Aniulaxx 0 Napisano Marzec 21, 2012 Witam:) Współżyłam z mężem w 15 dniu cyklu, z moich obliczeń wychodzi, że miałam wtedy dni płodne, a dodatkowo zrobiliśmy to bez zabezpieczenia. Dodam, że mój cykl trwa przeważnie 26,27 dni. Czy jest duże prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Niestety nie możemy mieć teraz maluszka, więc bardzo się tego obawiam:( Do następnego okresu muszę czekać około 10 dni, i chyba umrę z tych nerwów! Pomocy:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska300 Napisano Marzec 21, 2012 niestety,stosunek bez zabezpieczenia wiarze sie z ryzykiem ciazy. Badz dobrej mysli,ze tym razem ci sie upiecze:). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie-dorzeczna Napisano Marzec 21, 2012 niestety tez mi sie wydaje, ze 15 dzien to duzy ryzyk-fizyk. ale, zawsze jest szansa, ze nic sie nie stalo ;) czego ci z calego serca zycze. ja notomiast mam takie pytanie: czy w 5 dniu mozna ew. zajsc? (cykle 28-29 dniowe). juz nie wiem co o tym myslec, bo ciagle jestem glodna i o kiszonych ogorach tez mysle. dziecka absolutnie nie chcemy miec, wiec przestrzegamy z mezem bezpieczenstwa seksu, unikajac stosunkow lub robiac to w gumie. ale wtedy bylo bez i bylo tak milo :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kobiety......... Napisano Marzec 21, 2012 Jakim trzeba być głupim i nieodpowiedzialnym, żeby nie chcąc zajść w ciążę uprawiać seks bez zabezpieczenia? A potem pytania i lamenty na forum. Nigdy tego nie pojmę. Po drugie, dni płodnych nie oblicza się na podstawie długości cyklu, takie liczenie to czyste wróżenie z fusów. Możesz mieć nie wiem jak regularne cykle, ale owulacja zawsze może się przesunąć. Jeśli już chcesz wyznaczać dni płodne to na podstawie metod NPR, np. objawowo-termicznej, w więc obserwacji śluzu, temperatury i szyjki macicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie-dorzeczna Napisano Marzec 21, 2012 no wiem, ze jestem glupia, ale pomyslalam sobie - 5 dzien - mialam jeszcze prawie resztki okresu. wiec czy tak szybko mogla juz byc owulacja? sluz 'plodny' - taki przezroczysty, obfity, ciagnacy, mialam dopiero z tydzien pozniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska300 Napisano Marzec 21, 2012 w 5dc jest male prawdopodobienstwo,ale szansa jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciąża,ciąża.... Napisano Marzec 21, 2012 Ile można ludzie opanujcie się. Jak uprawiacie seks bez zabezpieczenia zawsze jest ryzyko. Jakby to procentowo ująć to 50/50 albo zajdziesz albo nie. Każde inne % określenie są nic nie warte. Można mieć owulację różnie albo w ogóle. Moja ciotka zaszła w czasie okresu. A tu czytam 15 dzień, 16, 10, 5 jak nie chcecie być w ciąży zabezpieczajcie się albo nie uprawiajcie seksu to tak trudno pojąć? Po co przeliczać i obliczać jak będziesz w ciąży to co powiesz, że to niemożliwe bo wyliczyłaś inaczej.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie-dorzeczna Napisano Marzec 21, 2012 masz racje, masz racje. ja mialam tak, ze przez dluuugie lata stosowalam taka metode obliczeniowa, ze bez zabespieczenia jest ok 10 dnia, a potem z tydzien przed nowym okresem. zawsze dzialalo, potem raz sie przeliczylam (ale to byl chyba juz 12 dzien), potem juz zawsze bylo z zabezpieczeniem, ale ostatnio pomyslalam sobie, ze 5 dzien to musi byc bezbiecznie ... ale ze w czasie okresu zaszla, to pierwsze slysze. moja zas ciotka ponoc miala okres 2 lub 3 razy bedac juz w ciazy. czy to mozliwe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciąża,ciąża.... Napisano Marzec 21, 2012 No tak miała co poradzić. Jakieś zaburzenia czy jak no ale stało się. Matka mojego byłego chłopaka zaszła z nim w ciąże dzień po zgubieniu miesiączki (tzn dzień po ustaniu krwawienia plamienia miała jeszcze). Jeśli chodzi o okres i ciąże tak jest to możliwe. Kumpela na studiach tak miała i opowiadała mi. Ale ona starała się o dziecko. Na coś tam chorowała i lekarz powiedział, że lepiej w takim wieku bo później będzie ciężko. Chodziła do ginekologa, badała się i opowiadała, że mimo równych cyklów owulację miała różnie a bywały miesiące, że nie miała. Stąd piszę, nie liczcie na % tylko zabezpieczajcie się dziewczyny dla własnego spokoju. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie-dorzeczna Napisano Marzec 21, 2012 wiem, wiem, dla wlasnego spokoju ... w sumie jestem dosc przezorna w tym wzgledzie, tylko teraz ostatnio taki glupi wyskok :P najbardziej wkurza mnie fakt, ze zabezpiecznia sa takie nieprzyjemne, tzn. nie chce uzywac hormonow, pozostaja metody mechaniczne lub 'niestosunkowe' ;) na razie nie mam sie o co martwic, bo termin rozpoczecia okresu dopiero za tydzien, jak zawsze okolo tydzien przed zaczyna sie zly humor, lekki bol piersi, czyli prawdopodobnie wszystko bedzie dobrze. a, i nie mam takiego serowego ciazowego sluzu, wiec mysle, ze nic sie nie stalo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hskhgdrh Napisano Marzec 21, 2012 wiesz, no pewnie, ze seks w gumie jest mniej przyjemny, ale czy warto potem tak sie denerwowac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sasza1111 0 Napisano Marzec 23, 2012 Jeśli nie chcesz mieć jeszcze dzieci to jeszcze masz czas na tabletkę po. Musisz ja zażyć jak najszybciej. Masz na nią tylko 72 godziny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach