Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xdfshjfgj

MOPS

Polecane posty

Gość xdfshjfgj

witam, jakie warunki należy spełniać aby dostać jakąś zapomogę z MOPS-u? Czy jeśli wymelduję się z domu (mieszkam z rodzicami) to nie mając zameldowania mogę starać się o jakiś zasiłek?

Gość xdfshjfgj
aha, od ponad roku nie mam żadnego dochodu :-(

Gość no tak MOPS zajmuje się
na ogół dzieciakami, które uciekają z domu, bo rodzice im zrzędzą.. :(

Gość xdfshjfgj
nie jestem dzieciakiem, mam po 30-stce. Chodzi o to, że nie mam żadnego dochodu a życie na garnuszku u rodziców nie jest dobre. Od roku szukam pracy ale dopóki nie mam żadnego dochodu to czy mam szansę na jakiś minimalny zasiłek? Żeby sobie chociaż środki czystości kupić.

To Ty nie wiesz najwazniejszego.Powiedza Ci ,ze najbliższa rodzina ma Ci pomagać.Dowiesz sie co to znaczy koszmar z tymi urzędasami.

Poza tym liberałowie doszli do rządu i wszystkie dotacje zlikwidowali.Powiedza masz rodziców braci ,siostry do nich się zwracaj.Jak dostaniesz 150 zł to się ciesz,na wiecej od nich nie licz.!!A ile podań ,oczekiwań to na własnej skórze sie przekonasz.Przeklniesz te państwo na wieki.

Gość xdfshjfgj
już zaczynam przeklinać, nie ma pracy, wszystko koszmarnie drogie. Jak żyć ? :-(

Wyrywaj z tego dzikiego kraju ,dopóki jesteś młody!!!!!!!!!!!!!!RADZĘ CI SERDECZNIE.Tu już możesz tylko oczekiwać a oni będą Cie mieli w dupsku.

Gość marchewkowa germanistka
idziesz do MOPSu skladasz podanie, oni do 14 dni maja czas na sprawdzenie Twojej sytuacji, wypelniasz oswiadczenia rozne, jesli spelniasz kryteria to pewnie dostaniesz zasilek okresowy albo i celowy na kilka miesiecy, ale jesli wykarzesz duzo checi do poprawy swojej sytuacji to oni pomoga Ci w szukaniu pracy tez.

Gość xwieonytl
Daj spokój z gnojami. Parcowałam 6 lat. byłam poł roku na macierzynskim. umowa oczywiscie mi sie kończyła. po miesiacu zostałam zatrudniona ale córka nie dała rady w żłobku wiec poszłam na macierzynski. nie dostałam zasiłku wychowawczego bo miesiac czasu nie pracowałam a musze non stop. i teraz dupa.

Znajomi po studiach wyjechali, do Angli ,Holandi zza ocean.Zostali w/g naszego mniemania pariasami.Lecz nigdy stamtąd nie wyjadą ,poniewaz standard życiowy podniósł się bardzo.Ci obecnie rządzacy gorzej traktują aniżeli komuniści po 2000r.Chłopie nie zastanawiaj się ,już dziś jakbyś wyjechał to jesteś już spóżniony!!!

marchewkowa germanistka-- tylko mieszkał z rodzicami jak dochód na czlonka rodziny przekroczy 530 zł możesz sobie pomarzyć o zasiłku.

Gość xdfshjfgj
mieszkałam kilka lat we Włoszech, cudów nie było ale dało się spokojnie żyć. Kilka lat temu wróciłam do PL i to chyba był NAJWIĘKSZY błąd mojego życia :-(

marchewkowa germanistka-- a jakie świństwa w/g prawa sie robi.Urzędnicy MOPS-u przeprowadzają wywiad środowiskowy czyli po sąsiadach chodzą wypytując nawet o intymne szczegóły twojego życia.!!Niech sie dowiedzą,ze masz przyjaciółkę ,ktora pracuje to masz PRZECHLAPANE jeszcze Cie opiertolą!!

xdfshjfgj-- bo liberałowie zawrócili Ci w głowie,ze u nas cacy będzie ,co?? Z samej Anglii wyjechało rodowitych mieszkańców na cały swiat ponad 1.5 miliona a Ci rządzący pysznili się że załatwili pracę.Popaprańcy oszukali tych młodych,teraz skutki sami widzicie.

kanada przyjęła w jednym miesiącu 800 tysiecy Anglików i mają się dobrze.Ilu dało sie wykiwać ,ze wrócili do kraju i jak mają??:(