Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana stanem włosów

Wypadanie włosów po poronieniu. Co robić? Pomóżcie

Polecane posty

Odkąd zaszłam w ciążę strasznie pogorszyły mi się włosy i zaczęły bardziej wypadać. Poroniłam w 9 tc ( 2 tygodnie temu) i od tego czasu jeszcze gorzej mi wychodzą włosy. Przy myciu jest ich garść, przy czesaniu to sam, wystarczy że przejadę ręką po włosach i już ich pełno się ciągnie. Miałam zabieg łyżeczkowania. Po 3 dniach zrobiłam morfologię i poziom żelaza to wszystko jest ok oprócz podniesionych białych krwinek (norma na wyniku 10.9 a ja mam 10.5) przed ciążą było 5,5. Lekarz mówił że często się podnoszą przy reakcjach obronnych organizmu tak jak w przypadku poronienia, i że dla pewności mam zrobić za 3 tyg jeszcze raz. Co byście mi poradziły, oprócz skrzypu bo po nim dostaję strasznej wysypki.

Gość zbadaj TARCZYCĘ
w pierwszej kolejności i pamiętaj, że wynik TSH powinien wynosić około 1 nie sugeruj się normami laboratoryjnymi, bo te są przestarzałe jeśli wynik bedzie wyższy niż 2, to masz odpowiedź na te wypadajace włosy i niestety poronienie

badałam tarczycę tsh - 0,98 uIu/ml ft4- 16,02 pmol/l norma 12-22

Gość ja tez mam tylozgiecie
a jak zelazo? moze mala anemia sie przyplatala?

Gość zbadaj TARCZYCĘ
a kiedy robiłaś to badanie?

razem z morfologią i żelazem, zaraz po poronieniu, a przed ciążą miałam tsh 0, 97 żelazo mam 120 mikrogramów/dl

up up

Gość Siuup
Tak samo jak po urodzeniu to tak samo po poronieniu włosy wypadają i to może się utrzymać nawet do 6ciu miesięcy ;/ Organizm musi się zregenerować to powinno wszystko wrócić do normy :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gość
Miałam to samo. Mogła na to wpłynąć też narkoza. Lykaj melissa i pij napad z pokrzywy. Moje włosy to uratowało. No i szampony ziołowe najlepiej z rzepy

Gość gość
Belis se

Gość gosiazosia
mi tez strasznie wypadaja , poronilam w 10 tyg. lykam tabletki na wypadajace wlosy, jak bede czekac 6 mies. to bede lysa..tez mi9alam lyzeczkowanie, a mialyscie taka przezroczysta wydzieline ..tak duzo jej?Pozdrawiam,