Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość harino123

czy przyzanac sie do aborcji?

Polecane posty

Gość harino123

8 lat temu usunełam ciaze. Teraz jestem w ciazy z przyszłym mezem . Czy powinnam rozliczyc sie z przeszloscią i powiedziec mu o tym ? czy lepiej nie obarczac go ta informacją? Powiedzenie mu o tym moze tylko pogorszyc nasze realacje a bedziemy mieli teraz dziecko.

Gość w srednim wieku
a niby po co? jak cie zapyta, to powiedz, w przeciwnym razie nie ma sensu.

Gość a ja moja
nie ma sensu. po co rozgrzebywac przeszlosc. chyba tez nie chcialabys znac wszystkich grzeszkow i bledow mlodosci meza?

Gość anika 28047
nie nie , nie , niby po co ? wiesz zycie roznie se uklada , relacje sie zmieniaja , moze ci to kiedys wypomni , ja sie tam nie przyznaje - tym bardziej kiedy mieszkalam w polsce - zjedli by mnie wszyscy - bo usuwac sie usuwa , ale mowic o tym nie wolno . pozdrawiam

Gość wsfdcdgnbxcnvvjmk
Nie !!!! Nie mów. Zostaw to dla siebie.

Gość hskhgdrh
nie. tez bys za pewne nie chciala, zeby facet powiedzial ci, ze byl kiedys w ciazy z jakas dziewczyna. i uneneli. to juz nawet nie chodzi o kwestie usuniecia, tylko taki intymny detal ... nigdy milo sie nam nie slucha opowiesci, ze partner sie z kims bzykal, a co wiecej doszlo do zaplodnienia ;)

Gość harino123
Mysle, ze nie powiem ale co bedzie jak sie dowie od kogos ?konkretnie od ojca tamtego dziecka ? mieskzmay w tej samej miejscowosci ;-(

Gość hskhgdrh
no to w takim razie powiedz, skoro ma cie to gryzc do konca zycia i sama sie przekonasz.

Gość boooooooooooooort
Przyznam że nie wiem. Na pewno gorzej to przyjmie słysząc od kogoś innego, ale faktycznie teraz jest taki okres, że skoro się spodziewacie chcianego dzidziusia, to lepiej się nie stresować. Będzie taka chwila, że warto powiedzieć, ale na pewo nie teraz . Nie pogorszy relacji, skoro się kochacie. Zwłaszcza że razem będziecie mieć tym razem chciane szczęście :) Ale lepiej przeczekać, zwłaszcza żebyś ty się nie denerwowala

Gość mmmmorela
Żal mi Twojego męża gdzie Ty masz sumienie. Czy człowiek nie zasługuje, żeby wiedzieć z kim się wiąże? To nie jest zabawa. To poważna sprawa że usunęłaś i byłaś do tego zdolna. Nie wiem co Ci poradzić bo ta sytuacja jest ciężka. Oliwa zawsze sprawiedliwa i tu dobrego rozwiązania nie ma. Jak nie powiesz będziesz żyła w ciągłym strachu, że się wyda co jest realne. A jak się wyda to odpowiesz za to i to z nawiązką. Może zostawić Ciebie co gorsza Z dzieckiem i ono i ty będziesz cierpieć. Nie wiem już lepiej chyba powiedzieć za poważna sprawa żeby przemilczeć.

Gość sdaw3
Dlaczego niby ma się wydać ? Skoro decydujesz się na ślub to jesteś ze swoim facetem przynajmniej parę lat, gdyby Twój były chciał zdradzić waszą tajemnice nie sądzisz że zrobił by to wcześniej ? Dlaczego niby miałby o tym powiedzieć dopiero teraz ? A w ogóle miałby coś na ten temat mówić ? Byłaś a aż takim plotkarzem czy były jest przyjacielem obecnego ?

Gość sdaw3
* A dlaczego w ogóle miałby na ten temat mówić ?

Gość harino123
Mysle, ze on nic nie powie bo mamy dobre tzn przyzwoite relacje . Oni sie znają ale nie przyjaznią . Chyb anic ni epowiem bo mi to przez gardlko nie przejdzie , to bylo dawno nie znalam wtedy obecnego partnera wiec chyba zostawie to tylko swojemu sumieniu ;-?

Gość sdaw3
Myślę, że tak będzie najlepiej, Twój facet też miał jakieś życie przed Tobą, każdy jakieś miał i każdy ma prawo zachować prywatność swoich poprzednich związków. Z drugiej strony jednak zastanów się czy gdyby zachodziła odwrotna sytuacja byłabyś w stanie zaakceptować partnera np. gdyby powiedział że miał kiedyś romans z żonatą kobietą albo że jako nastolatek handlował narkotykami....To wszystko się sprowadza do tego jakie oboje macie światopoglądy.

Gość sdaw3
*z zamężną kobietą oczywiście ;] ale może być też z żonatym mężczyzną ;]

Gość harino123
Naprawde duzo nad tym myslalam . Moze by mi troszke ulzylo a co jemu by to dało ? chyba tylko nie potrezbnie by sie zadreczał . Z gory pewnie niektore osoby zakladają, ze jestem złym czlowiekiem i on o tym powinien wiedziec . Otoz uwazam ze jestem dobrym czlowiekiem , popełniłam kiedys bląd ktorego zaluje i nic juz tego nie zmieni . Ja pewnie tez nie znam calej jego przeszlosci i nie zamierzam dociekac co on kiedys robil .Dla mnie najwazniejsze jest to teraz nas łączy .

Gość nie-dorzeczna
i bardzo dobrze myslisz, tak trzymaj :) wszystko, co bylo w przeszlosci, nawet bledy, nauczyly nas czegos, sprawily, ze jestesmy bardziej doswiadczonymi i dojrzalymi do zycia osobami. teraz sie ciesz z tego co masz i buduj zdrowe, przyszlosciowe relacje z facetem. powodzenia :)