Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amepera

opuchlizna po usunięciu zęba

Polecane posty

Gość amepera

hej Wczoraj rano miałam wyrywany ząb i od razu mi spuchło dziąsło , dziś też twarz mam spuchniętą nawet bardziej . Co zrobić żeby opuchlizna zeszła? Czy trzeba to przeczekać?

Gość gasda
po wyrwaniu zęba nic nie ma prawa puchnąć

Gość amepera
ale przy wyrywaniu ząb sie pokruszył i dłubał tam trochę , wiec od tego dziobania dziąsło spuchło , myślę ze to normalne czy nie?

Gość amepera
chociaż miesiąc temu tez miałam wyrywany ząb i nic nie puchło nawet jak znieczulenie zeszło to prawie nie bolało a przy tym jak znieczulenie zeszło to bolało i spuchło

Gość amepera
nikt nic nie poradzi?

Gość leini
zimne okłady zrób

Gość pommponik
To normalne, że można spuchnąć po usunięciu zęba. Opuchlizna może nawet narastać do dwóch dni po zabiegu. Nie musisz się więc martwić. Aby złagodzić objawy opuchlizny możesz przyłożyć do buzi coś zimnego (np. mięso z zamrażarki) ale koniecznie przez szmatkę, żeby nie odmrozić skóry. Szczegółowe zalecenia po usunięciu zęba znajdziesz w internecie, np. tu http://www.anident.pl/zalecenia-po-usunieciu-zeba.html . Jeśli opuchlizna będzie się utrzymywać kilka dni i nie będzie się zmniejszać, to koniecznie zgłoś się do stomatologa.