Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZDECYDOWANA1990

DIETETYCZNY BIGOS... KALORIE!

Polecane posty

Gość ZDECYDOWANA1990

witam... od grudnia jestem na diecie 1000kcal... schudlam juz prawie 8 kg... teraz waze 60kg przy wzroscie 166... chcialabym jeszcze zrzucic ze 2, 3 kg... sama przygotowuje sobie posilki, dzisiaj zrobilam taki dietetyczny ala bigos, i nie wiem czy dobrze odliczam kalorie... jak dla mnie to mialo to gdzies ze 350kcal, ale jak mozecie to i wy ocencie...: 25dag kapusty kiszonej 5 pieczarek srednich pol malej cebuli i jedna pojedyncza piers z kurczaka, miala gdzies 22 dag...

Gość *liliann
Znalazłam przepis na podobny bigos :) Wartość energetyczna całego bigosu 400kcal Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 bigosu 350g) 200kcal Składniki: kapusta kiszona (300g) 1 pierś z kurczaka (200g) 2 cebule (100g) grzyby suszone (10g) przyprawy Przygotowanie: Kapustę kroimy, wrzucamy do dużego garnka, podlewamy wodą, wsypujemy trochę soli, liście laurowe, pieprz w ziarnach i pod przykryciem gotujemy razem z suszonymi grzybami około 30-40 minut. Cebulę kroimy w kosteczkę i przysmażamy. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, przyprawiamy i smażymy, po czym wrzucamy do ugotowanej kapusty razem z cebulą. Dodajemy przecier pomidorowy i przyprawiamy według uznania.