Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nati1224

Efekt jojo w takiej diecie.

Polecane posty

Gość nati1224

Chciałabym zrzucić kilkanaście kilogramów . Czy możliwy jest efekt jojo przy takiej diecie? śniadanie (7.00): kromka chleba, troszkę masła , plasterek szynki, herbata bez cukru 2 śniadanie (11.50): Bułka z wędliną drobiową i sałatą , woda mineralna obiad (15.00): Różnie ale najczęściej trzy ziemniaki średniej wielkości , mięso najczęściej drobiowe pieczone lub gotowane, ryba gotowana, jakaś surówka. kolacja: nie jem Ćwiczę codziennie na w-f i na rowerku stacjonarnym , chodzę na spacery. Czy po takiej diecie może wystąpić efekt jojo ? Bo jem tylko 3 posiłki a powinno się jeść 5 , boję się że bardzo przytyję.

Gość podpałka 34
ale cały czas to jesz? umarłabym:( a gdzie jakaś sałata albo jajo gotowane, gdzie twarożek na śniadanie? gdzie owoce? a na obiad musisz jeść ziemniory? może kasza, ryż, warzywa grilowane, jest tyle opcji i lepiej jeść 5 posiłków

Gość nati1224
to był taki przykładowy, ale II śniadanie zawsze takie samo bo w szkole kupuję bułkę, nie mam czasu w domu robić ;)

Gość Eeerrr...
Po kazdej diecie moze wystapic efekt jojo jesli po zakonczeniu diety wrocisz do dawnego obzarstwa. ludzie musicie zrozumiec, ze osoby z tendencjami do tycia musza calkowicie zmienic swoje nawyki zywieniowe i tryb zycia jesli chca zdrowo zrzucic wage i ja utrzymac. Poczytaj na temat zdrowego odzywiania.

Gość nati1224
Tak, wiem, mam okropnie złe nawyki żywieniowe, ale od listopada miałam podobny jadłospis tylko jadłam jeszcze kolację o 17 - schudłam 6 kg :D

Gość Eeerrr...
Oczywiscie, ze schudniesz, bo jesz mniej niz przedtem, ale jesli nie chcesz, zeby waga wrocila, to nie mozesz wrocic do nawykow z przed diety. No i trudno mi uwierzyc w to, ze nie masz czasu w domu zrobic jednej kanapki! Ta zrobiona przez Ciebie moglaby byc o wiele zdrowsza. I tak musisz poczytac o zdrowym odzywianiu, bo ten jadlospis, ktory przedstawilas w pierwszym poscie nie jest zdrowy i brakuje w nim wielu waznych skladnikow odzywczych. Dobrze, ze duzo sie ruszasz, bo to wazne. Sprobuj wporwadzic tez bieganie. Zacznij moze od szybkiego chodzenia, a potem stopniowo zaczynaj powoli biegac. Przyspieszona praca serca jest wazna w spalaniu kalorii.

Gość nati1224
tzn. nie jest tak, że nie jem owoców i warzyw. Jem zdrowe jedzenie. Często o 17 jak coś czytam jem dwa jabłka, albo marchewki, w lecie więcej jest owoców, warzyw. I chyba muszę jeść zupy zamiast ziemniaków. Chyba zacznę jeść suszone śliwki, bo mam własne :)