Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak myślicie.....

A tak się zastanawiam...

Polecane posty

Czy ja wiem,dżinsy dla noworodka..?Ubieraj jak chcesz, to twoje dziecko.W każdym razie ja dostałam w prezencie dla właśnie noworodka bluzę z kapturem,spodenki na gumce,zwykłe bluzeczki zakładane przez głowę,buciki ''dorosłe''tyle że w noworodkowym rozmiarze-jak dla mnie kompletna klapa.Bluza z kapturem beznadzieja-dziecko non stop przecież leży-ewentualnie może leżec w domu z kapturem na głowie ;) spodenki na gumce-założyłam może z 3 razy,i koniec-gumka odciśnięta na brzuszku.Zwykłe bluzeczki-okej może dobre na wierzch ale pod spodem body z krótkim rękawkiem,a tak to goły brzuch,wiecznie zwijający się materiał,dorosłe butki-jak dla mnie problem z włożeniem,stópki dziecia wiecznie skurczone,pozwijane.Na buty wg.mnie jeszcze przyjdzie pora,zdąrzy się nachodzić.Ja najlepiej p[referowałam body,pajace,ew.kaftanik z długim rękawem,pod to body z krótkim-poprostu wszystko jest dobre ,co rozpinane w kroku,i co nie uciska pępuszka.Ja rodziłam w kwietniu i ubrałam małego w:body z długim rękawem,spodenki(bez gumki) łapki na ręce,bawełniana czapka z klapkami na uszy,i na wierz taki komplet dziurkowany-sweterek i spodenki.Fotelik samochodowy miał dodatkowo okrycie na nogi.Nie zasłaniałam dziecku buzi terówką.

No to na jakie tematy mamy odpisywać? Na temat o tym kto bardziej niekulturalny, staruszek, czy młoda mama? Czy po raz setny o przegrzewaniu dzieci? A może na górnolotny o podgrzewanym jogurcie? Moim zdaniem ten akurat temat był mądrzejszy, nawet jeżeli to prowokacja bo w zamierzeniu pytała się niedoświadczona mama o ubieranie dziecka.

No nie wiem co z tą tetrówką,bo generalnie kiedy nas wypuścili ze szpitala była ładna,ciepła pogoda,a taxi podjechała pod drzwi samego skrzydła położniczego,więc nie zakrywałam,no chyba że byłoby na dworze tsunami które groziłoby wyrwaniem mi z rąk fotelika z dzieckiem to bym zasłoniła.

ja jedno dziecko brałam ze szpitala 13.10 a drugie 21.11 i ubrane były bardzo podobnie bo pogoda praktycznie identyczna była :D:D:D body z krótkim rękawem, kaftanik i śpiochy z welurku a na to taki lekki jesienny kombinezonik do tego czapeczka taka średnia i skarpetki na rączkach (łapki się nie sprawdzały) i przykryte kocykiem i było ok :) buzie córce zasłaniałam pieluchą bo ona wcześniak i lekarka kazała by powietrza nie łykała za wiele takiego zimnego

Gość Jak myślicie.....
Tak na serio to jestem doświadczoną mamusia bo mam już półtoraroczną córcię ale żeby udowodnić siostrze jakie właśnie jest to forum to musiałam wymyślić jakiś głupkowaty temat.Popatrzcie sobie chociażby na temat ciężarnych majówek, non stop piszą o pierdołach jakie dzieją się w ich rodzinach a zero tematyki o ciąży. Po cholerę takie forum i tematy zakładać??

to jest forum ogólnodostępne i każdy ma prawo założyć sobie taki temat jaki chce i pisać co chce jedyne co go za to może spotkać to bluzgi innych użytkowników a w skrajnych przypadkach usunięcie przez moderację wpisów :D:D:D

aaaaa i jesetś super doświadczoną mamusią jak masz 1,5 roczną córeczkę :D:D:D moja córa ma 5,5 (dokładnie dzis tyle skończyła), syn ma 16 miesięcy (jutro kończy) a ja nadal uważam że wiele rzeczy mnie zaskakuje i nie nazwałabym się taką super doświadczona mamusia :D:D:D taką to może nazwać się kobieta która już wychowa dzieci do conajmniej pełnoletności a najlepiej do momentu jak założą własne rodziny :)

Gość Jak myślicie.....
Nie no miałam na myśli że jestem doświadczona właśnie do momentu gdy dziecko osiąga 1,5 roku. Czy Wy dalej nie rozumiecie że to była zwykła prowokacja???

prowokacja czy nie mało istotne :P chciałaś udowodnić ze na głupie tematy sa odpowiedzi a na ważne nie to ci wyjaśniłam dlaczego :P tak samo jak ci napisałam że każdy ma prawo pisać co chce :P

Gość Jak myślicie.....
I właśnie to co napisałaś mówiłam non stop siostrze która oczywiście mi nie wierzyła bo jest strasznie zapatrzona w to forum.

Gość Jak myślicie.....
no właśnie że nie jest, jest nastolatką i zamiast patrzeć nauki przesiaduje non stop na tym daremnym forum,i wiem na pewno że ona jedna taka nie jest tylko większość z Was które tu się wypowiadają.