Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikryminolog

aplikacja kuratorska pomocy

Polecane posty

Gość panikryminolog

czy ktos moze mi pomoc mam takie pytania czy bedac na aplikacji kuratorskliej cos beda mi placic jezeli tak to ile i jak to mniej wiecej wyglada dostaje sie kazdy kto chce? czy wsrod kandydatow na aplikantow jest jakas selekcja jesli tak to jaka?

Gość panikryminolog
nikt nic na ten temat nie wie?

Gość AniaAniaAniaAnia77
tak na stażu kuratorskim który nazwałaś aplikacją płacą, potem jak zdasz egzamin to będziesz pełnoprawnym kuratorem

Gość AniaAniaAniaAnia77
hm a zalezy czy chcesz być kuratorem społecznym czy zawodowym, na społecznego wystarcxzy wykształcenie pedagogiczne, nieposzlakowana opinia itp a żeby być zawodowym to trzeba własnie ten egzamin zdać :) No i kuratorzy społeczni mają mniej nadzorów i podlegaja pod kuratorów zawodowych

Gość panikryminolog
chcialabym byc zawodowym dziekuje ci bardzo za odpowiedz a mozesz powiedziec mi cos wiecej na temat tej apikacji? jak to w praktyce wyglada

Gość panikryminolog
jest tu ktos kto mi pomoze?

Gość panikryminolog
moze dzis ktos mi pomoze? moze znacie jakas dobra strone z info bo szukam i nic

Gość kurator
Podczas aplikacji kuratorskiej aplikant otrzymuje wynagrodzenie w wysokości 0,9 kwoty bazowej, która wynosi 1873zł co daje około 1200zł netto. Żeby zostać aplikantem trzeba dostać się na aplikację, którą organizują poszczególne Sądy Okręgowe. Procedury wyłaniania kandydatów mogą się od siebie różnić, ale najczęściej jest to dwuetapowy proces - egzamin pisemny z wiedzy ogólnej i specjalistycznej, a następnie dla wyłonionych z pierwszego etapu, egzamin ustny. Aplikacja trwa rok, a żeby zostać kuratorem zawodowym, aplikant na koniec aplikacji musi zdać egzamin kuratorski. Pozdrawiam.

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej