Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_dominika_

Kosemtyki z BIODERMY

Polecane posty

Drogie Kafeterianki! Czy któraś z Was stosowała serie z Biodermy na trądzik? Leczę się na trądzik i używam La Roche Posay a mianowicie żel do mycia twarzy oraz Effaclar Duo, który mi bardzo pomaga i maść Duac na noc. Byłam ostatnio u dermatologa ponieważ chciałam coś na podskórne białe krostki i przebarwienia i poleciła mi kupić sobie produkty z Biodermy; żel z peelingiem do mycia twarzy oraz jakieś serum na noc (na zmianę z duac) i coś na rozszerzone pory. Myślicie, że można mieszać te dwie firmy? Effaclar duo na pewno nie odstawię a co myślicie o tym serum i co polecacie na rozszerzone pory? Czekam na opinie i pozdrawiam

Możesz spróbować, ja mam bioderme czerwoną płyn miceralny kosmetyk drogi i bardzo zachwalany , a u mnie nic szczególnego nie zdziałał !i do tego ta bladosc po każdym użyciu! :-/

Gość joijxiojioj
Uzywam Sebium AKN tej firmy i naprawdę polecam. Ja akurat mam sporo zaskórników, wypryski też się pojawiają. Odkąd używam tego kremu, zmniejszyła się częstotliwość wyskakiwania niespodzianek i zaskórników też jakby mniej jest. Ogólnie fajny krem. Z aptecznych mogę jeszcze polecić krem Sanoflore do skóry tłustej. Dobrze nawilża, na dodatek zmniejszył m pory. Bardzo polecam.

joijxiojioj a czy to Sebium AKN, którego używasz stosujesz na dzień czy na noc? Ja poszukuję czegoś na noc, na zmianę z Duac. Dermatolog mówiła mi o serum na noc z jakimiś kwasami

Znalazłam takie produkty jak: Bioderma White Objective Serum na noc redukujące przebarwienia Bioderma Sebium Pore Refiner korygujący preparat zwężający pory Myślę, że obydwa byłyby dla mnie dobre jednak czy można je stosować jednocześnie?

Gość joijxiojioj
Sebium AKN używam na noc, bo nie ma ma filtrów. Zresztą nie nadaje się pod makijaż...

Gość odezac sie boi
tylko nie effaclr. przestancie wierzyc tym glupim reklamom. ja stosowalm effaclar i pogorszylo sie. strasznie wysusza cere. strasznie brdzo bardzo

odezwac sie boi to wszystko zależy od rodzaju cery. Skóra trądzikowa jest raczej tłusta. Mnie Effaclar duo bardzo pomaga. Gdy raz do odstawiłam z powrotem byłam wysypana :( moja kuzynka zaczęła go stosować i również jest zadowolona, więc to kwestia rodzaju skóry

Gość owa Ewa
Każdy kosmetyk na trądzik najpierw robi na twarzy Sajgon, to normalne! Zarówno Sebium AKN od Biodermy http://lekosfera.pl/exp/kosmetyki-bi.htm , jak i Effaclar od La Roche. Po prostu tyle tego macie w skórze, że wszystko najpierw musi wyjść. Po 3 do 6 tygodniach wszystko ustępuje i jest faza poprawy. Osobiście lubię Effaclar Duo i innego preparatu na trądzik nie chcę. Po paru miesiącach i dwóch tubkach używania cerę mam czystą, a cokolwiek wyskakuje już tylko sporadycznie i nie sprawia problemu.