Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już za moment mamusiaaa

wózek retro -co myślicie?

Polecane posty

czesc Mamusie. co myślicie o wózkach retro? takich w jakich większość z nas mam kiedyś "jeździła"? zastanawiam sie nad kupnem:) dla mojej córeczki http://dino.sklep.pl/nowy/classica-inglesina-balestrino-2012-podwspacer-gondola-kurier-huggies-gratis-p-13312.html?zenid=74152828dfd9acbb156fe8c6e1b25676 cena jest powalająca, ale akurat ten tyle kosztuje. znalazłam podobny o połowę tańszy. Albo ten: http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-lonex-classic-retro-wiklinowy-gleboki-2011-gratis-huggies-newborn-p-11133.html ten: http://dino.sklep.pl/nowy/retrowozki-irys-lakierowany-17-gondola-kurier-gratis-p-11960.html?zenid=74152828dfd9acbb156fe8c6e1b25676 może któraś z mam ma tai wózek i wypowie się jak się nim jedzie, bo kupuje w ciemno, nie ma sklepu gdzie by można było go na żywo zobaczyc:(

ten pierwszy taki sobie ale może być te dwa pozostałe prześliczne ale miałabym obawy czy się sprawdzą w naszym klimacie teraz idzie wiosna to ok ale np na zimę bym w życiu takiej wiklinki nie kupiła ogólnie to bardz mi się takie wózki retro podobają tylko mam obawy co do praktyczności

kurcze też o tym myślałam producent pisze że gondola jest ocieplana: - ocieplana gondola (gąbka izolacyjna, bawełniana koszula, materacyk) rodzę w połowie kwietnia. Marzy mi się taki retro, nie podobają mi się takie mega kosmiczne,mega nowoczesne. Ale co jak okaże się niepraktyczny...:( ehhh że nie można na żywo się przejechać. licze na to że ktoś się oddezwie że ma taki i coś o takich wózkach retro powie . Jak to w praktyce?

albo ten: http://www.lonex.com.pl/24,61,Kategoria.aspx mamy które miały takie wózki retro odezwijcie się jak się one sprawdzają?

Gość wiosna ...wiosna ,ah to ty?
pierwszy sliczny -nie wiem jak sie sprawdza w uzytku napewno za jasny.....

Gość Magda mama Majki
ja mam taki wózek http://dziecko.wieszjak.pl/niemowle/301006,2,Wozki-retro--galeria.html ale nadaje się tylko na spacery do parku. gdy jedziemy gdzieś dalej np samochodem mamy wózek wielofunkcyjny. Kupiliśmy retro, bo ja sie uparłam :)

Gość muymnhmhk
jakie wieśniackie te wóżki PORAZKA!!! wstyd takim złoem wychodzić z domu :O

Gość Magda mama Majki
Nie wiem czy wieśniacki Zalezy co się komu podoba. Są gusta i guściki.

Gość gdzie jest co napisane?
pooglądaj wózki Roan Marita

ja zakupiłam pierwszy wózek, jeszcze nie używałam gdyż czekam na maluszka ;) też kupiłam go w ciemno ale używany w stanie idealnym a dużo tańszy, mimo że jest jasny ię dobrze, w transporcie lekko się zabrudził ale wszystko wilgotną ściereczką się zmyło

Uważam , że mogą się podobać;-) choć jak dla mnie to są zupełnie niepraktyczne.Tzn można używać jako drugi wózek jak nie musisz go nigdzie wozić znosić itp. Chyba trzeba by mieć busa , żeby go gdzieś przewieźć samochodem.

Gość może się spodobają
Ten pierwszy jest bardzo ładny. Właśnie w piątek widziałam babkę z takim na mieście. Osobiście nigdy bym na niego nie zwróciła uwagi ale w rzeczywistości jest śliczny i taki inny. Zastanawiałam się jak może wyglądac spacerówka, teraz już wiem ;)

Gość mamama27
mnie sie nie podobają - no ale to moje zdanie ale wg mnie są baaardzo niepraktyczne - zobaczycie po pierwszym dłuższym spacerze... skrętne koła to podstawa, zwrotny wózek, czy jakieś zakupy zrobić czy coś - w niedziele przejechać się przez rynek to ok - wózek ujdzie - ale na codzień ja bym szybko wymiękła

Gość mamama27
aa i tyle kasy i sama gondola? ile to dziecko jeździ w gondoli - moje jeździło 4 m-ce a potem tylko w foteliku samochodowym wpiętym do stelarza - w 6 m-cu w spacerówce..

Nie polecam tych wózków, są wywrotne. Na własne oczy widziałam jak dziecko w wózku tej firmy w wersji spacerówki fiknęło koziołka do tyłu, a nic specjalnego nie robiło tylko oparło sie z rozmachem, jak to dziecko :)

Gość może się spodobają
Wychodzi na to, że jednak zwykłe wózki są najlepsze. Mi sprawdza się mój WARRIOR. Dziecko ma 5,5 mca i jeszcze wożę je w gondoli ale podnosze oparcie bo chce już świat oglądac ;) Niedługo przesiądziemy się do spacerówki.

hej jesli masz gdzies niedaleko sklep bobo wozki to mysle ze tam mogłabys sobie obejzec na zywo ja taki widziałam własnie w bobo wozkach

Gość lukaszek00
Witam! Kobitki Mam naprawde cool wozek:) marki KOELSTRA Triomphe Softbody 5L91 z lat 60'. Wózek holenderski. każdy się ogląda

Gość gośćJulita88
Wózek retro wietna sprawa ja kupiłam u nich: http://www.zabawkismyka.pl/category/pa/3/?q=navington&from=&to=#t ponieważ mieli najniższą cenę na ceneo i allegro. Osobiście bardzo mi się podoba i nie żałuje, zwraca uwagę na ulicy w porównaniu z innymi nowoczesnymi typu Quinny czy Xlander. Każdy ma swój styl a mój to wlasnie taki biała weranda, kolory pudrowego różu itd... :)

Gość cot
Też się napaliłam kiedyś na podobne wózki - na szczęście poszłam po rozum do głowy, kupiłam w rozsądnej cenie wózek ze skrętnymi (!) kołami, który prowadzi się lekko i wygodnie. Na mojej ciasnej klatce, w prl-owskim bloku - nie miałam kłopotów, żeby zawrócić czy wjechać do windy manewrując jedną ręką, drugą trzymałam sobie drzwi. Nie muszę unosić przednich kół do góry, żeby wózek skręcił. Wózek to narzędzie - lepiej, żeby był praktyczny i poręczny, łatwo i szybki się składał, był stabilny. Tyle z mojego doświadczenia.

Gość gość
bardzo mi sie takie wozki podobaja, ale by kupic taki mosialabym miec jeszcze jeden bardziej poreczny :p

Gość gość
Sama wolę nowoczesne wzory dlatego wybrałam wózek z Baby Merc. Jakoś mi nie podchodzą retro motywy.

Gość gość
Ja nie gustuję w wózkach retro ale jak by ktoś szukał to na stronie producenta wózków Tutek jest bardzo ładny wózek retro. Mi osobiście z tej strony podobają się wózki timer.

Gość gość
Owszem , wózki retro są może fajne, na topie ale mi bardziej zależało na funkcjonalności. Nie powiem wygląd Amelis hugo też jest świetny i bardzo stylowy ale przede wszystkim zadecydowały takie elementy jak podwójna amortyzacja czy wentylacja gondoli, chciałam żeby i dziecko miało wygodnie a nie tylko ja :)

Gość gość
też rozglądam się za wózkiem retro - głównie ze względu na świetną amortyzację, na której najbardziej mi zależy + to, że świetnie spisują się w każdym terenie ze względu na duże, zazwyczaj pompowane koła. Takie wózki są bardzo wygodne dla dzidziusia. Dodatkowo też często mają sporą gondolkę. Minusem oczywiście jest waga - te wózki nie są lekkie, ale dla dziecka ją przeboleję, w bloku mam windę, więc nie muszę aż tak brać wagi pod uwagę ;P Co do skrętności kół - wolę nieskrętne. Jak miałam wózek ze skrętnymi kołami i tak zawsze to blokowałam, bo mnie to wkurzało. Być może ktoś podpowie jaki model wybrać? W weekend jadę na zwiady :) na razie myślałam o navington caravel, roan marita, tako dalga - mają ok opinie w internecie.

Gość gość
Może sie podobać ale raczej skup sie na funkcjonalności. 3w1 żeby co chwile nie kupować bo wyrośnie i jak najniższa waga.