Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowuu w ciąży:)

badanie krwi

Polecane posty

witam mam pytanie jak robicie w ciązy badanie krwi chodzi mi o samą morfologię, czy jesteście na czczo? Słyszałam już różne opinie, że jeśli chodzi o morfologię to nie jest to konieczne.

na czczo tylko do badania poziomu cukru pozostałe mozna robic normalnie, w ciagu całego dnia-nie ma potrzeby leciec z samego rana

Gość rfetyw
Oczywiście że na czczo.

Gość nimmi
"Osoba udająca się na badanie krwi musi być na czczo, najlepiej 12 godzin po ostatnim posiłku. Spożycie posiłku przed badaniem może zafałszować wyniki badania. Może np. wykazać wysokie poziomy glukozy (budzące podejrzenie cukrzycy) u osoby zupełnie zdrowej, będącej jednakże po posiłku w chwili pobierania krwi." http://mediweb.pl/medicaltest/wyswietl.php?id=153

nie nie na czczo mi się zawsze słabo robił i moja pani doktor mówiła żebym zawsze coś zjadła i kawę wypiła przed badaniami

dzięki za odpowiedzi chyba większość jest że nie musi być na czczo, mi głównie chodzi o poziom hemoglobiny bo z nią mam problem w ciązy ale chyba kawa i kanapka jej nie zmieni?:)

tylko do badania cukru bycie na czczo jest konieczne :) do morfologi zalecane ale nie konieczne :) szczególnie w ciązy nikt na to nie patrzy

za poziom płytek niestety ale zjedzenie czegokolwiek nie odpowiada gdyby tak było nie było by na świecie małopłytkowości