Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mojamamamiła

mąz mnie nie słucha

Polecane posty

Gość Mojamamamiła

Jestem w prawie 39 tygodniu ciazy,maz ma prace taką ze jedzie kawał drogi i cały dzien go nie ma w domu,mowiłam mu zeby zalatwil sobie prace tak zeby nie musial juz wyjezdzac tylko zeby pracowal na miejscu,bo jest taka mozliwosc (taka praca) lekarz powiedzial ze mogę urodzic w każdej chwili,mam 1 cm rozwarcia i ciągłe bóle i skurcze a on nie sluchając mnie tak czy tak sie wybiera,ja do miasta mam 40km drogi ,mam starsze dziecko w domu i nie wiem co ja zrobie jesli tak faktycznie zacznę rodzic tego dnia kiedy go nie będzie ,co ze mną i co z dzieckiem straszym,on nie potrafi tego zrozumieć a jedynie liczy sie praca.Dziewczyny co mam zrobic,jak mu to przetłumaczyć ? jestem załamana

Kto będzie zarabiał jeśli on będzie przy Tobie czekał na poród?

Gość Mojamamamiła
na miejscu tez może zarabiać

Gość jufrde
mogłaś o tym pomyśleć zanim zaszłaś w drugą ciążę....

Gość Mojamamamiła
jesteście beznadziejne

Gość Mojamamamiła
sorki ale inaczej nie można bylo napisac

Sama jesteś beznadziejna. Ja normalnie do Ciebie piszę, nie osądzam :o a idź w cholerę :o

Gość sasiadka sasiadka
Popros o pomoc kogos z sasiadow,ze w razie czego,zaopiekuja sie starszym przeciez nie urodzisz w 5 minut i nie mieszkasz w promieniu tych 40 km sama.Jak sie zacznie i nie ma cie kto zawiezc na porodowke to wzywaj karetke.Miedzy czasie dzwon do meza to napewno sie zwolni wczesniej z pracy i przyjedzie.Ja tez sama bylam w ciazy cale dnie i umowilam sie z sasiadka ze w razie w podesle starszego.Naszczescie zaczelam rodzic jak maz byl w domu

Gość trtr
Zorganizuj sobie wszystko jak dorosła osoba, dobrze? Praca to praca a ty masz widocznie nierealne żądania. Poza tym różnie bywa... ja miałam wszystko obgadane i co, mąż w ostatniej chwili dostał z nerwów ataku żołądka i był w gorszym stanie niż ja. Do szpitala jechałam z kimś innym. Niemniej wylicz mężowi ile będzie w razie czego kosztowała taksówka. Może to go otrzeźwi? A co ze starszym dzieckiem? Nie ma kto z nim zostać w razie czego? Jeśli naprawdę nikt, to mąż po prostu MUSI zmienić na jakiś czas pracę.

Gość sasiadka sasiadka
A pomysl jesli teraz zmieni prace to tez glupio bedzie wygladac jak zechce wolne bo, ty rodzisz. Po porodzie pewnie bedziesz tez chciala zeby przez pare dni ci pomogl i byl w domu. W nowej pracy moga mu odmowic bo dopiero zaczal i nie jest to raczej dobry moment na zmiane jej. A syn nikogo z nogami nie zje jak pare godzin spedzi u sasiadow.

Gość Mojamamamiła
on nie musi zmieniać pracy ,jedynie co mógły zrobić to porozmawiać z szefem żeby nie musiał wyjeżdzac ,żeby pracował na miejscu,jesli pracowałby na miejscu to byłby w domu w mig w każdej nagłej sytuacji a jeśli wyjedzie to nie przyjedzie tak od razu,jedzie rano a wieczorem dopiero wraca,sąsiadów za bardzo tutaj nie znam,nie zostawiłabym dziecka z obcym,dopiero co sie tutaj sprowadzilismy

Gość ble ble bleee,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ale autorka chyba nie pisze o zmianie pracy, tylko o tym żeby mąż w dotychczasowej pracy był na miejscu! Bynajmniej ja tak zrozumiałam.

Gość Mojamamamiła
adsadsa dlaczego od razu mam iśc w cholerę to nie jest miłe,a Twój pierwszy tekst to mnie powalił,był beznadziejny tej drugiej osóbki jeszcze bardziej,sorki jesli Cie uraziłam

Gość Mojamamamiła
o właśnie o to chodzi,bo ma taka możliwość,pracować na miejscu i wyjeżdżać

Moze lubi swoją pracę i taka na wyjazdach mu odpowiada,nie bądx egoistką,wazne że zarabia,poza tym porozmawiaj z mężem zamiast się żalic na forum

Gość Kle kle kkk
A nie masz siostry, brata, mamy, ciotki, kuzynki, koleżanki, bratowej,szwagierki, teściowej..... która przyjedzie po Ciebie jak zacznie się poród? Moja bratowa jechała autobusem do szpitala, jak się zaczęło, hehe;) Czy mąż musi Ci koło dupy stać koniecznie? Swoją drogą trochę dziwne, że się nie chce przenieść, może nie chce być przy porodzie i czynnościach około..., a może ma na tych wyjazdach kochanicę i ani myśli z niej rezygnować;)

Gość b.e.a.t.a
Skoro nie masz z kim zostawic dziecka, to popros meza, zeby kogos zorganizowal, np niech sie rozejrzy za jakas opiekunka, do ktorej bedzie mozna zadzwonic wczesniej. Spytaj go jak on to widzi, to w koncu tez jego dziecko i jest w rownym stopniu odpowiedzialny za opieke.