Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emigrant w przyszłości

Kierunek England

Polecane posty

Witam, pytanie kieruję do osób zamieszkałych w Wielkiej Brytanii, szczególnie w Anglii. Jestem zdecydowany na wyjazd z Polski wraz z rodziną (kobieta i niemowlak). W szczególności interesują nas miasta jak np. Birmingham czy Liverpool. Na pewni nie Londyn. W Polsce wynajmujemy mieszkanie, pracuje tylko ja, starcza od piątku do piątku, ale to nie jest to czego oczekujemy. Chcę zapytać jak wygląda sytuacja z pracą w Anglii? Spodziewam się, że z początku będę zarabiał minimalną krajową- czy to wystarczy do przeżycia dla 3 osób? Znamy język angielski w stopniu komunikatywnym. Dziewczyna niestety bez doświadczenia zawodowego, ponieważ poświęca się pracy w domu. Ja w tej chwili pracuję w branży turystycznej w najbardziej znanym polskim mieście. Dodatkowo znam się trochę na geologii oraz sporcie lecz nie mam na to żadnych papierów. Jesteśmy młodzi i pełni zapału by zapewnić lepszy byt naszemu synowi. Proszę o pomoc ludzi znających temat. Pozdrawiam

Gość wwwwrrrrr
hej teraz juz nie oplaca sie przyjezdzac zwlaszcza z zona i dzieciakiem jak chcesz sam pracowac nic o dpanstwa nie dostaniecie a zarobki bardzo spadly ostatnio- kto tu dluzej jest to ma dobrze i wiecej osob stad spada niz przyjezdza na poczatek musisz miec jakies 1000 funtow na wynajeciemieszkania co nie jest latwa sprawa bo bez pracy nikt ci nie wynajmie szukanie pracy zajmuje troche wiec trzeba z czegos zyc - generalnie nie zatrudniaja teraz chyba ze na czarno za grosze