Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ancymonka21

o co chodzi z ta licencja na slub?

Polecane posty

mieszkamy za granica ale slub bedzie w PL we wrzesniu..ksiadz z zagranicy powiedzial nam ze protokol musimy spisac tutaj czyli za granica bo po pol roku zgodnie z prawem nie nalezymy juz do tej parafii w Pl i slub bylby nie wazny bo ten dokument musi przejsc przez Misje katolicka w Londynie i potrezbna jest ta licencja.. powiedzcie mi jak dlugo sa wazne te dokumenty potrzebne do spisania protokolu czyli swiadectwo chrztu i bierzmowania.. czy spisanie protokolu i ta licencja to jest odplatne? co jeszcze musze zalatwic i za co zaplacic? czy mam placic podwojnie tutaj i w PL? i co z zapowiedziami? zalezy mi zeby byly wywieszone w PL moze ktos tez mial taka sytuacje i wytlumaczy mi o co w tym chodzi?

Gość matka pracujaca.....
nie wiem o jaka licencje chodzi, ale ja zanim wzielam slub w PL bylam w UK 7 lat i nic takie nie robilam. Zapowiedzi poszly w naszych kosciolach starych w PL, a protokol przedslubny spisalam w kosciele, w ktorym byl slub i nigdy wczesniej w nim nie bylam czyli nie nalezalam do niego. Nie mialam zadnych takich problemow, o ktorych piszesz.