Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca wrozbitka

Dziecko nie chce pic mojego mleka. Jak pozbyc się pokarmu ?

Polecane posty

Gość pytajaca wrozbitka

Oprocz zażywania tabletek na ususzenie? Karmiłam piersią tylko przez tydzien, dziecko nie chce juz jesc mojego pokarmu.... Od 3 dni wylewam wszystko co siągne. bardzo mi przeszkadza ten pokarm w piersiachm, stale jestem mokra

Gość namii
do gina idź.

Gość pxoxod
Jak to nie chce pic? Moze masz zla diete albo zle je przystawiasz?? Ile ma dziecko?

Gość Mamaagata
Witam a moze masz brodawki nie wykształcone ? Ja tak miałam i musiałam karmić przez silikonowe nakladki. Skoro ty chcesz karmić (a nie wymigujesz sie ) to możesz tez ściągać do butelki...

Gość namii
Mamaagata przecież napisała że wylewa wszystko co ściągnie. :O

hmmm a co jesz autorko? Moze maluchowi nie do konca nie odpowiada Twoja dieata? Nie ma co prawda czegos takiego jak dieata matki karmiacej (w wiekszosci przypadkow to mit) ale np jesz cos mocno doprawionego? Chcesz wogole karmic piersia czy po prostu chcesz karmic butla? Co mu dajesz teraz? tzn czy podajesz modyfikowane i czy je bez problemu? Probowalas sciagac i dawac w butli?

Gość pytajaca wrozbitka
jem praktycznie tylko zupy (rosół na piersi) i gotowane mięso - głównie piers, warzywa owoce, ciemne pieczywo, serek wiejski. Nie wierze ze moja dieta jest zla, wczoraj po raz 1 zjadlam schabowego skoro i tak wylewam mleko. Dziecko ma 1,5 tygodnia, obecnie je Mleko modyfikowane.

Gość Jasssssssnnnnnnne
widocznie zasmakowało mu mm. szałwia zatrzymuje laktację

Gość Fiolkaa28
Trzeba bylo nie dawac mm, to by pilo z piersi. Jakos nie wierze, ze dziecko nie chcialo, to Ty musialas cos spierniczyc. Przestan odciagac, to laktacja sama zaniknie.

Gość Fiolkaa28
Albo mialas malo mleka i dziecko sie denerwowalo bo kierujac sie jakas durna moda zaraz po porodzie przeszlas na diete odchudzajaca. Zeby skutecznie karmic piersia, trzeba jesc wiecej niz w ciazy, a nie same piersi z kurczaka i warzywa.

przestan sciagac mleko to samo zniknie po jakims czasie,,,kazdego dnia sciagnij po 20 ml i potem coraz mniej,,doslownie kropelki,,powinno samo sie wysuszyc...

Gość kolka123456
pij szalwie, spowalnia laktacje, u mnie to trwalo moze z 5 dni.

Gość ikani
idź do gina da ci tabletki na zatrzymanie laktacji. Na mm dziecko też przeżyje.

Gość Szkoda że wylewasz to po
pierwsze bo mogłabyś podac butelką i robic tak chociaż przez pierwszy miesiąc kiedy w mleku jest najwięcej przeciwciał które działają jak szczepionka (w pierwszych dniach po porodzie najmocniejsze działanie) a po drugie może jadasz cebulę? czosnek? coś co zmienia drastycznie smak mleka? Jak chcesz ususzyć to zwyczajnie pij do 3 szklanek szałwii dziennie albo idź do ginekologa jednak musisz choć troszkę odciągać by nie doszło do zatoru.

Gość autorko a jakie dajesz mm???
?

Najlepiej idź do ginekologa to przepisze Ci tabletki specjalne i przez ok tydzień trzeba obwiązywać bandażem elastycznym piersi najmocniej jak sie da + te tabletki i ja jeszcze smarowałam piersi kremem nivea i na ten krem raz dziennie smarowałam spirytusem. Miałam taki sam przypadek jak Twój! Tyle, że moja piła 2 tyg potem musiałam dac jej mm do sutki zaczęły mi krwawic i jak spróbowała mm to juz mojego wogóle nie chciała nawet z butelki! Potem dostałam zapalenie piersi i poszłam własnie do ginekologa. Także na własną ręke lepiej nic nie robic żeby jakichś komplikacji nie było potem lub w przyszłości! To co ja Ci napisałam to mi właśnie tak ginekolog kazała robić.

Gość fukfiuf
Moje dziecko też nie chciało pić mojego mleka ani z piersi...ani z butelki. Lekarz azał dziecko przetrzymać na głód,skończyło się tym, że dziecko zaczęło chudnąć a mleka jak nie piło tak nie piło. MM wytrąbiło od razu.

autorko jesli chcesz karmic to sprobuj pol na pol butle z twoim i mm

Gość nastolatkamama
I nikt Ci nie przepisze leków na wstrzymanie laktacji

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
nastolatkamama co Ty za głupoty opowiadasz? :D