa leki ktore cofaja chorobe a ludzie niech rusz dupe to sie dowiedza?

i podziel sabie ludzi na leczacych i nie a potem sie wypowiadaj bo 5 min temu pewnie w wikipedi to wpisalas

Gość ;pm-nnnnnn9
mowa o tym interferonie ktory jest refundowany przez nfz az 3 lata?? a chorujesz cale zycie?? czy o czym?? ja mam rzs od 10 lat a jakos nie widze zeby cokolwiek mi sie cofnelo mimo lekow choroby z autoagresji maja podobny przebieg czyli destrukcje !! a leki tylko maskuja objawy i stan zapalny nie podniecaj sie i rodz na zdrowie nie moja sprawa

Gość beti91
ciezki przebieg to maja ludzie ktorzy sie nie lecza i choruja w wieku 40 lat... porazka, nie doinformowanie... po co sie wypowiada ktos kto nie ma pojecia?

Gość ugieagb;
interferen? idz Ty... WIEDZIALAM ZE O NICZYM NIE MASZ POJECIA SIE UDZIELASZ

Gość ugieagb;
poza tym inteligentna osobo teraz 5 i co opada szczena na temat twych informacji haha

Gość ;pm-nnnnnn9
nie uwierzysz ale ja znam takie osoby ktore sa chore na rzs i mimo leczenia od poczatku sa wrakami na rentach!! a wiesz czym jest indywiduwalny przebieg choroby? czy tylko ludzi od debili umiesz wyzywac i hipochondryków??

Gość ;pm-nnnnnn9
nie uwierzysz ale ja znam takie osoby ktore sa chore na rzs i mimo leczenia od poczatku sa wrakami na rentach!! a wiesz czym jest indywiduwalny przebieg choroby? czy tylko ludzi od debili umiesz wyzywac i hipochondryków??

Gość beti91
a skad wiesz ze autorka nie kupuje sobie sama leku?

Gość fbjweh
wlasnie fajnie ze to zaznaczylas!!!i nie rob mi tu podzialow na lepsze i gorsze choroby

Gość beti91
moment to piszemy o sm czy rzs?

Gość ;pm-nnnnnn9
moze sobie kupuje jak stac ją na 5 tysieczna kuracje ale tu same bogaczki wiec kto wie

Gość reggg
wychodzi ile wiesz a sie odzywasz po pierwsze madralo 4000 i to za 2 dawki= 2 miesiace jakbys nie doczytala a 3 dostajesz wesz Ty wiedzaca z doswiadczenia

Gość ;pm-nnnnnn9
moze malo wiem ale jak pisze ktos wyzej ze ciotka sie zdecydowala na dziecko a juz nie chodzila to sory ale dla mnie niewyobrazalne

Gość reggg
dziewczyno!!!!!!!!!!! zrozum jedno!!!!!!!!! nie wiem nie umiesz czytac? czy ona sie leczyla? w ogole? wiesz to ogromna roznica nie wiem czy dla ciebie akurat ale jest

Gość ;pm-nnnnnn9
fajne ze was stac na to super leczenie bo chyba nie kazdego

Gość reggg
mogla byc leczona przez nfz.Mozna wiesz.... da sie.... jest taka mozliwosc....nie wiem o co ci chodzi? uczepilas sie teo ze nie chodzi przez dziecki a w tym okresie sie wlasnie poprawia z innego forum masz to info

Gość beti91
ciezka sprawa? teraz standard zycia z sm jest taki ze choroby sie odczuwa wiec i z dziecmi nie ma przeszkod

Gość ;pm-nnnnnn9
to my chyba zyjemu w roznych krajach:o ja czytalam wypowiedzi ludzi z sm i nie byly takie super jak wasze wrecz przeciwnie nfz? hahah ja doskonale widze jak sie mozna wyleczyc z nfzetem