Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

naomiclark

bieganie sport itd !! pomocy

Polecane posty

hej .. po jakim czasie np widać efekty 3,4 razowego biegania w ciągu ty6godnia (powiedzmy , że na początku po 30min , później tak 40-1godz ) i + do tego wykluczenie z jadłospisu słodyczy , smażonych , tłustych rzeczy .. dodam , że zdrowo się odżywiam już od miesiąca... a z bieganiem nie bardzo , bo mam problem mały się dopiero noga goi. a bardzo mi zależy aby gdy zrobi się cieplutko już wyszczuplić nogi .. na lato itp. super jakby juz w maju efekty były widoczne !!! pozdrawiam

Gość byla studentka krk
bieganie ci nie wyszczupli ud, ja biegam od kilku lat i kg wcale jakos nie lecialy tylko skora jest jedrna i mam swietna kondycje.

no ale może nie miałaś grubych .. tzn tkanki tłuszczowej za wiele na nich .. moje są dość grube , a ćwiczeniami jedynie mogę uzyskać rozrost mięśni .. przy bieganiu spala się wiele kcal i z całego ciała spala się tkanka tłuszczowa.

Gość samo bieganie ci nic nie da
musisz wiecej spalac kalorii niz przyjmowac z jedzeniem, jesli wykluczysz tluste rzeczy a zjesz wiecej innych na to samo wyjdzie

Gość byla studentka krk
żeby bylo tak jak piszesz musialabys biegac po 10-15 km a jesli nigdy nie biegalas to bieg ciagly przez 30 min bedzie problemem

Gość lek
Zacznij od szybkiego marszu, bo jak nie biegałas nigdy to będzie Ci ciężko i sie zniechęcisz. Obierz sobie jakis punkt do którego chcesz dotrzec , zacznij od 30min. dziennie i potem więcej. ja osobiście wolę marsz. I jak do tego dołożyłas zdrową dietkę napewno schudniesz .Tylko cierpliwości !!!;)

miesiąc temu zaczełam bieganie z siostrą .. no ale niestety do dziś mam problem ze stawem skokowym :( .. na szczęscie już jest lepiej , ,bo nie odczuwam prawie , że bólu i od nast tygodnia mam nadzieje , że będę mogła zacząć bieganie .. w każdym bądź razie to udało nam się dwa razy pobiec i tak to trwało powiedzmy 20-25min oczywiście z 2,3minutową przerwą - przy której szłyśmy ... odziwo też powiem ,że tak po tym pierwszym bieganiu to za tym drugim razem na 3 dzien wieeelka róznica była!! tzn jakbym odziwo po jednym razie formę poprawiła ..

zapisz sie na zapasy, judo lub BJJ to ostanie bym Ci polecił najbardziej. Nigdzie nie zgubisz tak szybko wagi jak na treningu z grupą osób gdzie każdy każdego motywuje idziesz na 2 godzinki na trening a i jeszcze sie czegos nauczysz :)

to nie jest tak , ze nigdy nie biegałam.. po pierwsze to wf !:D zawsze przeważnie miałam najlepsze wyniki w bieganiu .. no ale rzeczywiście reglanie nie biegam .. jakos mi sie przytyło w ost 3 latach :( tzn nie jestem gruba tylko te uda :( .. i ujesli chodzi o jakies zniechęcenie to słuchajcie !!! jak się dowiedziałam , że coś z tym stawem skokowym mam to myslalam ze się załamie !! bieganie nie jest dla mnie czyms jakby karą ? katorgą ? traktuje to z przyjemnoscią .

motywacja o tak .. noo własnie jak wspommnialam to z siostra biegalysmy i sie obie nawzajem motywowałyśmy dlatego mówie.. z tym nie ma problemu !! biegać pragnę!! chcę :D ale oczywiscie i efektów :(

Gość gnghmnjgymhm
ja od 3 dni też zaczęłam ćwiczyć :D mimo, że przy wzroście 175 i wadze 57 mam straszne nogi :O półtorej godziny jady na rowerze + pół godziny ćwiczeń na uda i pośladki :D mam nadzieje, że to coś pomoże, bo też chciałabym się pozbyć nadmiaru tłuszczyku z tych partii i dodatkowo usunąć cellulit :O

sam bieg Ci nie pomoże musisz wykonywać rózne ćwiczenia ... bo po czasie organizm sie przaystosuje do biegu i nic nie bedzie szło. Ja tylko podpowiadam jak Ci zależy to zrozumiesz. Np znam gościa który ważył 120 kg ponad i po roku treningu BJJ spadł do 87 kg

to jak ?? jak zacznę biegać np powiedzmy od kwietnia to nie mam co liczyć na szczuplejsze uda np w czerwcu ?? i co ? bieganie nie pomoże wyszczuplić mi ud? no i ogólnie sylwetki .. to co ja mam robic ?sory . nie mam kasy na liposukcję ! a z ćwiczeniami to nie wiem.. wolę biegać , a poza tym słyszałam , że tylko ćwicząć to się wyrabia mase mięsniową i o .. ej no od kiedy ruch nie jest pomocny w schudnięciu ? no bo bieganie to nic innego jak ruch !!

Gość rozmontowana
Nie można tak nagle zacząć długo i ostro biegać, bo się można nabawić problemów... Najlepiej stopniowo "wchodzić" w bieganie. Możesz poszukać na necie planów treningowych dla biegaczy początkujących.

Gość rozmontowana
Naomi, jeszcze mi się przypomniało, że stretching nóg je wyszczupla. Ale to trzeba codziennie i min. pół godziny...

Gość Alicja Serafinowicz
Witam, A może warto, dla efektywniejszego odchudzania, do diety i wysiłku fizycznego dołożyć jeszcze program odchudzający. Od niedawna dostępna jest na rynku Elavia 4321 Slim, jest to nowa marka oferująca produkty wspomagające naturalne funkcje organizmu, które sprzyjają odchudzaniu. Dostępna jest w dwóch wariantach: Elavia intensive (kuracja) oraz Elavia anti yo-yo (stabilizacja). Elavia Intensive to płynny koncentrat, natomiast Elavia Anti Yo-yo to kapsułki na dzień i na noc stabilizujące i utrwalające pożądaną wagę. Pamiętajmy, że Elavia to kompleksowy, 25-dniowy program odchudzania, a nie tylko doraźna kuracja. Zapraszam do zapoznania się ze stroną produktu elavia.pl. Chętnie odpowiem także na Wasze pytania. Pozdrawiam, Alicja _____________________________ eRzecznik marki Elavia 4321 Slim

Gość Karrelia
Zamiast tych wszystkich suplementów lepiej solidnie przyłożyć się do ćwiczeń, zwłaszcza biegania. Jest taka fajna stronka www.trenujmadrze.pl gdzie jest wiele praktycznych informacji na ten temat, łącznie z odpowiedzią na pytanie o czas, kiedy widać wyniki.