Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamawesołejmandarynki

wysypka jak kaszka manna na buzi u trzylatka? spotkał sie ktos z tym?

Polecane posty

Gość Mamawesołejmandarynki

to jej nie swedzi ,ale jej buzia jest po prostu szorstka.Moze mial ktos podobny problem? Ah to jest normalnego koloru po prostu jak skora.

Moja corka miewa cos takiego od czasu do czasu. przy mniejszym nasileniu jak kaszka manna koloru skory na twarzy, szyi, karku i za uszami. Za pierwszym razem jak ja wysypalo to wysypka byla wieksza niz manna, wyrazniejsza i troche zaczerwieniona i swedzaca. Trwa ok. 2 tyg. Jak zejdzie wysypka, to mojej corce potem luszczy sie skora w miejscu wysypki. niestety tez to trwa ze 2-3 tygodnie. Wydaje mi sie, ze to reakcja alergiczna na cos z jedzenia, ale nie wiem na co. Podejrzewam cos chemicznego: konserwanty, barwniki w slodyczach?

Moja corka miewa cos takiego od czasu do czasu. przy mniejszym nasileniu jak kaszka manna koloru skory na twarzy, szyi, karku i za uszami. Za pierwszym razem jak ja wysypalo to wysypka byla wieksza niz manna, wyrazniejsza i troche zaczerwieniona i swedzaca. Trwa ok. 2 tyg. Jak zejdzie wysypka, to mojej corce potem luszczy sie skora w miejscu wysypki. niestety tez to trwa ze 2-3 tygodnie. Wydaje mi sie, ze to reakcja alergiczna na cos z jedzenia, ale nie wiem na co. Podejrzewam cos chemicznego: konserwanty, barwniki w slodyczach?

Gość ulaaalalllllll
u nas po winogronie cos podobnego wychodzi

u mojej córki robią się takie wysypki. Byłam u lekarki i powiedziała, ze to od nabiału, za dużo mleka, serków, jogurcików itp.. powiedziała, że muszę jej bardzo ograniczyć te rzeczy, bo aż tyle nie potrzebuje, a organizm wyrzuca potem w postaci takich wysypek szorstkich. Ma to na buzi, czasem na brzuszku miejscowo, albo przedramionach.. Także odstawiłam mleko, je jedynie serek co 2 dni i jest dobrze :)